Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek erről mi a...

Keresztényeknek erről mi a véleménye?

Figyelt kérdés
[link]

2017. dec. 4. 13:37
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/123 anonim ***** válasza:
5%

Na jó. Akkor tegyünk tisztába néhány dolgot mert egyes keresztény házzászlók nem tudják miről beszélnek. Én nem egyik napról a másikra lettem muszlim. Előtte évekig tanulmányoztam, tanultam, elolvastam a Koránt, beszéltem muszlimokkal, kiutaztam iszlám országokba és ott is beszéltem muszlimokkal. Ti ezeket nem tettétek meg, így nem is tudhatjátok ezért kérlek a kioktatást tartsátok meg.

jelina72 te nem tudom milyen világban élsz, de itt is vannak erőszaktevők. Keresztények kötött is vannak akik nőket erőszakolnak meg, az egyházad tagjai például gyerekeket rontanak meg, és itt volt savval leöntés. Reggelig sorolhatnám csak a Magyarországi eseteke. Én vagyok annyira tanult hogy ezeket nem a keresztény vallás számlájára írom, hanem a megtévedt emberek tetteinek tekintem. Ellentétben veletek. Te ezt az iszlám vallásnak tulajdonítod, miközben az iszlám elítéli mindezt. Hogy szándékosan vagy tudatlanságból teszed nem tudom. Mindkettő jellemző a keresztényekre. Bárhogy is van, annak van gondja az igazsággal aki hazugságban él. Nem ismered az iszlámot, de nem is akarod. Te az igazságot zárod ki az életedből. Amit pedig igaznak gondolsz egy közel kétezer éves hazugság vagy inkább hazugságok gyűjteménye. A Bibliát emberek szerkesztették. Saját kedvük szerint testreszabták, itt-ott lecsíptek belőle, hozzátették ahogy nekik tetszett. Ez már rég nem az eredeti ami tényleg Isten szava. Ezt sok keresztény is beismeri. Azt mondják "ihlettett" ami nem több önbecsapásnál.

szp72 aki menekül oda megy ahol el tudják látni. Libanon és Törökország már tele van menekültekkel. Te ezer menekültet nem akarsz befogadni de elvárod hogy ők gondoskodjanak milliókról? Tudom hogy keresztényeknél a szolidaritás is csak papíron létezik de legalább a számokkal tisztában lehetnél. Az 56-os magyar menekültek sem álltak meg Ausztriában. Mentek tovább nyugatra, Amerikába még Ausztráliába is. Ezek az emberek is hazug erőszakos haszonlesők lennének? Nem? Mert ők nem muszlimok?

49# Mohamed próféta házasságainak megvolt az oka. Ha nem állsz le annál hogy hány felesége volt és tovább vizsgálod, tisztább lesz a kép. Vagy azért tette hogy özvegyeken segítsen, vagy hogy az akkor még kis muszlim közösség fennmaradását biztosítsa mert akkoriban szokás volt hogy házassággal erősítették meg békét. Aisha házasságkötéskori életkorát is gyakran felhozzák a jó keresztények, annak ellenére hogy ezt nem tudja senki pontosan. Akkoriban nem volt születési anyakönyvi kivonat és nem is igazán tartották számon pontosan ki hány éves. Azt is elfelejtik hogy 1400 éve nem 25-30 évesen házasodtak hanem tizenévesen. Ennek oka hogy az akkori átlag élettartam fele volt a mostaninak. Számos ilyen hazugság van a köztudatban az iszlám vallással kapcsolatban amit keresztények is előszeretettel terjesztenek.

"Elég nagy "csalódás" lehet, ha egy magyar keresztény átvált erre az útra. Sajnálom őket."

Én mindkét utat ismerem, mert mindkét vallást ismerem. Azt választottam amit igaznak találtam, ez pedig az iszlám. Te nem ismered az iszlámot. Előbb talán ismered meg.

2017. dec. 7. 22:11
 52/123 anonim ***** válasza:
Az iszlám is csak egy halott személyi kultusza. Ez lenne az igazság? Ha azt mondom, hogy Mohamed pont annyira senki, mibt bárki más, mit érzel? Mert ha nem így gondolod, ti bálványimádók vagytok, akik egy ember összeollózott könyvét istenited. A Biblia Isten szavának mondják, de nem egy ember írta, így nincs személyi kultusz ellenben a korán hadoválásával, mely egyetlen még csak fél próféciát sem tartalmaz, csak Mózes könyvét magyarázza, azt is pocsékul. Hagyjál ezzel a korán az igazság ökörséggel, ami ugyan olyan sz@rul hangzik, mint a Biblia ihletettsége.
2017. dec. 7. 22:29
 53/123 anonim ***** válasza:

51-es válaszoló a muzulmán béke követe, ki állítja, hogy nála az igazság és hazugnak hív mindenkit, aki nem vallja azt, ami az ő vallása. Pubi, akkora szélsőséges majom vagy, mint az összes terrorista, ki azt képzeli, hogy nála az igazság, vagy mondhatnám keresztény oldalról, mint a Jehova tanúi, akik veled együtt az első sorban állnának, hogy megöljenek mindenkit, akik nem osztoznak az ő igazságukkal, ha erre jogilag joguk lenne, vagy buzdítva lennének erre.

Azt képzeled, hogy pusztán azért, mert tanulmányoztál két könyvet, fellelted az élet értelmét? Ezt sok ezer, millió ember megtette, és az egyik keresztény lett, a másik muzulmán, a harmadik buddhista. Micsoda arcod van öreg, hogy úgy gondolod, hogy foglalkozol néhány évet néhány vallással, majd választasz a saját szempontjaid alapján egyet, akkor az, amit Te mondasz, az a frankó. Nagyképű, szélsőséges iszlamista vagy, nem vagy jobb a nagy átlagtól, függetlenül, hogy milyen vallású, az alapján a néhány sor alapján, amit idefriccsentettél.

2017. dec. 7. 22:52
 54/123 anonim ***** válasza:
100%

ha megnézzük, a Korán semmi újat nem hozott - kivéve, hogy elvett - vagyis visszaesett az Ószövetségi hitbe. Elvette, hogy Isten inkarnálódott. Nem lett ettől semmi jobb.

Nehéz kereszténynek lenni, mi tagadás, ez egy nehéz út, szidni, áskálódni ellene meg rohadt könnyű, és vannak akik a könnyebbet választják.. Betenni egy giccses ateista oldalról származó képet, és szidni szidni szidni a keresztényeket. Ez könnyű.

És ki lehet menekülni különféle irányokba.

De mégis.

.

Aki megértette a szeretett tanítvány János Prológusát, evangéliumát és leveleit, az nem tesz ilyet.

Az, meg amit ismerőseim révén tudok, hogy "azért lett muszlim, mert csalódott a keresztényekben" nem normális. Miért az határozza meg, hogy csalódok egyes képviselőiben? Miért nem lehet felépíteni a sajátutamat Isten felé?

1Jn1 Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit a szemünkkel láttunk, amit szemléltünk és amit a kezünkkel tapintottunk: az élet Igéjét hirdetjük nektek. Igen, az élet megjelent, láttuk, tanúságot teszünk róla, és hirdetjük nektek az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nekünk. Amit láttunk és hallottunk, azt nektek is hirdetjük, hogy ti is közösségben legyetek velünk.

Miért kell lemondani az istengyermekségről?

1Jn3 Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert őt sem ismeri. Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem nyilvánvaló, hogy mik leszünk.

Azzá leszünk, amivé felnövünk.

Az ember befejezetlen, áldott és szabad.

2017. dec. 7. 23:12
 55/123 anonim ***** válasza:
0%

52-53 # Ha van vallás amiben nincs személyi kultusz az az iszlám. Mohamed próféta Isten üzenetét közvetítette az emberekhez, ahogy a többi próféta is. A keresztény vallás konkrétan embereket istenít Jézust pedig egyenlővé teszik Istennel. Erre képes vagy leírni hogy a keresztény vallásban nincs személyi kultusz. Na menj és fröcsögjél máshol. Azt sem érted mit írtam. A Biblia is tartalmaz igazságokat vagy más vallás is de csak részben. Én az iszlám vallást tekintem teljes mértékben igaznak, és ettől már szélsőséges terrorista vagyok véleményed szerint? Akkor minden vallás követője az mert ha megkérdezel egy keresztényt ugyanazt fogja mondani. Vagy szerinted mit mond? Hogy hát a Biblia fele igaz de a másik fele csak mese? Csak ész nélkül vagdalkozol.

Egyébként a Koránban is van prófécia és Mózes könyvét is magyarázza mert eredetileg a Tóra is Isten kinyilatkoztatása az emberekhez.

"Azt képzeled, hogy pusztán azért, mert tanulmányoztál két könyvet, fellelted az élet értelmét? Ezt sok ezer, millió ember megtette, és az egyik keresztény lett, a másik muzulmán, a harmadik buddhista."

Nagyon tévedsz. Biztos vagyok benne hogy a keresztények 95 százaléka semmit nem tud az iszlámról vagy csak nagyon keveset. A hazugságokat nem számítom tudásnak, amikből egy pár itt is elhangzott. Menj és csináld végig amit én, utána beszélhetünk. Addig viszont csak üres fröcsögés minden szavad.

"ha megnézzük, a Korán semmi újat nem hozott - kivéve, hogy elvett - vagyis visszaesett az Ószövetségi hitbe. Elvette, hogy Isten inkarnálódott. Nem lett ettől semmi jobb. "

Honnan tudod mit hozott? Tán elolvastad? Ez ilyen semmitmondó hozászolások erről árulkodnak. Az Ószövetség egyistenhite valódi, amit az egyház megszorzott hárommal, mert egyes érdekek ezt kívánták. Könnyebb volt eladni az embereknek. Nem tetted még fel azt a kérdést hogy Mózes miért nem beszél szentháromságról? Isten elfelejtette volna közölni vele és a többi prófétával? Mi muszlimok egy Istenben hiszünk, a zsidók is egy Istenben hisznek, ti keresztények három istenben hisztek. Muszlimok és a zsidók is tévednek és nálatok az igazság? Én nem menekültem semmi elöl. Az igazságot kerestem. A meghamisított keresztény vallás a könnyebb út. Mi naponta ötször imádkozunk, ti amikor éppen jónak látjátok. Mi egy hónapot böjtölünk, ti pár napig nem esztek húst. Az iszlám egyik alappillére a szegényeknek járó alamizsna. Nem ajánlott vagy opcionális. KÖTELEZŐ a szegények anyagi támogatása. Keresztényeknél meg az egyház anyagi támogatása kötelező. Ezt így sokáig tudnám folytatni. Summázva kedves keresztény barátom, te a könnyebbik utat választottad, én a nehezet de az igaz utat.

2017. dec. 8. 00:04
 56/123 szp72 ***** válasza:
95%

@ szp72 aki menekül oda megy ahol el tudják látni. Libanon és Törökország már tele van menekültekkel. Te ezer menekültet nem akarsz befogadni de elvárod hogy ők gondoskodjanak milliókról?

Törökország és Libanon csak a tábor területét adja, mert ez a nemzetközi kötelességük, ők az első biztonságos ország. A költségeket az ENSZ, az EU s még pluszban egy csomó állam állja, akiknek érdeke, hogy ne induljon el onnan a tömeg. Az ellátás ugyanis ott jóval olcsóbb, mint Európában.

Ezer menekült valóban semmi, de nem látszik a vége a menekült hullámnak, s kötelező felső korlát nélküli betelepítésről beszélnek.

@ Az 56-os magyar menekültek sem álltak meg Ausztriában. Mentek tovább nyugatra, Amerikába még Ausztráliába is.

A magyar menekültek mindaddig az osztrák menekült táborokban tartózkódtak, még valamelyik állam be nem fogadta őket. Ez így működik. De ezek migránsok önkényesen ákron-bokron keresztül mentek, ahogy nekik jóesett. Ilyen nincs.

@ Ezek az emberek is hazug erőszakos haszonlesők lennének? Nem? Mert ők nem muszlimok?

A magyar menekültek jóravaló dolgos, képzett emberek voltak, akik könnyen beilleszkedtek a befogadó társadalomba. Bizonyára a muszlimok között is sok ilyen van, de a menekültek döntő többsége nehezen integrálhatató erőszakos, fanatikus képzetlen csődtömeg, akik lényegében semmire se jók. Ahol ezek megjelennek, ott felborul a rend, ott nem lehet normálisan élni.

2017. dec. 8. 00:23
 57/123 Szerencsi Viktória ***** válasza:
0%

@ Ezer menekült valóban semmi, de nem látszik a vége a menekült hullámnak, s kötelező felső korlát nélküli betelepítésről beszélnek.

Erről szó nincs. Lehet, hogy egyesek ezt szeretnék, de mivel a tagállamok többsége nem akar korlátlan kötelezettséget vállalni, nyilván, ha lenne is komolyan ilyen javaslat (nincs), bukásra lenne ítélve.

@ ...a menekültek döntő többsége nehezen integrálhatató erőszakos, fanatikus képzetlen csődtömeg, akik lényegében semmire se jók. Ahol ezek megjelennek, ott felborul a rend, ott nem lehet normálisan élni.

Mi már csak tudjuk. Óriási tapasztalataink vannak a muszlim menekültekről.

2017. dec. 8. 08:09
 58/123 anonim ***** válasza:
95%

"Honnan tudod mit hozott? Tán elolvastad? "

Igen. Persze te jobban tudod, hogy én mivel foglalkoztam.

Persze csak magyarul - és te is - holott arabul kellene, jól tudom, sokáig nem is engedték fordítani/ferdíteni a Szent Kurant ( "o" nincs az arabban)

És kimondottan szeretem a szufikat, sőt szufi mestertől sokat tanultam - a muszlim misztika ez, akiket a sötét és buta muszlimok megvetnek (mert nem értik, az egyébként lényegileg ugyanarról szól, mint a keresztény misztika) René Guenont olvass, és szólj mikor olyat találtál, hogy a keresztényeket bántai kellene.

"Mi naponta ötször imádkozunk, ti amikor éppen jónak látjátok. Mi egy hónapot böjtölünk, ti pár napig nem esztek húst"

Nem tudhatod, hogy a milliárd keresztény mit csinál, hagyd már ezt.

Az öt pillértől AUTOMATIKUSAN nem leszel jobb ember.

Közben szidod az embereket és ásod alá a kereszténységet, és ostoba vezetőtök "haram"-ot hirdet - vagyis hogy vegyetek részt Magyarország elpusztításában. Rajta ezért is tied a mennyek országa.

Muhammednek volt egy zseniális ötlete, jókor, jó helyen.

A nehéz és komoly szellemi munkát igénylő keresztény tanítást - amit 2000 éve kevesen értettek meg és ma már viszont a lehetősége meg van hogy megértsék- lecserélte 5 pillérre, 5 könnyen betartható szabályra- amit az akkori egyszerű kecskepásztorok is megértettek és boldogan belemerültek az üdv reményében.

"ti keresztények három istenben hisztek"

Ezt a primitív nézetedet, amit itt naponta elhörögsz a gyakorin, ha majd elolvastad skolasztikusokat, az egyházatyákat, Eckhart mester írásait - légyszíves bíráld felül magad.

Szabad olvasni, fejlődni, nem tilos, még ha el is tévelyegtél.

2017. dec. 8. 08:35
 59/123 anonim ***** válasza:
26%

55-ös!

„Erre képes vagy leírni hogy a keresztény vallásban nincs személyi kultusz.”

Pont attól, hogy nem embert, hanem Istent imádnak. De ugyan azt mondom, amit a keresztényeknek, égessenek el a sok millió példányszámú szent könyvükből egyet, és ne kifogásokat keressenek, és akkor azt mondom, nem bálványimádók. Égesd el a Korán egyik példányát, lehetőleg azt, amelyiket már olvastál, és akkor hiszem, hogy nem bálványimádó vagy. De nem teszed meg, mert egy tárgyat és egy HALOTT embert imádsz. Isten, aki teremtette az embert, messze többet tud rólunk, mint mi magunk, nem tud szót érteni velünk, csak frázisokkal, példabeszédekkel, ember által. Ez innentől kamuszagú. Nevezd azt iszlámnak, kereszténységnek, zsidó vallásnak.

„A Biblia is tartalmaz igazságokat vagy más vallás is de csak részben. Én az iszlám vallást tekintem teljes mértékben igaznak, és ettől már szélsőséges terrorista vagyok véleményed szerint?”

Igen, mert a terrorista egyetlen ismérve a szélsőségesség. Ahogy írtam, a Jehova Tanúi is potenciális terroristák, mert csak azért nem ítélnek mindenkit, mert erre nem kaptak hatalmat. A terrorista hatalmat érez az iránt, hogy az igazságot terjessze, ha kell azzal is, akik nem veszik be az "igazságot", eltüntesse. De a Te igazságod nem több egy terrorista igazságánál a szélsőséges felfogása miatt. De ahogy éreztettem is már, ne vedd magadra, ez igaz sok millió szélsőséges gondolkodású keresztényre is, és milliónyi iszlamistára is. Azzal, hogy egyedüli igazként tekintesz egy ember beszédére, és leírott, nem kevés ellentmondásokat tartalmazó könyvére, szélsőségessé váltál. A korán biblia effektussal rendelkezik, ezért is van számtalan iszlamista irányzat, ahogy keresztény is. Isten személyválogató szerinted. Jézus beszédéből is pont ezt húzza ki a keresztény. Jézus szerint Isten nem válogat személyeket, és magukat az igaz vallásnak tekintik. Minden vallás felmagasztalja magát legyen az keresztény, zsidó, vagy mohamedán. (Már a neve is emberi)

Az Iszlám kisebbnek tekinti az Istent, mint az embert azzal, hogy egy szülő feltétel nélkül képes szeretni a gyermekét, aki nem adja halálra azért, ha bármit is elkövet. Lehet a gyermekem iszlamista, Jehova tanúja, keresztény, gyilkos, rabló, szeretetem felé nem változik, és nem én akarom bebörtönözni. Ezzel ellentétben a kinyilatkoztatott vallások a bosszúálló Isten, a megkülönböztető Istenről írnak prófétáikon keresztül. Az embereknek feltételeknek kell megfelelni, hogy Isten teremtményei ne haljanak halállal, és ebben a feltételben minden vallás különbözik. Az egyik azt mondja, hogy fogadd el Istennek Jézust, a másik megszámlálhatatlan imádkozás által tekinti az örök életet magáénak, míg szélsőséges esetben azzal nyer örök életet, ha lemészárolja azokat, akik nem követik az igazságot.

„Nagyon tévedsz. Biztos vagyok benne hogy a keresztények 95 százaléka semmit nem tud az iszlámról vagy csak nagyon keveset. A hazugságokat nem számítom tudásnak, amikből egy pár itt is elhangzott. Menj és csináld végig amit én, utána beszélhetünk.”

Ahogy mondtam, vallásos emberként magad útját felmagasztalod, az igazságot magadénak tudod, szélsőséges vagy, szimplán látszik mondataidból. Saját magad teszel erről bizonyságot, miközben hajtod, hogy nem igaz. Kb azt csinálod, hogy lengetsz egy fekete papírt, miközben kiabálod, hogy nincs papír a kezedbe, csak egy fekete, és aki azt mondja, hogy van papír a kezedbe, az hazudik, de Te, aki azt mondja, hogy fekete papír van a kezedbe, igazat mondasz.

2017. dec. 8. 08:36
 60/123 anonim ***** válasza:
81%

Kedves 51-s válaszoló!

Örülök annak, hogy te vagy annyira tanult, hogy ... és biztosan nagyon okos is vagy, ennek is örülök. Még Mohamed próféta is irigykedhetne rád, hiszen ő csak egy analfabéta kereskedő volt, aki azt álmodta, hogy Gábriel arkangyallal beszélget és sürgősen új vallást kell alapítania, mert hát a kereszténység szabályai nem mindenkinek tetszettek. Hogyan íródott a Korán? Talán ezt nem emberek írták le? Kinyomtatva bőrkötésben az égből érkezett. Hallottál-e már a mormon vallásról, ott is egy angyal jelent meg valakinek és állítólag azt mondta, hogy a földön egyetlen igaz vallás sincs, ezért sürgősen egy még újabb vallást kell alapítani. Nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy a nők elleni erőszakot bevett szokásnak írtam, nem véletlenül fogalmaztam így. Veled ellentétben én nem vagyok világot látott, de más hiteles forrásokból tudom, hogy olyan természetes a nők elleni erőszak, mint az étkezés, ezt azért hazánkra még nem mondhatjuk így el. És akkor a pedofíliáról még nem írtam, ami ugyancsak bevett szokás. Hány éves volt a nagy Mohamed próféta amikor feleségül vette utolsó feleségét, a 6 éves Aishát ? Igaz „csak „ 9 éves korában hált vele. És hány felesége volt a tanult Mohamed prófétának összesen? 10? 12? 14? Hazánkban még sem az egyházak sem világi szervezetek nem engedélyezik a gyermekházasságot, ezzel legalizálva a pedofíliát.

És akkor még a terrorizmusról nem is beszélgettünk. A terror cselekmények mögött hány százalékban állnak iszlám vallásúak, keresztény vallásúak és ateisták? Pontosan nem tudom, mert én nem vagyok annyira tanult, de a híreket hallgatva úgy emlékszem, hogy az iszlám áll a lista elején.

Szívből örülök, hogy te megtaláltad az igazságot egy írástudatlan, több feleségű, pedofil ember tanításaiban és, hogy az ő élete példakép lehet számodra és sokak számára.

Az én tanítóm, példaképem, megváltóm Jézus, aki Isten fia.

Kedves tanult felebarátom! A Magyarországi-t kis betűvel írjuk, mert melléknév. Általános iskolai tananyag.

2017. dec. 8. 13:33
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!