Tisztelt keresztény válaszolók. Az alábbi öt pontra továbbra sem kaptam magyarázatot. Mi a probléma? Kínos kérdéseket tettem fel? Ilyet nem szabad kérdezni? Lennétek olyan kedvesek és kifejtenétek nekem? Különösen a 66%-os keresztény válaszát várom aki szerint én nem értettem a keresztény vallást.
1, Többnejűség a Bibliában:
Biblia alapján Salamonnak 1000 felesége volt. És még különbséget is tesz főrangú és másodrangú felesége között, nem tudom mi alapján.
Királyok 1. könyve 11:3 Volt neki hétszáz főrangú és háromszáz másodrangú felesége.
2, Vérfertőzés, családon belüli erőszak a Bibliában:
Lót fölment Cóarból, és letelepedett két leányával együtt a hegyen, mert félt Cóarban lakni. Egy barlangban lakott két leányával együtt. Egyszer a nagyobbik leánya ezt mondta a kisebbiknek: Apánk öreg, és nincs ezen a földön férfi, aki hozzánk bejönne az egész föld szokása szerint. Gyere, itassuk le apánkat borral, háljunk vele, és támasszunk apánktól utódot. Leitatták tehát az apjukat borral még azon az éjszakán, és bement a nagyobbik, és az apjával hált. Lót pedig mit sem tudott leánya lefekvéséről és fölkeléséről. Másnap azt mondta a nagyobbik a kisebbiknek: A múlt éjjel én háltam az apámmal. Itassuk le borral ma éjjel is, és menj be te, hálj vele, hogy utódot támasszunk apánktól. Azon az éjszakán is leitatták az apjukat borral, és a kisebbik is vele hált. Lót pedig mit sem tudott leánya lefekvéséről és fölkeléséről. Így esett teherbe Lót mindkét leánya az apjától. A nagyobbik fiút szült, és Móábnak nevezte el. Ő a mai Móáb ősatyja. A kisebbik is fiút szült, és Ben-Ammínak nevezte el. Ő a mai Ammón fiainak az ősatyja. (1Móz 19,30-38)
Biblia szerint Lót teherbe ejti saját lányait akik gyereket is szülnek.
3, Parázna lányok halálra kövezése a Bibliában:
5 Móz. 22 20-21 Ha pedig igaz lesz a vádolás, és nem találtatik szűzesség a leányban: Akkor vigyék ki a leányt az ő atyjának háza elé, és az ő városának emberei kövezzék meg kővel, hogy meghaljon
4, Szexrabszolgaság engedélyezése a Bibliában:
Számok könyve 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben
Eszerint háborúban elfogott szűz lányokat meg lehet tartani mint szexrabszolga.
5, Nők alsóbbrendűsége a Biblia szerint:
1Kor 14:34-35
"A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, a mint a törvény is mondja.
Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket; mert éktelen dolog asszonynak szólni a gyülekezetben."
1Tim 2:12
A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.
A mi hitünk szerint a szentek üdvözült lelkek, akik az atyával vannak. Nem babonaság a közbenjárásukat kérni.
Oké, jöhetsz kiragadott idézetekkel, csakhogy:
"Készíts vert aranyból két kerubot az engesztelés táblájának két végére."
(Kiv 20, 4-5)
Hoppá? Csak nem? Isten szobrok készítésre utasít.
Nem a szobrokkal van a baj, hanem ha a szobrokat imádod, a szobortól várod a csodát. Lehet szobrok előtt imádkozni, ez elősegítheti az elmélyülést, a vallásos élményt, de ettől még nem a szobrokhoz imádkozol.
Vagy te tán annyira komolyan veszed eme tiltást, mint az amisok? Még fényképet sem készítesz, mert az bálványimádás??
A Mona Lisa is bálványimádás??
Az, hogy Salamon királynam ilyen sok felesége volt, még nem biztos, hogy helyes Isten szemében. Gondoljunk csak bele, Mózes, Dávid, és több bibliai alak is vétkezett Isten ellen. És gondoljunk csak bele, Isten egy feleséget teremtett Ádámnak, nem többet. Ebből már egyértelmű, mi Isten szándéka a házassággal.
Ugyanez áll a vérfertőzésre is, attól még ez nem lesz helyes, hogy Ószövetségi alakoknál előfordult.
Megkövezés:
A szeretet parancsolata ezt felülírja.
"Az írástudók és a farizeusok pedig egy asszonyt vivének hozzá, a kit házasságtörésen kaptak vala, és a középre állítván azt, Mondának néki: Mester, ez az asszony tetten kapatott, mint házasságtörő. A törvényben pedig megparancsolta nékünk Mózes, hogy az ilyenek köveztessenek meg: te azért mit mondasz? Ezt pedig azért mondák, hogy megkísértsék őt, hogy legyen őt mivel vádolniok. Jézus pedig lehajolván, az ujjával ír vala a földre. De mikor szorgalmazva kérdezék őt, felegyenesedve monda nékik: A ki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ."
János 8:3-7
Nők alsóbbrendűsége:
Ismét csak kiragadott idézetek. Fontos figyelembe venni, hogy milyen korban írodott a szöveg, akkoriban más volt a nők szerepe, továbbá ilyen idézetet csak Pálnál találsz, Jézus nem mondott ilyeneket, sőt, Jézus mindig szeretettel és tisztelettel beszélt a nőkkel, még a parázna nőkkel is, tanította őket, a tanítványai közé is fogadta őket.
De tudok Páltól ilyet is idézni.
"Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban."
Ebből látszik, minden ember egyenlő, a nők is, mégha akkoriban más is volt a nők szerepe.
A keresztények tisztelik a nőket, a protestánsoknál lelkészek is lehetnek, de emellett más szerepeket is betölthetnek az egyházban. Pl. Teológus, hitoktató, kántor, protestánsoknál presbiter, katolikusoknál egyháztanács tag, szerzetes, ministráns, stb...
A keresztény férfiak általában tisztelettel bánnak a nőkkel, míg az iszlámban alacsonyabb rendűek, akiknek egyetlen funkciója, hogy szüljenek. Szaúd-Arábiában még a mai napig nem vezethetnek autót, csak jövöre lép életbe a törvény.
@ Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, (II. Móz. 20,4-6.)
A szöveg nem a szoborkészítést tiltja, hanem az istenszobor, vagyis a balvány készíítést. Ne csinálj szobrot, amit imádsz és istenként tisztelsz. Természetesen az egyéb szobor készítés nem tilos, magában a jeruzsálemi templomban is voltak szobrok. Isten maga is kérte, hogy csináljanak szobrokat.
@ Ti csináltok, és imádkoztok is hozzájuk.
Ez hazugság, nem imádkozunk szobrokhoz.
@ Ezt nem lehet azzal kimagyarázni hogy csak közbenjárásukat kéritek.
Nem kérjük a szobrok közbenjárását, ez is hazugság.
@ Nem tudom felfogni hogy katolikusoknak hogy nem esik le.
Valószínűleg akkor értelmi képeségekkel van baj. A szobor az csak szobor, nem imádjuk és nem kérjük egy szobor közbenjárását sem. Szerintem ezt nem túl nehéz megérteni.
@ A szentnek nevezett emberek nincsenek a mennyországban, ha erre gondolsz. Nem is hallják, amit mondasz.
Értem. De a katolikus hit szerint hallják. S ha igazuk van, akkor logikusan teszik.
@ Ez sokkal több és sokkal rosszabb mint babonaság.
Ha hallják, akkor miért is bálványimádás? S ha nem hallják akkor mitől rosszabb, mint a babonaság? Mi abban a rossz, hogy valakinek beszélünk? Ha valakitől segítséget várunk? Persze ha nem hallja, ha nem tud segíteni az valóban babonaság, de csak babonaság. A bálványimádáshoz bálvány kell és imádás.
@ Gyerekek éheztetése, terhes nők kínzása stb csak szerintetek megfelelő bánásmód.
Ilyent nem mondtam. Az iszlám nem tiltja a hazugságot? Folyamatosan valótlanságokat állítasz.
Én nem hiszek abban, hogy kínozzák itt a migránsokat. Ez drága dolog. Az emberjogi bíróság semmiért millós kártérítéseket ítélhet meg, ahogy volt is rá példa. Elszigetelt eseteket, túlkapásokat el tudok képzelni, amit a kárvallott migráns kinagyít, az index meg próbálja általános dologként beállítani.
@ Az index próbál leginkább a tényekre hagyatkozni.
Hát persze. Ezt mégis mire alapozod?
Akinek kell migráns az fogadja be, de ne sózza ide. Ha nincs kerítés, ha nincs Magyarország, ha nincs szigorúság, akkor önzönlenének milliószámra. Ez szerintem nem jó.
@ Ez így már ötödszörre írod bármilyen alap nélkül.
Vannak hírek. Néhány közismert: ahol több migráns, ott több terrorizmus, több nemi erőszak, több bűnözés, több kosz, több szemét. Persze én nem tudom leellenőrizni, de nekem úgy tűnik, hogy igazak.
"A szentnek nevezett emberek nincsenek a mennyországban, ha erre gondolsz"
- te tudod, ki van a mennyországban, ugye?
Mi meg azt tudjuk, hogy ezzel a világképpel, ezzel a módszeres keresztény embereket gyűlölő magatartásoddal elporladsz. Nem lesz elég az öt pillér, bezuhansz közé.
Újra mondom, nekem egyik világvallással sincs bajom, mind elfogadom és ismerek muszlimokat akik méltóképpen képviselik. Aki gyűlölködik az méltatlan képviselője a vallásának - minden világvallás szerint.
# 102
"Készíts vert aranyból két kerubot az engesztelés táblájának két végére."
(Kiv 20, 4-5)
Hoppá? Csak nem? Isten szobrok készítésre utasít."
Gondolod hogy erről nekem nincs tudomásom? Ez akkora ellentmondás a Bibliában mint a ház. Azt pedig sehol sem írja hogy imádd a szobrokat vagy kívánj valamit. A Mona Lisa nem templomban van kiállítva és nem imádják az emberek.
# 103
"Az, hogy Salamon királynam ilyen sok felesége volt, még nem biztos, hogy helyes Isten szemében. "
Utánaolvastam. Még a saját Bibliádat sem ismered. Több felesége volt Ézsaunak Jákobnak Gedeonnak, Elkána, Jóásnak, Dávidnak és Salamonnak.
Krónikák 2. könyve 24:2 Jóás Jójádá főpap egész életében azt tette, amit helyesnek lát az ÚR.
Krónikák 2. könyve 24:3 Jójádá két feleséget szerzett neki, ő pedig fiakat meg leányokat nemzett.
Két felesége volt és a Biblia kijelenti hogy róla hogy egész életében azt tette, amit helyesnek lát az ÚR.
"Ugyanez áll a vérfertőzésre is, attól még ez nem lesz helyes, hogy Ószövetségi alakoknál előfordult."
Ennyivel nem fogod elintézni. Ezek az alakok nem átlag emberek hanem Isten által kiválasztott királyok, próféták. Salamonról például azt terjedt el hogy bölcs.
"A szeretet parancsolata ezt felülírja."
Igen, az a bizonyos "szeretet" parancsolata ami csak papíron létezik a keresztényeknél. Hivatkozni persze lehet erre. Azt viszont elfelejted hogy az Ószövetség több mint ezer évig volt érvényben ami azt jelenti hogy ez idő alatt megkövezték a parázna lányokat. Ha Jézus Isten, akkor erről tudnia kellet. Hol volt olyankor a szeretet parancsa?
"Fontos figyelembe venni, hogy milyen korban írodott a szöveg, akkoriban más volt a nők szerepe, továbbá ilyen idézetet csak Pálnál találsz, Jézus nem mondott ilyeneket,"
A Biblia minden kor emberéhez szól állítólag. Ha Pál korában lenézték a nőket akkor a keresztényeknek is igazodniuk kellett ehhez? Ha Jézus nem mondott ilyet akkor Pál félrebeszélt? Nem volt magánál?
"A keresztény férfiak általában tisztelettel bánnak a nőkkel, míg az iszlámban alacsonyabb rendűek, akiknek egyetlen funkciója, hogy szüljenek. Szaúd-Arábiában még a mai napig nem vezethetnek autót, csak jövöre lép életbe a törvény."
Ne izgasd fel magad D: Attól hogy hülyeségeket írsz nem tudod elterelni a figyelmet. Mondtam hogy nő vagyok és sokáig tanulmányoztam az iszlámot. Ha hazugságokat fröcsögsz az iszlámról csak a saját vallásodat járatod le és egyébként is jó mélyen vagytok az én szememben. Szaúd-Arábiában nem adják meg a nőknek azokat a jogokat amiket az iszlám biztosít számukra. Ne egy vahabita szekta diktatúráját általánosítsd.
A szexrabszolga tartást kihagytad. Szabad vagy nem a Biblia szerint. Egy másik fordítás szerint Salamonnak 700 felesége, és 300 ágyasa volt. Az ágyas pedig egyenlő a szexrabszolgával. Ábrahám pedig a Biblia szerint Hágárt ágyasnak vette Sára mellé. Megjegyezem az iszlám szerint Hágár a felesége volt Ábrahámnak.
szp72 azt hiszem azzal próbálsz védekezni hogy nem a szoborhoz imádkozol hanem akit ábrázol. Ez semmivel sem jobb és ugyanúgy bálványimádás. Ha a hinduk azt mondják ők Brahmához imádkoznak és nem egy szoborhoz az már nem bálványimádás? Eszem megáll tőletek.
"Értem. De a katolikus hit szerint hallják. S ha igazuk van, akkor logikusan teszik."
Van ennek Bibliai alapja? Kérte Jézus hogy halott emberekhez imádkozzatok?
"Ilyent nem mondtam. Az iszlám nem tiltja a hazugságot? Folyamatosan valótlanságokat állítasz."
A szabidból ez következett. Meg a szokásos hogy biztos csak egyedi eset, meg biztos a sértett csak felnagyította. Biztosan. A hatóságok nem akartak nyilatkozni. Ez is biztos arra utal hogy csak elszigetelt eset volt. Szokásos keresztényi álszent képmutatás. Eleget láttam ezt annak idején.
"Akinek kell migráns az fogadja be, de ne sózza ide. Ha nincs kerítés, ha nincs Magyarország, ha nincs szigorúság, akkor önzönlenének milliószámra. Ez szerintem nem jó. "
Te abban a hitben élsz hogy Magyarország állította meg őket? D: Igen, a keresztény Magyarország megint megvédte Európát a gonosz muszlimoktól. Ne haragudj de tényleg ennyire naiv vagy? Azért álltak le mert Törökországgal megegyezett az EU. Azóta csak kevesen jönnek. Meg biztosan elterjedt a hír hogy Magyarországon kínozzák a menekült gyerekeket és nőket. Ha így nézzük igazad van. A szeretett vallásának képviselői megint kitettek magukért. Egy szíriai sportoló is a menekültek között volt, ha jól emlékszem úszó. Ő is úgy nyilatkozott hogy borzalmas volt Magyarországon.
"Vannak hírek. Néhány közismert: ahol több migráns, ott több terrorizmus, több nemi erőszak, több bűnözés, több kosz, több szemét. Persze én nem tudom leellenőrizni, de nekem úgy tűnik, hogy igazak."
Neked úgy tűnik innen a fotelból, de látod hogy ott élő magyarok nem ezt mondják. Kinek hiszel? Aki személyesen ott van vagy az iszlámellenes kormánypropagandának.
"Azt pedig sehol sem írja hogy imádd a szobrokat vagy kívánj valamit. A Mona Lisa nem templomban van kiállítva és nem imádják az emberek."
De nem erted, hogy mi nem imádjuk a szobrokat?? Ugyanolyanok a templomu szobrok, mint a Mona Lisa. Mind műalkotások. Nem imádjuk őket. Azért alakult ki, hogy a templomokban szobrok és festmények vannak, mert régen az egyszerű emberek nem tudtak olvasni, de a freskók, szobrok és vallásos énekek segítségével megérthették a Biblia történéseit. Épp ezért ezeket a műalkotásokat Biblia pauperum-nak, azaz szegények Bibliájának nevezzük. De mi NEM imádkozunk szobrokhoz.
"Utánaolvastam. Még a saját Bibliádat sem ismered. Több felesége volt Ézsaunak Jákobnak Gedeonnak, Elkána, Jóásnak, Dávidnak és Salamonnak. "
Szerinted én nem ismerem a Bibliát? :D
Isten eredeti terve a házasságról az volt, hogy egy férfi és egy nő alkossa. Hogy miért engedte meg akkor a poligámiát? Az ókorban gyakran vívtak háborúkat a férfiak, magas volt a halálozási arány, így egy férfira több nő jutott. A nőket akkoriban a férfiak tartották el, és ha egy nő nem menz férjhez, akkor gyakran prostitúcióra kényszerült, hogy meg tudjon élni. És a többnejűség még mindig jobb, mint a prostitúció. De tény, Isten eredeti terve nem ez volt. Itt olvashatsz erről részletesebben: [link]
"Igen, az a bizonyos "szeretet" parancsolata ami csak papíron létezik a keresztényeknél. Hivatkozni persze lehet erre. Azt viszont elfelejted hogy az Ószövetség több mint ezer évig volt érvényben ami azt jelenti hogy ez idő alatt megkövezték a parázna lányokat. Ha Jézus Isten, akkor erről tudnia kellet. Hol volt olyankor a szeretet parancsa?"
Hmmm...
Az ószövetségi törvények elég szigorúak, és a paráznaság súlyos vétek, de az embereknek irgalmasságot kell gyakorolnia, hiszen Isten is irgalmas. Nekünk meg kell bocsátani, hiszen Isten is megbocsát. Jézus a kereszthalálával és feltámadásával megváltott bennünket, megszabadított minden bűnünktől, ő megbocsát, ezért nekünk sem kell ilyen esetben törvénykeznünk egymás felett.
De számomra érdekesebb, hogy egy kereszténység után 600 évvel keletkezett vallás ismét visszatér eme szokáshoz, és azóta is rendületlenül gyakorolják bizonyos országokban a mai napig.
"A Biblia minden kor emberéhez szól állítólag. Ha Pál korában lenézték a nőket akkor a keresztényeknek is igazodniuk kellett ehhez? Ha Jézus nem mondott ilyet akkor Pál félrebeszélt? Nem volt magánál?"
Pál korában nem nézték le a nőket, csupán más volt a feladatuk. Elsősorban nem a tanítás, hanem az otthon melegének megteremtése, gondoskodás a családról, stb. Ez nem jelenti, hogy lenézték volna a nőket, nagyon is tisztelték és becsülték őket. Pál nem beszélt félre, hanem csak igazodott az akkori kor szokásához.
"Mondtam hogy nő vagyok és sokáig tanulmányoztam az iszlámot. Ha hazugságokat fröcsögsz az iszlámról csak a saját vallásodat járatod le és egyébként is jó mélyen vagytok az én szememben. Szaúd-Arábiában nem adják meg a nőknek azokat a jogokat amiket az iszlám biztosít számukra. Ne egy vahabita szekta diktatúráját általánosítsd."
Oké, te nőként felvetted ezt a vallást itt Európában. Itt te egy teljesen emancipált nő vagy, azt teszel, amit akarsz. Ha esetleg úgy döntesz, mégsem ez az igaz vallás, és ez mégis egy elnyomó vallás, akkor otthagyod. Csakhogy a közel-keleten ez nem így van. Ott nincs a nőknek választása. Nem dönthet úgy, hogy otthagyja, nincs választásuk. Nem volt választása annak a lánynak, akit a saját apja folytott bele a medencéjükbe, mert állítólag paráználkodott. Nem volt választása annak a muszlim lánynak, akit a saját apja vert agyon, mert félre csúszott a fejkendője. És nem csak Szaud-Arábiában, más muszlim országokban, sőt Nyugat-Európai muszlim családokban is előfordul az ilyesmi.
"A szexrabszolga tartást kihagytad. Szabad vagy nem a Biblia szerint. Egy másik fordítás szerint Salamonnak 700 felesége, és 300 ágyasa volt. Az ágyas pedig egyenlő a szexrabszolgával. Ábrahám pedig a Biblia szerint Hágárt ágyasnak vette Sára mellé. Megjegyezem az iszlám szerint Hágár a felesége volt Ábrahámnak."
Persze, hogy ti szerintetek a felesége volt, hiszen ti Hágár fiától, Izmaeltől származtok, és kicsit furán jönne ki, hogy a szolgálólány gyerekétől származtok. Csak az a kérdés, melyik szöveg keletkezett előbb?
Amúgy ez nem szexrabszolgaság. Sára kérte meg Ábrahámot, hogy feküdjön le a szolgálólánnyal, hiszen ő nem tud neki gyermeket szülni, szüljön akkor Hágár.
Nem gondolnám, hogy Ábrahám erőszakoskodott volna Hágárral.
@ szp72 azt hiszem azzal próbálsz védekezni hogy nem a szoborhoz imádkozol hanem akit ábrázol. Ez semmivel sem jobb és ugyanúgy bálványimádás.
A bálványimádáshoz két dolog kell: bálvány és imádás. Ha a szobrot csak szobornak tartjuk, a szenteket pedig csak szenteknek, vagyis egyiket se tartjuk Istennek s egyiket se imádjuk akkor nincs bálványimádás.
@ Ha a hinduk azt mondják ők Brahmához imádkoznak és nem egy szoborhoz az már nem bálványimádás?
Ha a hinduk imádják Brahmant és Istennek tartják, akkor természetesen az bálványimádás, mert Brahman valójában, legalábbis a nézetem szerint nem isten.
@ Eszem megáll tőletek
Szerintem akkor valami probléma kell lenni nálad, mert a különbség nyilvánvaló és egyszerűen megérthető. Brahmant imádják és istennek tartják, mi a szenteket nem imádjuk és nem tartjuk istennek.
@ Van ennek Bibliai alapja? Kérte Jézus hogy halott emberekhez imádkozzatok?
Nincs. Azt mondhatod, hogy nem Biblikus, azt is, hogy szerinted megalapozatlan, hülyeség, babonaság, eretnekség, de nem mondhatod, hogy bálványimádás, ha egyszer nem az.
@ A szabidból ez következett.
Nem egyáltalán nem következik. Ez ferdítés.
@ Meg a szokásos hogy biztos csak egyedi eset, meg biztos a sértett csak felnagyította. Biztosan. A hatóságok nem akartak nyilatkozni. Ez is biztos arra utal hogy csak elszigetelt eset volt.
Igen ez az én véleményem. Persze tévedhetek, de nem tartom valószínűnek, mert akkor mennének a feljelentések az emberjogi bírósághoz. Azt el tudom képzelni, hogy tranzit zóna, nem üdülő, de nem is kell annak lennie.
@ Te abban a hitben élsz hogy Magyarország állította meg őket?
Mindenesetre nincs akkora migráns invázió.
@ Azért álltak le mert Törökországgal megegyezett az EU.
Lehetséges. És Törökország hogyan állította meg a migránsokat? Embertelen eszközökkel? Akkor ezek szerint a muzulmánok még kegyetlenebbek, mint a magyarok, hiszen milliókat tartanak erőszakos fogságban.
Vagy emberségesen? Akkor pedig bebizonyosodott, hogy semmi keresni valója nincs itt a migránsoknak, mert tökéletesen jó nekik Törökország is.
@ Neked úgy tűnik innen a fotelból, de látod hogy ott élő magyarok nem ezt mondják. Kinek hiszel? Aki személyesen ott van vagy az iszlámellenes kormánypropagandának.
Őszintén szólva jobban hiszek a kormánynak, azoknak akik szerint problémásak a bevándorlók. Hogy hihetnénk például neked, aki nem tud igazságosan különbséget tenni bálványimádás és egyszerű tisztelet között. Ha ebben ferdítesz, akkor könnyen ferdítesz másban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!