Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek erről mi a...

Keresztényeknek erről mi a véleménye?

Figyelt kérdés
[link]

2017. dec. 4. 13:37
 81/123 anonim ***** válasza:
54%

# 78

Korai keresztényeknél nem volt szentháromság. Később alakult ki és a zsinaton elfogadták. A római császár egy olyan vallást akart amiben szemmel látható istenek vannak. Félig pogány félig új vallás. Igy lett a próféta Jézusból istenség. Az már önmagában probléma ha egy vallás kezdeti időszakában a vallás alap tételeit vitatják a hívők. Vagy talán nem így gondolod?

És ne tarts nekem itt mesedélutánt légyszives. Ezt tartogasd azoknak aki nem ismerik a katolikus vallást. Bálványokat imádsz és még hirdeted is. Még hogy a templomainkban lévő szobrok, festmények csupán műalkotások. Akkor református templomokban miért nincsenek műalkotások? Róluk is megvan a véleményem de ők legalább nem halott emberek szobrait imádják. Na nehogy már családi fotóhoz hasonlítsd azt ahogy szentjeiteket bálványozzátok. Gyerek koromban ment a három kívánság című műsor. Nálatok most is megy a műsor csak nem Tibi bácsitól kívántok hanem szentektől. Mária nem Isten anyja hanem Jézusé aki ember volt. Istennek nincs anyja. Nem született sosem, mindig is létezett.

Az iszlám vallás nem csupán a Koránból áll, ezt jól tudod, de nem minden hadisz hiteles. Az úgynevezett shahih hadisz tekinthető hitelesnek. A szeretet vallásának hívei gyakran dobálóznak olyan hadiszokkal amelyeket muszlimok nem is fogadnak el.

2017. dec. 11. 20:35
 82/123 anonim ***** válasza:

[link]

Az iszlám történeti fejlődése során három markánsan elkülöníthető áramlatra tagolódik, amelyek bár elismerik egymás létezését, tagjainak muszlim mivoltát, ám örökös ideológiai harcban állnak egymással:

Szunnita (87–90%)

Síita (10-13%)[2]

Háridzsita és egyéb irányzatok (1-3%)

valamint az Iszlám miszticizmus, a szúfizmus, mely a legjobb, legszellemibb irányzat és melyet az összes ostoba, sötét kecskebarát megvet.

2017. dec. 11. 20:44
 83/123 anonim ***** válasza:

#81, a Bibliában vilagosan benne van, hogy Jézus Isten, maga Jézus jelenti ki. Az iszlám vallás meg kb 600 évvel a kereszténység után keletkezett, és mégis egy muszlim akarja nekem megmondani a frankót a kereszténységről. És mért ne hasonlíthatnám a szentek képeit a családi fotókhoz? Nem imádjuk a képet, sőt magát a szentet sem imádjuk, nem értem, ezt miért olyan nehéz megérteni. Ezzel az erővel a Louvre-ban is imádják a Mona Lisát, anyám borogass. Ott van a templomban egy szobor, de soha senkit nem láttam, hogy a szoborhoz imádkozott volna, vagy áldozatot mutatott volna be neki.

De ezzel az erővel ti is bálványimádók vagytok, egy meteoritot imádtok, a Kába követ.

Itt tömörülnek az emberek egy darab kő miatt.

[link]

Ez nem bálványimádás?

Szerintem sokkal inkább az, mint az, hogy a katolikus templomokban porosodik pár szobor.

2017. dec. 11. 20:49
 84/123 anonim ***** válasza:
4%

# 79

Kétszer is felvilágosítottalak de úgy tűnik hiába. Nem tudni pontosa Aisha hány évesen házasodott. 9-19 éves kora közé teszik. A hozzátok hasonló jó lelkületű szeretet gyermekei persze biztosra veszik hogy 9 éves volt akkor és ezt terjesztik hozzá téve hogy Mohamed próféta pedofil volt. Ez egy aljas rágalom, amit könnyű lenne belátni csak hát aki nem akarja mert nem érdeke annak hiába magyaráz az ember. Aishanak más kérője is volt akkor, ami azt jelenti hogy a kor követelményei szerint elérte a házassághoz szükséges életkort. Ha ma egy 18 éves nő és 50 éves férfi úgy dönt összeházasodnak lehet bárkinek ellenvetése? Nem mert a törvénynek megfelel. Mohamed próféta többi felesége pedig idősebb volt tehát ebből is látszik hogy rágalom ez részetekről.

2017. dec. 11. 21:04
 85/123 anonim ***** válasza:
4%
# 82 éveket töltöttem az iszlám tanulmányozásával te meg egy wikipédia oldalt linkelsz ide nekem? D:
2017. dec. 11. 21:08
 86/123 anonim ***** válasza:
54%

# 83 Ugye mondtam hogy előtte keresztény voltam. Mondjuk így visszagondolva igazából sosem voltam az, de akkor úgy mondom hogy keresztény neveltetést kaptam, az akarták hogy az legyek, nevezd ahogy akarod.

Benne van a nevükben hogy védőszentek. Ők kellene hogy megvédjenek. Én nem kérem halott családtagjaim képétől hogy védjenek meg, te viszont ezt kéred halott emberektől. Mutasd meg a Bibliában hol van ez leírva Pontos igehelyet kérek. A szentekhez szóló imák nem csak közbenjárásról szólnak hanem konkrétan attól a személytől segítség kérése, védelem, bármi egyéb kívánság. Az ilyen szentek sírjai zarándokhelyek. Ott aztán megy a kívánságműsor. Csak az emberi fantázia szab határokat a kívánságoknak.

Keresztények rossz szokása hogy a saját vallásuk tévtanításait, pogány elemeit kivetítik más vallásokra. Ez megfigyeltem jó régen. Ez valami olyasmi lehet nálatok hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is. Nem, nem a kőhöz imádkozunk. Mi muszlimok nem a kőhöz megyünk, nem kérjük a közbenjárását sem és oltalmat sem a kőtől. Azért van ott mert része volt az első Kábának. Ez maradt meg belőle. Tehát ez nem bálványimádás, de amit ti keresztények tesztek még mindig az.

2017. dec. 11. 21:21
 87/123 anonim ***** válasza:
54%
Na jó. Azok a tisztelt keresztények akik itt jelen vannak és folyamatosan lepontoznak, megmagyaráznák a 76-os hozzászólásomban általam felvetett 5 pontot?
2017. dec. 11. 21:25
 88/123 anonim ***** válasza:
100%

"Az úgynevezett shahih hadisz tekinthető hitelesnek. ... olyan hadiszokkal amelyeket muszlimok nem is fogadnak el."

Igen, wiki, mert egy oldalról, egy magyar pusztai oldalról hozod a "tudásod"

Jól van egyébként, Aisha életkora minden beírással nő+1 évet:D, legyen a tiéd az utolsó szó, nem volt pedofil az érdekházasságokat kötő kereskedő úr. Csak más kultúra.

Ha neked ez kell, hát Allah növessze hosszúra szakálladat!

Én meg maradok a szufiknál - olvasd egyébként René Guenont - szufi és nem ekézi a kereszténységet - nahát, így is lehet(ne).

Igaz ő valóban szufi, és nem csak azért lett az, mert "csalódott a kereszténységben" vagy mert egy helyre arab legény elcsavarta és bekötötte a fejét.

A kába kőhöz az előzőnek:

magyar mérnökök is dolgoztak király méltósága tevén: az út egy részét lefedték, légkondicionálták (!), a sátrakat is - mert sokan rosszul lettek az úton, elestek és a mennyei boldogsághoz igyekvő muszlim horda AGYONTAPOSTA őket. Mert ez az egyik kötelező gyakorlat, amelynek révén a muszlimok azt hiszik, hogy ettől jó emberek lesznek és övék a mennyek országa.

[link]

[link]

2017. dec. 11. 21:33
 89/123 szp72 ***** válasza:
100%

@ szp72 Ki akarna ide jönni?

Én is azt hiszem, hogy a migránsok inkább a gazdagabb országokba vágynak. Viszont az EU kötelezően ránk akarja sózni, ami nem kell nekik.

@ Az index riportere menekültnek adta ki magát és végigjárta a procedúrát. Beszámolója szerint indokolatlanul durvák voltak vele. Ezt volt ha jól emlékszem két éve.

El tudom képzelni, hogy a legnagyobb migránsáradatban volt olyan, aki kissé udvariatlanul bánt a törvénysértő illegális bevándorlókkal.

@ Most meg olyanokat hallani hogy éheztetik a menekülteket a magyar illetékes hatóság emberei. A terhes nőknek nem adnak orvosi ellátást vagy ha mégis bilincsben szállítják kórházba és hasonlók.

Hallani sok mindent lehet. Kérdés, hogy kitől, s hogy igaz-e. Ha így volna, már régen akkora cirkusz lenne, mint a két bangledesi ügyében, amelyben az emberjogi bíróság Magyaroszágot fejenként 5,8 millió forint kártérítésre kötelezte. Másodfokon a pert Magyarország végül megnyerte.

@ Őket is gondolom a keresztényi szeretet motiválja mikor nem ad enni a menekült gyereknek.

Természetesen nem. De én nem nagyon hiszem, hogy ez igaz, vagy esetleg elszigetelt eset. Hazudni a muszlimok is tudnak.

@ Akkor rosszul hiszed mert Amerikában sokkal vallásosabbak az emberek és ezért ők a felelőek.

Igen? Szerintem nem a keresztények tanácsolták amerikai vezetőségnek a beavatkozást, hanem a befolyásos liberális pénzhatalmak. De szírában az iszlám irányzatok nyírják egymást rendesen. Mindenki mindenki ellen.

@ Velük viszont együtt élsz. Magyarországon naponta történik valami szörnyűség. Ez nem zavar?

Minden szörnyűség zavar, és szívesen együttélek muszlimokkal is ha normálisak.

@ Tapasztaltad? Hogyan? Személyesen egyáltalán beszéltél életedben muszlimokkal?

Nem. Magyarországon nincs rossz tapasztalatom a muszlimokkal. Jó volna ha ez így is maradna. Viszont ott, ahol egyre több muszlim bevándorló él, ott megsokasodnak a problémák, mert nehezen itegrálhatók.

@ Lehet téged nem zavar hogy muszlimok ellen megy a gyűlöletkeltés, talán még támogatod is.

@ Lehet téged nem zavar hogy muszlimok ellen megy a gyűlöletkeltés, talán még támogatod is.

Minden gyűlöletkeltés káros, de a problémák tagadása is káros. A muzulmán bevándorlókkal probléma van. Aki azt állítja nincs szerintem vagy hülye vagy hazudik, vagy esetleg én vagyok a hülye, mert nem tudok különbséget tennei a problémás és a nem problémás emberek között.

@ A nácik is azt mondták hogy szerintük problémás zsidók vannak, te és propaganda meg azt hogy problémás muszlimok. Nem veszed észre a párhuzamot?

Valóban nem látom a párhuzamot náci haláltáborok és a migráns ellenes propaganda kjözött.

@ A keresztre feszítésnek mi köze van a muszlimokhoz? Ez egy Európában bevett kivégzési forma. Ezt is muszlimok számlájára írod?

Tudtommal Európában nem feszítenek senkit keresztre Nagy Konstantin óta. De állítólag a törökök ezt csinálták az örményekkel tömegszámra.

2017. dec. 11. 23:07
 90/123 anonim ***** válasza:

#86, na látod, az nem bálványimádás, hogy ti elzarándokoltok egy darab kőhöz, de az igen, hogy a katolikus templomban van pár szobor. Mi sem imádkozunk a szobrokhoz, magát a szentet sem imádjuk. Elhiszem, katolikus nevelést kaptál, de nem sok minden maradt rád, vagy provokálsz. A szentnek csak a közbenjárását lehet kérni, de nem kötelező. Én általában Istenhez imádkozom. Lehet, hogy te félreértettél dolgokat, de hidd el, nincs bálványimádás nálunk.

Én sosem lennék muszlim, nem akarnék egy olyan valláshoz tartozni, akinek alapítója kislányokat vegeztetett ki, amiért vicces versikékkel gúnyolták, aki más népeket irtott ki, ami szerint én nőként alig érek többet a jószágnál. Nekem ez nem kell. Bocsi.

2017. dec. 12. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!