Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényeknek erről mi a...

Keresztényeknek erről mi a véleménye?

Figyelt kérdés
[link]

2017. dec. 4. 13:37
 71/123 anonim ***** válasza:
100%

Ugye nem akarod hogy történelemből leckét adjak neked? Egy keresztény az utolsó aki kinnyithatná a száját ezzel kapcsolatban. "Keresztény történelem nem más mint 2 ezer év gyilkolás, népírtás, erőszakos térítés. Keresztes hadjáratok, vallásháborúk, inkvizíció, rabszolgatartás, gyarmatosítás stb. Az örmény népírtás pedig vitatott, sok ország nem is fogadja el."

Csakhogy ezeknek semmi köze Jézus Krisztus tanításához,eltorzították, elferditették ezzel szemben a muszlim terroristák es szélsőséges fanatikusok viszont Mohamedet követik, aki egy hímsoviniszta, pedofil, szexmániákus tömeggyilkos volt.

2017. dec. 9. 22:45
 72/123 anonim ***** válasza:
0%

# 66

"Én tökéletesen megértem a Szentháromságot, pedig teológus sem vagyok, sőt a teológusok meg aztán végképp megértik."

Én sem vagyok teológus de könnyedén ízekre szedem a szentháromságot. Szerintem nem tudod, de a korai keresztényeknél nem volt ilyen hogy szentháromság. Zsinatot kellett összehívni hogy eldöntsék, és úgy esett hogy a háromság hívők nyertek. Ebben közrejátszott a római császár is.

"Te most csak provokálsz, ugye?

Nem térdepelünk emberek szobrai előtt. A katolikus templomokban a szobrok csupán díszítő funkciót töltenek be,"

Nem provokállak de légyszives ne nézz hülyének. Egy kívülállónak magyarázhatod hogy nem vagytok bálványimádók.Nincs szerencséd mivel annak idején katolikus templomba jártam. Inkább vittek, de lényeg az hogy saját szememmel láttam. A szobrok csak díszek, persze. Üdvözlégy Mária megvan? Istennek szent anyja. Hogy lehet Istennek anyja? És a többi szent aki meggyógyít, ha imádod? Teljesítik a kívánságaidat ha elmondod kismilliószor a hozzájuk szóló imákat.

"Ha te tényleg keresztény voltál, ezt azért tudnod kéne."

Nem is mondta a pap hogy gyertek bálványokat imádni. Kis időbe telt mire rájöttem pedig még a Tízparancsolatban is benne van.

Aisha esetét kétszer is leírtam. Keresztények részéről ez rosszindulatú rágalmazás. Mohamed próféta nem irtott ki semmilyen népet. A békére törekedet másokkal. Nem öletett meg senkit, pláne nem kislányokat. A nők nem alacsonyabb rendűek az iszlámban. Az Ótestamentum előírta a házasságtörő asszony megkövezését, a Koránban viszont nincs ilyen.

2017. dec. 9. 23:06
 73/123 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy lehet Istennek anyja? "

Úgy tyúkeszű,

hogy Jézus Krisztus teljesen ember ÉS teljesen Isten.

És te teljesen nem értesz semmit, mert ahhoz szív és ész kellene.

[link]

gyereklányokkal közösülnek a muszlim országokban - minek nevezed te ezt?

2017. dec. 9. 23:12
 74/123 anonim ***** válasza:
0%

"Csakhogy ezeknek semmi köze Jézus Krisztus tanításához,eltorzították, elferditették ezzel szemben a muszlim terroristák es szélsőséges fanatikusok viszont Mohamedet követik, aki egy hímsoviniszta, pedofil, szexmániákus tömeggyilkos volt."

Tipikus példája vagy hogy milyen is egy keresztény ma. Letagadjátok a keresztények által elkövetett borzalmakat, vagy azt mondjátok ők valójában nem is keresztények, de az iszlám esetében néhány szélsőséges ember tettét úgy állítjátok be mint a valódi iszlámot. Akkor a muszlimok 99 százaléka nem tudja értelmezni a Koránt? Csak te és az a néhány terrorista csoport? Hülyébbnél is hülyébbek kellened ha ezt tényleg komolyan gondolod.

2017. dec. 9. 23:14
 75/123 anonim ***** válasza:
32%

"Úgy tyúkeszű,

hogy Jézus Krisztus teljesen ember ÉS teljesen Isten."

Akkor én a tyúkeszemmel tovább viszem ezt a gondolatmenetet. Jézus fogantatása úgy történt szerintetek hogy megszállta a Szentlélek Máriát. A tanítás szerint a Szentlélek a háromság egyike, az egy Isten része. Ha egyek akkor Jézussal is egyek. Gyakorlatilag azt mondhatjuk hogy Jézus szállta meg Máriát. Ez azt jelenti hogy Jézus saját emberi édesanyját ejtette teherbe. Természetesen én ezt tagadom. Ez sértés Jézusra és Máriára nézve is. A Koránban le van írva hogy Jézus apa nélkül fogant. Istennek ehhez elég volt annyit mondania hogy legyél.

" [link]

gyereklányokkal közösülnek a muszlim országokban - minek nevezed te ezt?"

Ezt nagyon helytelennek gondolom, te viszont ezt úgy állítod be mintha gyerekházasságok csak muszlim országokban történnének. Ez szánalmasnak gondolom és csak a keresztényekre hozol ezzel szégyent.

Sok keresztény országban is bevett gyakorlat a gyerekházasság és más vallásúaknál is. Tanulmányozd kicsit:

[link]

2017. dec. 9. 23:30
 76/123 anonim ***** válasza:
4%

Ahogy látom leginkább a Próféta feleségei, Aisha és általában a nők helyzetét kifogásolják itt a keresztények, eléggé alpári módon. Ezekre megpróbáltam válaszolni, és megmagyarázni miért hazugság, de nézzük meg a másik oldalt. Nincs szerencsétek, mert mint mondtam katolikus hitoktatást kaptam.

Mutatok néhány példát a Bibliából.

1, Többnejűség a Bibliában:

Biblia alapján Salamonnak 1000 felesége volt. És még különbséget is tesz főrangú és másodrangú felesége között, nem tudom mi alapján.

Királyok 1. könyve 11:3 Volt neki hétszáz főrangú és háromszáz másodrangú felesége.

2, Vérfertőzés, családon belüli erőszak a Bibliában:

Lót fölment Cóarból, és letelepedett két leányával együtt a hegyen, mert félt Cóarban lakni. Egy barlangban lakott két leányával együtt. Egyszer a nagyobbik leánya ezt mondta a kisebbiknek: Apánk öreg, és nincs ezen a földön férfi, aki hozzánk bejönne az egész föld szokása szerint. Gyere, itassuk le apánkat borral, háljunk vele, és támasszunk apánktól utódot. Leitatták tehát az apjukat borral még azon az éjszakán, és bement a nagyobbik, és az apjával hált. Lót pedig mit sem tudott leánya lefekvéséről és fölkeléséről. Másnap azt mondta a nagyobbik a kisebbiknek: A múlt éjjel én háltam az apámmal. Itassuk le borral ma éjjel is, és menj be te, hálj vele, hogy utódot támasszunk apánktól. Azon az éjszakán is leitatták az apjukat borral, és a kisebbik is vele hált. Lót pedig mit sem tudott leánya lefekvéséről és fölkeléséről. Így esett teherbe Lót mindkét leánya az apjától. A nagyobbik fiút szült, és Móábnak nevezte el. Ő a mai Móáb ősatyja. A kisebbik is fiút szült, és Ben-Ammínak nevezte el. Ő a mai Ammón fiainak az ősatyja. (1Móz 19,30-38)

Biblia szerint Lót teherbe ejti saját lányait akik gyereket is szülnek.

3, Parázna lányok halálra kövezése a Bibliában:

5 Móz. 22 20-21 Ha pedig igaz lesz a vádolás, és nem találtatik szűzesség a leányban: Akkor vigyék ki a leányt az ő atyjának háza elé, és az ő városának emberei kövezzék meg kővel, hogy meghaljon

4, Szexrabszolgaság engedélyezése a Bibliában:

Számok könyve 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben

Eszerint háborúban elfogott szűz lányokat meg lehet tartani mint szexrabszolga.

5, Nők alsóbbrendűsége a Biblia szerint:

1Kor 14:34-35

"A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, a mint a törvény is mondja.

Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket; mert éktelen dolog asszonynak szólni a gyülekezetben."

1Tim 2:12

A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.

No kedves keresztény válaszolók. Kezdetnek ezt az 5 pontot lennétek kedvesek megmagyarázni nekem?

2017. dec. 9. 23:53
 77/123 szp72 ***** válasza:
100%

@ Törökországban semmivel sem kerül kevesebbe egy menekült ellátása mint Magyarországon.

Senkit nem zavarna, ha normális emberek itt táboroznának. Egyébként most is van ilyen tábor, s vannak akik megkapják a magyar hatóságoktól a menekült státuszt, csak nagyon megszűrik. Probléma az, hogy főleg nem kétségbeesett alázatos menekülőkkel van dolgunk, hanem problémás emberek tömegeivel.

@ Ha csak a szegénység elől menekülnének akkor már korábban is jöttek volna.

Folyamatosan jönnek, csak eddig legálisan. Franciaország 10% már muzulmán.

@ Szíria egyébként stabil állam volt amíg a tengerentúli jó keresztények úgy nem gondolták hogy demokráciát visznek oda.

Nem hiszem, hogy a jó keresztények csinálták a konfliktust, legfeljebb a rosszak, de méginkább az ilyen-olyan irányzatú egymással is hadakozó muszlimok.

@ Ha te menekülnél mit választanál? Egy szegényes sátortábort Libanonban vagy normális ellátást Németországban?

Ha lehet választani természetesen Németországot. Gondolom a cél érdekében te is szírnek hazudnád magadat, aki elvesztette a papírjait, és árkon bokron az államok rendjét és határait megsértve nyomulnál Németország és a jobb világ fele.

@ Úgy tűnik? Mi alapján? Azért mert muszlimok? Mi van ha van közöttük keresztény? (márpedig van közöttük). Őket sem fogadnád be?

A tapasztalat alapján. Nekem mindegy, hogy muszlim vagy nem, de általában a muszlimokkal van a baj. Más kultúra, más mentalitás.

@ Régóta élnek Magyarországon csak neked nem tüntet fel mert eddig nem volt ez a náci propaganda.

Én bárkivel szívesen együtt élek, aki normálisan viselkedik. Hol van itt náci propaganda? Szerintem inkább problémás muszlimok vannak.

@ Ugye nem akarod hogy történelemből leckét adjak neked? Egy keresztény az utolsó aki kinnyithatná a száját ezzel kapcsolatban. Keresztény történelem nem más mint 2 ezer év gyilkolás, népírtás, erőszakos térítés.

Én nem a múltról beszéltem, s egyáltalán nem tagadom a keresztények bűneit. Te mondtad, hogy a keresztények ma megfeszítenék Krisztust. A keresztre feszítés nem keresztény szokás, aligha követne el ilyet akármelyik keresztény. Ha valaki, hát egy fanatikus muszlim megtenné.

@ Az örmény népírtás pedig vitatott, sok ország nem is fogadja el.

Nyilván. Muszlimok mind kiváló jellemek.

2017. dec. 10. 02:46
 78/123 anonim ***** válasza:
100%

"Én sem vagyok teológus de könnyedén ízekre szedem a szentháromságot. Szerintem nem tudod, de a korai keresztényeknél nem volt ilyen hogy szentháromság. Zsinatot kellett összehívni hogy eldöntsék, és úgy esett hogy a háromság hívők nyertek. Ebben közrejátszott a római császár is. "

A korai keresztényeknél is volt Szentháromság, csak nem így hívták. Később kezdték ezt tagadni, de azon a zsinaton véglegesítették a Szentháromság tanát.

"Nem provokállak de légyszives ne nézz hülyének. Egy kívülállónak magyarázhatod hogy nem vagytok bálványimádók.Nincs szerencséd mivel annak idején katolikus templomba jártam. Inkább vittek, de lényeg az hogy saját szememmel láttam. A szobrok csak díszek, persze. Üdvözlégy Mária megvan? Istennek szent anyja. Hogy lehet Istennek anyja? És a többi szent aki meggyógyít, ha imádod? Teljesítik a kívánságaidat ha elmondod kismilliószor a hozzájuk szóló imákat. "

Te se nézz már hülyének, amikor katolikus temploba járok, én ismerem a vallásom, ha te tenyleg katolikus voltál, ismerned kéne a katolikus szokásokat. :)

Nem, nem vagyunk bálványimádók. A templomainkban lévő szobrok, festmények csupán műalkotások. Képzeld el, a középkori, reneszánsz műalkotások nagy része egyházi témat dolgoz fel. Ha nem lett volna ez, talán a művészet sem tartana ott, mint ma. Egyébként kérdezem, te talán nem tartasz fényképet a pénztárcádban, vagy a lakásodban a szeretteidről, akik fontosak neked? De ettől nyilván nem imádod azt a képet. Így van ezzel az a Mari néni, aki egy Jézus képet tart az imakönyvében. Természetesen nem imádja a képet, hanem a személyt imadja, akit ábrázol. És bizony, Jézus, a második isteni személy megérdemli az imádatot.

Es képzeld, Máriat viszont nem imadjuk, csak tiszteljük, mivel ő Isten anyja. Bizony ám, világra hozta Jézust, a Megváltót.

Es a szenteket sem imádjuk. A szentek csupán afféle példaképek számunkra, nem imadjuk őket, csupán a közbenjárásukat kérjük. Mint ahogy megkérjük a barátainkat, hogy imadkozzanak értünk, úgy őket is megkérjük, hogy járjanak közben értünk Istennél. Nem a szentektől várjuk a csodát, hidd el. :D És tudjuk, hogy Isten nem egy kívánságteljesítő automata. De egyébként nem kötelező Mária vagy a szentek közbenjárasát kérni, én sem szoktam.

"Aisha esetét kétszer is leírtam. Keresztények részéről ez rosszindulatú rágalmazás. Mohamed próféta nem irtott ki semmilyen népet. A békére törekedet másokkal. Nem öletett meg senkit, pláne nem kislányokat. A nők nem alacsonyabb rendűek az iszlámban. Az Ótestamentum előírta a házasságtörő asszony megkövezését, a Koránban viszont nincs ilyen."

Mondd, ismered te a hadíszokat? Az iszlám vallás nem csupán a Koránból áll. Nem akarlak megbántani, de ha nem ismered azt a vallást, amit követsz, ott nagy gáz van.

2017. dec. 10. 06:57
 79/123 anonim ***** válasza:
94%

"gyereklányokkal közösülnek a muszlim országokban - minek nevezed te ezt?"

ez szépen elkented - akkor máshogy kérdezem:

Ha egy 50+ os férfi közösül egy 10 év alatti leánnyal - azt minek nevezed??? És követendőnek látod? Szent Prófétádnak?

Ha erre válaszolsz békével elengedlek,

és Allah növessze hosszúra a szakálladat!

2017. dec. 10. 12:16
 80/123 anonim ***** válasza:

szp72 Ki akarna ide jönni? Folyamatosan jelennek meg cikkek arról hogy embertelenül bánnak Magyarországon a menekültekkel. Az index riportere menekültnek adta ki magát és végigjárta a procedúrát. Beszámolója szerint indokolatlanul durvák voltak vele. Ezt volt ha jól emlékszem két éve. Most meg olyanokat hallani hogy éheztetik a menekülteket a magyar illetékes hatóság emberei. A terhes nőknek nem adnak orvosi ellátást vagy ha mégis bilincsben szállítják kórházba és hasonlók. Őket is gondolom a keresztényi szeretet motiválja mikor nem ad enni a menekült gyereknek.

"Nem hiszem, hogy a jó keresztények csinálták a konfliktust, legfeljebb a rosszak, de méginkább az ilyen-olyan irányzatú egymással is hadakozó muszlimok."

Akkor rosszul hiszed mert Amerikában sokkal vallásosabbak az emberek és ezért ők a felelőek. Ezt elintézed annyival hogy ők rossz keresztények. Velük viszont együtt élsz. Magyarországon naponta történik valami szörnyűség. Ez nem zavar?

"A tapasztalat alapján. Nekem mindegy, hogy muszlim vagy nem, de általában a muszlimokkal van a baj. Más kultúra, más mentalitás."

Tapasztaltad? Hogyan? Személyesen egyáltalán beszéltél életedben muszlimokkal?

"Hol van itt náci propaganda? Szerintem inkább problémás muszlimok vannak."

Kapcsold be a tv-t és máris hallani fogod, vagy bármilyen médiumot nézel ezt fogod hallani. Lehet téged nem zavar hogy muszlimok ellen megy a gyűlöletkeltés, talán még támogatod is. Ha keresztények ellen menne másképp gondolnád azt hiszem. A nácik is azt mondták hogy szerintük problémás zsidók vannak, te és propaganda meg azt hogy problémás muszlimok. Nem veszed észre a párhuzamot?

Nem én mondtam hogy keresztények ma megfeszítenék Jézust. Ez az egyik válaszoló véleménye volt, amivel sajnos egyetértek. A mai keresztény lelkület olyan hogy fel sem ismerné Jézust. A keresztre feszítésnek mi köze van a muszlimokhoz? Ez egy Európában bevett kivégzési forma. Ezt is muszlimok számlájára írod?

2017. dec. 11. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!