"Újra mondom, más megfogalmazásban: élek, teszem a dolgom és segítek, akin tudok, és akin kell - és NAGY ÍVBEN TESZEK RÁ, hogy Te milyen kereszténynek tartasz, és mit hápogsz itt."
Hát ha összehasonlítom Jézus tanítását azzal amit itt összehordtál akkor az jön ki hogy olyan messze vagy a jó kereszténységtől mint Makó Jeruzsálemtől.
"Tehát nem előtted kell bizonyítani, hogy jó vagyok vagy sem, ávós tisztkérdező."
Ha más emberek előtt sem tudod bizonyítani, Isten előtt hogy akarod? Nem én dolgom, de ha már felhoztad érdekelne.
"Biztosan tudom, hogy a közelemben lévő emberek közt van, aki segítségre, tanításra, ápolásra szorul. És biztosan tudom, hogy amit tudok, amire erőmből, képességemből telik, megteszem értük."
De a közeledben nem halt meg félmillió ember egy háborúban. Itt nem halnak éhen emberek, stb.
"És közben nem fogok zokogni az éhező afrikai/ázsiai gyerekeken, és a világ nyomorúságán"
Ez nem lep meg. A legtöbb keresztényt hozzád hasonlóan nem érdekli.
"Hunyadi hős, heroikus harccal megvédte Európát.
Hunyadi János nagy hadvezér ÉS JÓ KERESZTÉNY VOLT."
Hunyadi nem védte meg Európát. Jó katona volt de nagyon rossz vezető. Részben miatta lett Magyarország évszázadokig hadszíntér két birodalom között. Ha lett volna egy kis esze akkor kiegyezik a törökökkel ahogy Erdély tette.
"Nem kért számon egy keresztényt sem, egy embert sem a gyakorin szívózva: hogy mit tett? Tette a dolgát. Én is teszem. "
Azért ne hasonlítsd már magad Albert Schweitzerhez :) Te mit is tettél amúgy? Elmentél mondjuk Afrikába és ezreket gyógyítottál?
"Tényleg, te kérdező, hogy állsz a portáddal és a szomszéddal?"
Mondjuk én nem gyűlölködök és nem is támogatom azokat akik ezzel kampányolnak. Nem hiszem el gondolkodás nélkül birka módjára amit a médiában hallok. Például nem hiszem el hogy menekültek, akik elvesztették mindenüket, le akarják igázni a keresztény Európát, ami amúgy már rég nem keresztény.
"De a közeledben nem halt meg félmillió ember egy háborúban. Itt nem halnak éhen emberek, stb. ""
Nem bírod felfogni hogy az munka, ha amit tehetsz meg teszed?
Nem tudom a világot megváltani, az nyomort megszüntetni.
ÉS nem fogom tűrni hogy ezért a szájtépők elítéljenek. Le vagy tojva.
"Azért ne hasonlítsd már magad Albert Schweitzerhez :) Te mit is tettél amúgy? Elmentél mondjuk Afrikába és ezreket gyógyítottál?"
"
Enged meg, hogy a példaképem legyen. Megengeded?
és zárásként ez a párbeszédet idézem a többiek okulására, hogy mennyire érdeme a te provokáló, sunyi kérdésedre felelni:
-"Tényleg, te kérdező, hogy állsz a portáddal és a szomszéddal?"
-"Mondjuk én nem gyűlölködök és nem is támogatom azokat akik ezzel kampányolnak. Nem hiszem el gondolkodás nélkül birka módjára amit a médiában hallok. Például nem hiszem el hogy menekültek, akik elvesztették mindenüket, le akarják igázni a keresztény Európát, ami amúgy már rég nem keresztény."
*
na látod,látod, én nem csak azzal kérkedem, hogy gyűlölöm a keresztényeket, és szét akarom rohasztani Európát, hanem nehéz szociális munkát IS végzek, keményen dolgozom, be is fejezem ezt a meddő vitát, a szájtépést magadban folytasd.
Ráérsz - hisz amikor azt kérdezem, hogy állsz a portáddal és a szomszéddal, azt feleled, hogy te nem hiszed el, amid a médiában hallasz, és Európa már rég nem keresztény. Gratulálok. Örülj neki, és ásd el magad.
"Mondjuk én nem gyűlölködök és nem is támogatom azokat akik ezzel kampányolnak."
Nem, te nem gyűlölködsz, mindenkinek beugatsz, beszólsz, belekötsz, de te nem gyűlölködsz,persze, főleg általánosítva fikázod a keresztényeket. Jó fiú! Képmutató, te azokkal szemben vagy gyűlöletes, akikkel beszélsz, mi meg azokkal, akiket nem ismerünk. Szuper, te aztán marhára jobb vagy. Vegyél vissza, nem vagy te olyan tüctig gyerek, mint aminek gondolod magad.
Itt vannak a szegény menekültek, nézzétek meg milyen meggyötörtek, és csak kis segitséget szeretnének és békés befogadást. xd
"Nem, te nem gyűlölködsz, mindenkinek beugatsz, beszólsz, belekötsz, de te nem gyűlölködsz,persze, főleg általánosítva fikázod a keresztényeket."
Ez nem gyűlölködés, hanem az igazság. Miért mit mondjak? Hogy csak így tovább, milyen jó keresztények vagytok?
"te azokkal szemben vagy gyűlöletes, akikkel beszélsz, mi meg azokkal, akiket nem ismerünk."
Te azokat gyűlődőd akiket nem ismersz. Ezek után én a helyedben nem beszélnek. Ne is csodálkozz ha elmondom a véleményem a hozzád hasonlókról.
Ez az imakommandós például nem zavar téged? Kiemel egy eseményt és úgy állítja be mintha az összes menekült ilyen lenne. Ő persze szerinted nem gyűlölködik.
Tehát a kérdező szerint egy video linkelése ami tényeket mutat be, gyűlölködés... khm-khm, pedig úgy tűnik, hogy amit linkelt képet nekünk, az egyertelműen ugy állitja be a menekületeket mintha mindegyik József es Mária analógiája alapján csak kétségbeesett segitségkérő emberek lenne.
Amúgy már teljesen biztos vagyok benne, hogy az elvakult iszlám fanatikus barátunk jött propagálni a menekültügyet, mert az iszlámot Európában kard nélkül demográfiai alapon akarják uralomra vinni.
Ezek a kétségbeesett közel keleti menekülők csak Svédországba, Németországba, Nyugat-Európába érzik magukat biztonságba, egy egyszerű törökországi sátor tábor bizony nem annyira biztonságos. Ezért is menekültek kétségbeesetten először a leggyengébbek, a fiatal férfiak.
Én mellesleg nem gyűlölölöm a migránsokat, én megértem, hogy egy jobb életre vágynak, s a muszlim országok nagyrésze bizony nem a legjobb helyek a világon. Viszont ha tömegévél ennyi szaképzetlen integrálhatatlan csődtömeg ideözönlik, abból sok jó nem sül ki. Erről sajnos vannak tapasztalatok.
Én azt javaslam ennek a rengeteg kétségbeesett menekülőnek, hogy a Szent Család példája nyomán, elégedjenek meg egyenlőre egy szerény menekült táborral. A fiatal tenni vágyó férfiak, meg fogjanak fegyvert és űzzék el a ISIS-t. Persze tudom, hogy helyzet bonyolultabb, s valójában senki nem tudja ki kivel van, s mindenki harcol mindenkivel. De nem kéne ezt a muzulmán problémát ide hozni.
Gondold meg!
Jön egy 20 évesnek,harcedzettnek kinéző férfi,aki 17 évesnek vallja magát minden okmány nélkül,de olyan telefonja van,amit csak a jómódúak vehetnek meg.
Miért nem az okmányait hozta magával?
Hogyan szerzett drága telefont egy menekülő?
Egy dolog,a menekülők megsegítése,s egy másik,ledermedt skorpiók,viperák dédelgetése.
" Te biztos vagy benne hogy az említett 1 millió ember között nincs egy menekült sem aki segítsége szorul? Biztos vagy benne hogy mind terrorista és mind azért jön hogy elpusztítson? Mert ha nem, akkor lesz félnivalód mikor Isten előtt állsz. "
Figyi,nem vagyok Isten,hogy mindenkibe belelássak,viszont találgatni meg elég kockázatos így,nem gondolod? Itt nem arról van szó,hogy meghúzzák az ember haját,hanem nemi erőszakról és bántalmazásról,én abból indulok ki,hogy most várom az első gyerekemet,szerintem nem most van itt az ideje lutrizni,hogy ki lehet jófej és ki megy majd át rajtam a gyerekkel együtt. Bocs,ha én ettől szeretetlen kereszténynek tűnök neked,de egyrészt az ellenség szeretete sem abból áll,hogy tutujgatunk mindenkit,másrészt meg a család akkor is előrébb való. Isten nem az alapján fog ítélni,hogy hasrafeküdtem-e valaki előtt és engedtem-e,hogy azt csináljon amit akar,még Jézust is idézgetheted felőlem,hogy mit mondott,de ő sem arra célzott,hogy a keresztények legyenek balekok,sőt,azt mondja,hogy legyenek ravaszak,okosak,nem azt,hogy jóhiszemű bólogató Jánosok legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!