Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kell "hit" az evolució...

Miért kell "hit" az evolució elmélet elfogadásához?

Figyelt kérdés

2017. aug. 21. 12:23
 251/295 Darkmoon80 ***** válasza:
84%
Igen, leellenőriztem, most tényleg oda mutat.
2017. szept. 1. 05:33
 252/295 A kérdező kommentje:

Hogyan szervezte fel magát az egysejtű, hogyan épített magának olyan DNS-t, melyben használható információk voltak, és amiből később létrehozta önmagát, majd hogyan és milyen triplekeket épített be magába, mellyel emberré szervezte fel magát?

Penkroft Tivald

Én raktam fel egy pár kérdést az élet megjelenésével kapcsolatban.

Nem válaszoltál rá!

Mind tereltetek, személyeskedtetek.

És beszolsz nekem hogy te majd helyreteszel?

Féltek rá válaszolni? Mivel hitkérdés.

2017. szept. 1. 06:24
 253/295 A kérdező kommentje:

Egyik példa se bizonyíték a törzsfejlődésre!

2017. szept. 1. 06:27
 254/295 Tom Benko ***** válasza:
95%

@Kérdező: Elmondom, ha te meg elmondod, hogy Mózes csuháján hány szőrszál volt és milyen elrendeződésben. Különben nem hiszem el a Bibliát. (Csak érezd a kérdéseid relevanciáját.)

A felsoroltak pedig bizonyítékok a törzsfejlődésre, mivel a fajkeletkezés mechanizmusait mutatják. Emellé ha odatesszük a fosszilis sorokat, akkor teljessé válik az elmélet.

2017. szept. 1. 10:43
 255/295 anonim ***** válasza:
94%

Valóban, tettél fel kérdéseket. Én meg szerintem már nem is egyszer elmondtam, hogy teljességgel felesleges válaszolnom rá, ha nem érdekel a válasz! :) De olvass vissza, kérlek :).

Különösen annak fényében, hogy az oldal hosszú, másoktól másolt írásokra kaptál értelmes kritikákat másoktól, de egyáltalán nem reagáltál rájuk, csak "nyeregettél", és értelmes idődet a velem való személyeskedés körökre vesztegetted, és vesztegeted folyamatosan :).

Minek pocsékoljam hát én az értékes karaktereimet rád? :D

2017. szept. 1. 12:22
 256/295 anonim ***** válasza:
95%

De akkor már vissza is nézegettem, ha már a múltbeli kérdéseiddel jössz:

- # 147: "Zárószó!"... ahamn..

- # 153: "➡Utolsó előtti hozzászólás⬅" ... hát, még ott sem jött össze...

Amúgy az érdemi válaszokat kéred számon?

Tessék, ezeket kaptad eddig:

# 175: "154-re, itt elég sok mindent leírnak:

[link]

És még tudom ajánlani a 12. évfolyamos biológia tananyagot:

[link]

# 178: "Csak hogy a kérdéseidre is válaszoljak:

"Mi volt az első élőlény? Hogy nézett ki a föld légköre, talaja, óceána?

Milyen volt a nap a föld és a hold, e hármas viszonya egymáshoz? Hogyan alkalmazkodott az első élölény ehez?

Milyen információt hordozott az első élőlény? Hogyan osztódott(szaporodott tovább, fejlődött továb?"

Először is tisztázni kell, mivel időgép nincs, tehát a válaszok csupán mai tudományos vizsgálatok és az azokon alapuló elméletek lehetnek.

Konkrétan nem lehet megmondani, mivel erre vonatkozólag nincs információ. Annyit lehet azonban mondani, hogy egyszerű aminosavakból felépülő, önmagát osztódással reprodukálni képes lény kellett, hogy legyen.

Erre vonatkozóan kiindulásnak (bónusz az élet keletkezése témakör is érintve van benne) figyelmedbe ajánlanám a Miller kísérletet ( [link] valamint annak folytatását, amit a

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. 45,46,47-es válaszomban részleteztem.

Röviden összefoglalva a feltételezett (majd jön ez is) ősi Föld légkörének megfelelő gázelegyben elektromos kisüléseket hoztak létre, és viszonylag rövid időn belül (a földtörténethez viszonyítva) aminosavak, és peptidek jöttek létre, azaz a fehérjék alapelemei. "A dozen amino acids, 10 glycine-containing dipeptides, and 3 glycine-containing diketopiperazines were detected. " ( [link]

Folyt köv."

S mi volt a reakciód rájuk? Utána néztél, elolvastad, megpróbáltad megérteni? Nem, bemásoltál # 181-ban máshonnan egy mások által írt terjengősséget, s még azt a fáradtságot sem vetted, hogy hivatkozz reá, ami ráadásul felét, negyedét sem fedi le a neked adott válaszok témájának....

SZÓVAL:

- Ha mások válaszát így semmibe veszed, miért kellene válaszolnom?

- S ha válaszolnék is, nagyjából ugyanazt mondanám el, mint az előttem szólók, így akkor éltem ezzel:

"Ne írd be még egyszer ugyanazt, amit egyszer már előtted valaki beírt! Ha egyetértesz a véleményével, értékeld válaszát!"

Tehát, akkor tudsz normális reakciót is adni a # 175-ös és # 178-as, válaszolótársaim által adott válaszokra, vagy ülsz továbbra is a trágyadombodon, másokat számonkérve? :)

2017. szept. 1. 12:41
 257/295 Darkmoon80 ***** válasza:
94%

Bár 248 vagyok, de értem, hogy nekem akartál válaszolni.

De ez:

"#249

Egyik példa se bizonyíték a törzsfejlődésre!"

így odalökve, válaszként nem értékelhető! EZ NEM válasz! A tényleges értékelését inkább nem írnám le.

Válasz az lenne, ha kifejtenéd az álláspontodat, érvelnél, megcáfolnál tételesen.

Így legfeljebb annyit reagálhatok:

De bizony mind az! (ha neked nem tetszik, akkor is az, amíg érdemben nem cáfolod)

2017. szept. 1. 19:42
 258/295 A kérdező kommentje:
Mit cáfoljak azon ami nincs?:)))
2017. szept. 2. 22:03
 259/295 Darkmoon80 ***** válasza:
94%

Mit cáfoljak azon ami nincs: például Isten!

Amúgy kicsit komolyabban:

Szerinted ez NINCS: "A huszadik napon még sok húsz sejtnél nagyobb Chlorella telepet találtak, ám a telepeket alkotó sejtek száma folyamatosan csökkent, majd a nyolcsejtes telepeknél állt be az egyensúlyi állapot, ami a kísérlet végéig meg is maradt, ezeket már az anyasejt sejtfalának maradványa vette körül, igazi telepes élőlények lettek." [link]

Egysejtű élőlényből összetett, több sejtű lény alakult ki külső hatásra, mely az adott körülmények között nagyobb eséllyel maradt fenn, és önálló szaporodásra képes.

Szerinted ez milyen folyamat, ha nem evolúció?

Hoztam rá több példát is, azok sincsenek ?

Valami baj lehet a szövegértéseddel!

2017. szept. 2. 23:56
 260/295 A kérdező kommentje:

"@Kérdező: Elmondom, ha te meg elmondod, hogy Mózes csuháján hány szőrszál volt és milyen elrendeződésben."

CSakhogy az evó állítólag tudományos tény, tehát hogy jön ide Mózes csizmája? Kibúvó

"Először is tisztázni kell, mivel időgép nincs, tehát a válaszok csupán mai tudományos vizsgálatok és az azokon alapuló elméletek lehetnek. "

HAzugság. Mivel a törzsfejlődés tudományos tény, így pontosan el tudják mondani a szervek kialakulását a beépülő tripleteken keresztül. HA ez nem megy, akkor a törzsfejlődés nem tudományos tény, hanem hitkérdés

"De ha olyan intelligens vagy, akkor kérnék egy tudományos levezetést egy kreacionista elképzelésről. Bármelyikről, még annyi előnyöd is van, hogy te választhatsz!"

Tessék: élő csak élőből keletkezhet. Érvényben lévő természeti törvény, mivel soha nem tudták cáfolni.

A mutáció mindig romboló hatású volt az élőlény utódainak morfológiájában, és a biofizikai működést is károsította (egy egy pozitív hatás mellett). Pl: antibiotikum rezisztens baktériumok riboszómája károsodott, így kevésbé maradtak életképesek a környezeti hatásokkal szemben

2017. szept. 4. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!