Miért kell "hit" az evolució elmélet elfogadásához?
Komojlyra fordítva a szót nem szoktam ilyen hozzászólásra reagálni mint a tied, de mivel könyvet irok az evolucionisták tudományárol és gondolatmenetéröl és pshiho viselkedésükröl ezért figyelemre méltó szereped van:)))
#173 A jó Isten adjon neked erőt egészséget és bölcsességet hogy ebbbbben az életben tegyél valakiért valamit hogy lássák az emberek a szeretetedet mások iránt és dicsőítsék az Istent.
Mivel a vallás és nem a tudomány topikban kardoskodsz az evoluciód mellett oly világos az evolucionista vallás amihez óriási hit társul hogy elfogadd.
Az utolján rejtve meg is válaszoltátok tudtotokon kivűl hogy miért is kell "hit" az evolució elfogadásához, mert ha komoly kérdésekel rákérdünk csak kapkodtok ide-oda és nem TUDTOK SEMILYEN BIZONYÍTÉKOT ÉS SEHOGY SEM TUDTOK TUDOMÁNYOS MAGYARÁZATOT adni rá mikor a reális visszakérdés feltevődik. Na ezért kell hit felebarátaim!!
Kedves Kérdező!
"Az utolján rejtve meg is válaszoltátok tudtotokon kivűl hogy miért is kell "hit" az evolució elfogadásához, mert ha komoly kérdésekel rákérdünk csak kapkodtok ide-oda és nem TUDTOK SEMILYEN BIZONYÍTÉKOT ÉS SEHOGY SEM TUDTOK TUDOMÁNYOS MAGYARÁZATOT adni rá mikor a reális visszakérdés feltevődik. Na ezért kell hit felebarátaim!!"
Hmmm, akkor javasolnám, olvass bele a https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. kérdésben adott 53-as számú válaszomba.
Egy "komoly" kreacionista/ID alapmű néhány felvetést igyekeztem ott kicsit körbejárni. Valóban azt állítod, hogy az ott felsorolt érveimnek semmilyen tudományos alapja sincs?
Remélem a te könyved egy kicsit összeszedettebb és alaposabb lesz, de nem ígérem, hogy a megjelenése után nem fogom hasonló módon ízekre szedni a logikátlan, tudománytalan érveléseket. Szóval szedd össze magad!
Esetleg meg is cáfolhatod az állításaimat tényekkel (nyilván a könyv írásához már rendelkezésedre állnak :) ).
Mellesleg megválaszolhatod a https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
163-as válaszban leírtakat is, amik egyértelműen az evolúciót támasztják alá kísérletes tény alapján.
Elég konkrét dolog ugye?
Reális kérdés ugye?
Meg tudod válaszolni, ugye?
"Mellesleg megválaszolhatod a https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
163-as válaszban leírtakat is, amik egyértelműen az evolúciót támasztják alá kísérletes tény alapján."
2Pét3'3
Csak hogy a kérdéseidre is válaszoljak:
"Mi volt az első élőlény? Hogy nézett ki a föld légköre, talaja, óceána?
Milyen volt a nap a föld és a hold, e hármas viszonya egymáshoz? Hogyan alkalmazkodott az első élölény ehez?
Milyen információt hordozott az első élőlény? Hogyan osztódott(szaporodott tovább, fejlődött továb?"
Először is tisztázni kell, mivel időgép nincs, tehát a válaszok csupán mai tudományos vizsgálatok és az azokon alapuló elméletek lehetnek.
Konkrétan nem lehet megmondani, mivel erre vonatkozólag nincs információ. Annyit lehet azonban mondani, hogy egyszerű aminosavakból felépülő, önmagát osztódással reprodukálni képes lény kellett, hogy legyen.
Erre vonatkozóan kiindulásnak (bónusz az élet keletkezése témakör is érintve van benne) figyelmedbe ajánlanám a Miller kísérletet ( [link] valamint annak folytatását, amit a
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. 45,46,47-es válaszomban részleteztem.
Röviden összefoglalva a feltételezett (majd jön ez is) ősi Föld légkörének megfelelő gázelegyben elektromos kisüléseket hoztak létre, és viszonylag rövid időn belül (a földtörténethez viszonyítva) aminosavak, és peptidek jöttek létre, azaz a fehérjék alapelemei. "A dozen amino acids, 10 glycine-containing dipeptides, and 3 glycine-containing diketopiperazines were detected. " ( [link]
Folyt köv.
Kedves "Genezis"!
Mit szeretnél mondani? Talán kifejtenéd kicsit részletesebben??
Informatika nem támasztja alá?! Úgy tudom, a Biblia szerint is bűn a tudatlanság:
Bevezetőnek...
A fizikának mi köze van az evolúcióhoz? (Bár nemrég olvastam, a mutációkat kvantumos jelenségek is okozhatják, azaz inkább alátámasztja azt.) A kémiának? A matematikának?
Hm...
[link] (Ez külön jópofa egyetemi tananyag, el is raktam magamnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!