Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kreacionisták, van arra bármi...

Kreacionisták, van arra bármi bizonyítékotok, hogy a teremtési történetek szó szerint megtörténtek?

Figyelt kérdés
2017. jún. 26. 22:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 A kérdező kommentje:

"de te itt Istent Bibliatol elvalasztva tekinted nem? "

Nem, éppenséggel sehogysem tekintem. Akkor úgy mondom, hogy nem vetem el a létezését, felőlem akár teremthetett is. Viszont ha az a kérdés, hogyan teremtett, az már vizsgálható, ennélfogva a természettudományok tárgyköre.

"Elég, ha linkelsz egy ilyen tanulmányt"

Mondom, add az időgépet.

Máshogyan hogy is szekvenáljunk meg neked millió éves fejlődések folyamatos átmeneteit?

Rz nyilván fizikai képtelenség. De ettől még az átmenetek ott vannak a fosszíliákban, a rokonsági fokok ott vannak a genetikában.

"Szerintem nem, a fentebb említett dolgok miatt"

Még jó hogy a tudomány nem "szerintem" alapon működik, hanem hogy mit igazolnak a tények :)

"Ez nem bizonyítja a törzsfejlődést, ez csak az E.coli biokémiai viselkedését írja le."

Meg minden élőlényét.

De ha tudsz egyet is ami másképo működik, ne fogd vissza magad, mutasd!

"

Lágy részek csak ennyi ideig maradnak meg"

Mert?

"Ez még mindig a mikroevolúció, én pedig a makroevolúciót vitatom."

Na és hol, mi és hogyan szab határt a kettő között?

2017. jún. 27. 14:07
 32/90 anonim ***** válasza:

""Elég, ha linkelsz egy ilyen tanulmányt"

Mondom, add az időgépet. "

Mondom, nem természettudományos tény ...

"Máshogyan hogy is szekvenáljunk meg neked millió éves fejlődések folyamatos átmeneteit? "

A folyamat leírásával, ahogy kértem

"De ettől még az átmenetek ott vannak a fosszíliákban, a rokonsági fokok ott vannak a genetikában. "

Ez csak feltételezés, hogy rokonok. A törzsfejlődés miatti kényszerolvasat. Tehát a törzsfejlődés kidumálás alapú, közvetett "bizonyítékon" alapuló, nem pedig természettudományos tény

"Még jó hogy a tudomány nem "szerintem" alapon működik, hanem hogy mit igazolnak a tények :) "

Ez így van.

"De ha tudsz egyet is ami másképo működik, ne fogd vissza magad, mutasd! "

Más baktériumok

"Mert? " Ilyen a tulajdonsága. Te el tudsz képzelni egy több millió éves lágyszövetet?:) Kérdezz meg egy biológust. Tudod mi a lágyszövet egyáltalán?

"Na és hol, mi és hogyan szab határt a kettő között?"

Kb. ezerszer leírtam, nem olvasod el a válaszaim?;(

Szerinted van értelme folytatni ezt a vitát?

2017. jún. 27. 14:26
 33/90 A kérdező kommentje:

"Mondom, nem természettudományos tény"

Attól még az, hogy neked nem tetszik.

Ott a madárevolúció leírása a morfológiai bélyegek alapján. Persze ebből még ráfogható lenne, hogy csak Isten teremtett sok hasonló élőlényt. Viszont ott van a kormeghatározás. Ha ezek egyszerre lettek volna teremtve, ugyanazt az eredményt kéne kapjuk kivétel nélkül mindegyik fosszíliánál. Mégis azt látjuk hogy egymást követően éltek, nem egy időben.

Törzsfejlődés - kreacionizmus 1:0

Ha ezek külön-külön lettek volna teremtve, nem lehetne köztük genetikai rokonság. Mégis van.

2:0

Ha egyszerre lettek volna teremtve, az eloszlásuk a kőzetlemezek minden szintjén homogén kéne legyen. Mégis egymás utáni kőzetekbn fordulnak elő, együtt soha.

3:0

Szóval de, nagyon úgy tűnik hogy több oldalról is bizonyított természettudományos tény, ha egyszer minden vizsgálat ezt igazolja.

"Más baktériumok"

Melyik mád baktériumban nem működnek a mutációk?

"Ilyen a tulajdonsága. Te el tudsz képzelni egy több millió éves lágyszövetet?:) Kérdezz meg egy biológust. Tudod mi a lágyszövet egyáltalán? "

Persze hogy el tudok, elég sok példát találtunk már rá. Csak ritka, mert még speciálisabb feltételekre van szükség, de semmi lehetetlen nincs benne.

"Kb. ezerszer leírtam, nem olvasod el a válaszaim?;( "

Hol, mikor?

Egyetlen egyszer sem láttalak még erre a kérdésre válaszolni. Szóval?

2017. jún. 27. 15:03
 34/90 anonim ***** válasza:
Köszönöm a beszélgetést, nem futok neki ezredszer ugyanannak a megválaszolására. Válaszaim lsd. előbb
2017. jún. 27. 15:11
 35/90 A kérdező kommentje:
Aha, szóval lebuksz hogy nem is válaszolsz csak mellébeszélsz, mire inkább gyáván elsunnyogsz hogy ne is tűnjön fel hogy valójában nincs válaszod? Gratulálok...
2017. jún. 27. 15:27
 36/90 Ozmium42 ***** válasza:
60%

Vallásos fundamentalizmus (és politikai hatalomszerzési szándék, lásd: [link] miatti kényszerértelmezés az evolúció szétválasztása mikroevolúcióra és makroevolúcióra. A két fogalom közötti vélt különbség értelmezhetetlen. A DNS információját a nukleotidok sorrendje határozza meg. A mutáció a sorrend megváltozását jelenti. Ez az egyfajta jelenség létezik, amit mutációnak nevezünk és csak azt tudjuk értelmezni, hogy ez rövid idő alatt kevésszer következik be, hosszú idő alatt pedig sokszor.

Neked meg kellene magyaráznod, hogy mi problémád van ezzel. Nem hiszed el a mutációkat? Vagy nem hiszed el a hosszú időt?

"Hát én pont nem ezt látom. A tetszőleges mutáció hogyan jelenik meg az örökítő ivarsejtekben? Ez fizikai lehetetlenség."

Ennyire nem értesz a témához? Az ivarsejtek is osztódással keletkeznek, mint a többi sejt. Az osztódás folyamata mutációkra ad alkalmat. Azon kívül, hogy az ivarsejtekbe minden kromoszómapárból véletlenszerűen csak az egyik kerül, még mutációkat is elszenved, sőt, a megtermékenyítés során is vannak rekombinációból adódó mutációk. Emiatt kétszer egymás után ugyanolyan genomú gyereket összehozni szinte lehetetlen. Következésképpen minden gyerek kicsit más lesz, és elkezdhet működni a természetes szelekció. Mikroevolúció, de csak a te kedvedért.

Külön figyelmedbe ajánlanám mikro- meg makroevolúció témában a genetikus algoritmusokat. Itt neked kell mesterségesen összehoznod egy evolúcióra képes rendszert, amelyben éppen a működő evolúció lesz az, ami segít megoldani az aktuális problémát. Az egyedek tulajdonságai kezdetben akár messze eltérhetnek a kívánttól, mégis az apró változások előbb-utóbb azt eredményezik, hogy közelítik majd elérik azt. Szerinted nem lehetséges ilyen algoritmust készíteni, mert evolúció nincs is? Azt gondolod, hogy akik ilyet használnak, külön terveznek bele mikroevolúciót és makroevolúciót megvalósító részeket?

A "gazdag potenciállal rendelkező ősgenom" hipotézised pedig azért nem állja meg a helyét, mert a genetikai vizsgálatok éppen azt mutatják, hogy időben visszafelé haladva a genomok egyre primitívebbek, és a mai közelebbi rokon fajok sem hordozzák rejtve egymás jellegzetességeit okozó genetikai elemeket, ugyanis azok bennük alakultak ki, sem korábbra visszamenve, sem párhuzamosan nem léteznek.

2017. jún. 27. 15:35
 37/90 anonim ***** válasza:

"Aha, szóval lebuksz hogy nem is válaszolsz csak mellébeszélsz, mire inkább gyáván elsunnyogsz hogy ne is tűnjön fel hogy valójában nincs válaszod? Gratulálok..."

Nem bírtad ki, mi?:) Tekintsd úgy, ahogy akarod, én nem foglak gyalázni. Vissza lehet olvasni mindenkinek

2017. jún. 27. 15:38
 38/90 A kérdező kommentje:

Egy Ctrl+c, Ctrl+v kevesebb erőfeszítésbe került volna, szóval szépen lejáratod a kreacionizmust ezzel a hisztiddel értelmes válasz helyett.

Na persze ha nincs mit bemásolni, ugye... :)

2017. jún. 27. 15:44
 39/90 anonim ***** válasza:
Minek kell ez a műsor, nem értem... Illetve értem:(
2017. jún. 27. 16:18
 40/90 A kérdező kommentje:
Hát nem értem én sem, minek csinálod ezt a műsort. Elég konkrét kérdést tettem fel, te pedig mindent megteszel azért, hogy véletlen se kelljen választ írnod rá...
2017. jún. 27. 16:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!