Kreacionisták, akik szó szerint próbáljátok értelmezni a 6 napos teremtést, nem olvastátok Péter apostol szavait?
Kedves PencroftTivald, hadd reagáljak tömören a kommentedre:
???
A kreacosok szerint a Föld mintegy 6000 éves... Te ezt idézed: "az Úrnál olyan [...] ezer esztendő mint egy nap"
Oh, baxus, elszámoltam, igazad van: 6 napja létezünk csupán!
1. Pont az ellenkezőjére gondoltam.
2. Nem azt mondja az ige hogy 1 nap = 1000 év. Hanem hogy olyan! Vagyis nincs pontosan meghatározva, mit takar Istennek egy nap, hanem annyit látunk hogy emberi mércével mérve ez rettentő hosszú korszakokat is jelölhet.
kérdező az a baj ,hogy a neoprotestánsok tényleg ilyen rendkívül beszűkült vulgármaterialista gondolkodás alapján rendezik be a világképület, nem csodálkoznék ha nemsokára megérkezne mondjuk egy hitgyülis aki emgírná, hogy bizony így van az a 6 nap az 6 ezer esztendőt jelent mindegyik nap kerek 1000 évnek emgfelelő időszakot jelöl "mer ez van a biblilyába" jehova tanúi pl hasonló módon "számították ki" 1914-et
ilyen szempontból olyanok mint az asperger szindrómába hajló ateisták akik nem értik az elvont képeket hasonlatokat, szófordulatokat szónoki elemeket költészetet stb, kiröhögsz egy harcias-ateistát mikor odajön és követeli hogy mutasd meg egy festményben hol van az a bizonyos "szép" mert ő leméri neked a hosszát magaságát, vastagságát a tömegét, megmutatja hol van benne a fal hol a festék de ő nem lát benne ilyet sehol hogy "szép" úgyhogy fejezzed be ezt a babonás ostobaságodat a "szép festényekről" , de mikor kiröhögöd őket elsiklasz felette, hogy a neoprotestánsok ugyan ez a kategória
az értelmes ember egyszerűen megnéz egy egyháztörténeti könyvet vagy elolvassa a legkorábbi keresztény írók műveit és láthatja, hogy a kereszténység sosem értelmezte ezt a 6 napot időnek, illetve az ilyen szekták előtt sosem
de ők arra is magasról tesznek hogy Jézus Krisztus hogy értelmezett egy adott szakaszt, nekik akkor is igazuk van...
Az a helyzet, kérdező, hogy így sem stimmel.
Te ugye azt mondod, hogy 6000 év volt maga a teremtés... hát nem. Milliárd években lehet számolni, ráadásul nem egyenletes az eloszlás. Az ember - a MAI formájában - pár 100000 éves.
Előember meg néhány millió éves.
Ez olyan, mintha a teremtésben az ember csak az utolsó percben lett volna megteremtve, a többi dolog (a növényeket kivéve) meg csak az utolsó órában.
"Te ugye azt mondod, hogy 6000 év volt maga a teremtés"
Hol állítottam ilyet?
Ember!
1 nap=1000 év.
6 napos teremtés!
Viszont, ha most azt mondod, hogy nem lehet megmondani az egyes időszakokat: a sorrend SEM stimmel!
4. komment, 2. pont.
Ne akarj már olyat a számba adni amit sose állítottam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!