Miért gondolják sokan azt hogy az ateisták abban hisznek, hogy nincs Isten?
A valláskritika rovatban gyakran látom az ateizmus félreértelmezését. Gyakran mondják, hogy egy ateista úg gondolja, hogy nincs Isten. Nos:
"Atheism is, in the broadest sense, the absence of belief in the existence of deities." (Wikiédia)
Tehát az ateista csak azt jelenti, hogy nem hisz Istenben. Tény, hogy vannak ateisták, akik valóban úgy hiszik, hogy Isten nem létezik, de szerintem a legtöbb ateista nem tagadja, hogy Isten elvileg létezhet.
Egyébként az agnoszticizmussal kapcsolatban is van egy kis félreértés. Ugyanis az emberek általában azt képzelik, hogy aki agnosztikus, az nem lehet ateista, de ez is tévedés. Míg ugyanis a teizmus/ateizmus a hit/nemhit alapján alkot választóvonalat, addig a gnoszticizmus/agnoszticizmus alapját a tudás (gnózis) képezi: egy gnosztikus úgy véli, hogy Isten léte egyértelműen eldönthető, egy agnosztikus pedig úgy véli, hogy Isten létének kérdése jelen tudásunk alapján nem eldönthető.
Az ateisták túlnyomó többsége agnosztikus, bár tény, hogy vannak gnosztikusok is.
"P.csike milyen kár, hogy te szóltál először hozzám és nem fordítva"
Te pedig annyira szeretsz, hogy még a saját "leszarom" stílusodat is helyből meghazudtolva minden egyes hozzászólásomra válaszolnod kell bármi áron? Oh, annyira megtisztelsz! :D
#54% Ha a logika szemével nézzük, akkor valószínüleg te teszed le hamarabb a kezedet az egérről, mivel mi többen vagyunk, így nagyobb eséllyel mi leszünk a "győztesek".
Olyan embert láttam már személyesen, akinek kicsi volt az IQ-ja, olyat is, akinek az EQ-ja verte a padlót, hogy még mélyebbre eshessen, a kettőt együttvéve szintén, de hogy az utóbbi variációnak az ellentéte! D:
"Tőlem, játszhatjuk ezt a játékot. Mondtam: Nem én fogom előbb megunni."
Hát, amit te művelsz, az megunhatatlan. Szánalmas, röhejes, szomorú, de megunhatatlan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!