Isten kétszer teremtett, vagy nem volt vízözön?
"És azt meg tudod mondani, hogy mekkora sebességgel vándoroltak a kontinensek széjjel akkortájt?
Ma ez a sebesség kb 8 cm körül van. Vedd alapul a következő két értéket: a mai part-part távolságot mondjuk Európa nyugati széle és Amerika keleti oldala között valamint azt, hogy minderre van kb. 2000 év (azért annyi, mert az utóbbi kétezer évben nem lehetett a mainál sokkal nagyobb mérvű a szétvándorlás, lévén az jelentős geológiai jelenségekkel járt volna együtt, amiről viszont semmilyen adat nincs). Érdekes számot fogsz kapni eredménynek. Szerinted lehetséges ez?"
Miből gondolod, hogy én az ateista nézetet fogadom el, miszerint a szárazföld mindig csak ennyi volt és a kontinensek egymástól szakadtak el? Annyira korlátoltak vagytok, hogy utána sem néztek a dolgoknak, csak beszélitek a hülyeségeiteket. Nem fogom elmesélni, hogy hogyan nézett ki a föld az özönvíz előtt ... Jöttök azzal, hogy a Bibliát más népektől ollózták össze, de arra már nincs eszetek, hogy elgondolkozzatok, hogy sok nép miért írt egy egybefüggő óriás Pangeáról az özönvíz előtt.
Sajnálom, de ilyen szinten nincs miről vitázni.
Szerinted miért van összefüggő szárazföld a földrészek közt? Mert az is szárazföld volt... Néz már meg egy óceáni domborzati térképet, ha láttál már olyat valaha... Fogadok, hogy a víz alá került fenékhegyvidékekről az életedben nem hallottál még, csak a fotelből logikázod össze a hülyeségeket. Egy rendes térképről simán látni, hogy a víz szabdalta szét az egybefüggő óriási szárazföldet. Tudod, ha ennyi víz feltör a mélységből, akkor óriásit süllyed a szárazföld. Az egész világról ordít az özönvíz... Elég ránézni egy földgömbre ...
Itt a GYAK-on sok "professzor" van, akiknek a természettudományos ismeretük gyakorlatilag nulla. És jönnek okoskodni. Az özönvíznél nem tudják elképzelni, hogy a növények hogyan élték túl, de az hihető nekik, hogy az életnek egyáltalán nem kedvező ősmasszából élet keletkezett és elszaporodott, de az özönvíz vize persze nem támogatja az életet, kipusztítja a növényeket, halakat ... Ostobaság!
" Nem a növények vannak lemaradva, hanem mi, a bolygónk felfedezésében.
Ja, és nem én vagyok a #20 válaszoló."
Ezzel nincs bajom, ettől még az özönvíz után elszaporodhattak a növények, ez semmit nem bizonyít. Bár azt sem bizonyítja, hogy nem keletkeznek ilyen gyorsan az új fajok ... De ezen nem veszünk össze.
"Szerinted miért van összefüggő szárazföld a földrészek közt?"
Jav: szerinted miért van összefüggő föld a víz alatt a földrészek közt?
Ja és még egy dolog. Senki nem mondta, hogy a több százezer növényfaj közül csak egy élte túl az özönvizet és abból keletkezett 4400 év alatt a teljes mai növénygarnitúra.
Na ennyi, viszlát
"Miből gondolod, hogy én az ateista nézetet fogadom el, miszerint a szárazföld mindig csak ennyi volt és a kontinensek egymástól szakadtak el? "
Mivel a kőzetlemezek mozgása ma is megfigyelhető folyamat, vagyis az egész felvetésed konkrét tények meghazudtolására alapozod, természetesen nettó ostobaság az egész.
Lol, XD.
Diótorta barátunk (Már 44%? Hol jársz Te, ahol a százalékok így emelkednek?!?!) megint idejött, iderondított, s le is lépett. Úgy szeretlek én tégedet! :D
Brrr. Én vagyok a 20-as, most olvastam el a felgyülemlett válaszokat. Köszi, hogy javítottátok az olvasási hibát, amit kedves topiktársunk vétett.
Sajnos vannak még hibák.
Az általa összehordott dolgokra nem igazán reagálnék, mert láthatóan felesleges. Nem érti, hát nem érti. Hiába a legszájbarágósabb magyarázat, ha egyszer nincs befogadó kapacitás.
Egy-két dolgot azért megjegyeznék:
"Annyira korlátoltak vagytok, hogy utána sem néztek a dolgoknak, csak beszélitek a hülyeségeiteket."
Kis tévedés, a "hülyeségeket" (csak idézlek), nem mi beszéljük, hanem valaki más. Olyan valaki, aki csak nyavajogni tud, de tényeket az istennek se hoz az állításai alátámasztására!!!
"Szerinted miért van összefüggő szárazföld a földrészek közt?"
Nem szárazföld van hanem tengerfenék. Leginkább is azért különben az olvadt kőzetet semmi sem választaná el a tengervíztől! Az kicsit zűrös lenne!
"Tudod, ha ennyi víz feltör a mélységből, akkor óriásit süllyed a szárazföld."
Tudod, ez a legnagyobb ostobaság amit szajkózol a feltörő vizekről. Ugyanis az EGÉSZ FÖLD teles vízkészlete nem lenne elég arra, hogy az általatok befantáziált módon elborítsa a Föld felszínét!
Amúgy érdemes beleolvasni a másik futó topikba is: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Ott is sok érdekes válasz láthatsz. :)
Csak kérdem (hátha ráhibázok, érdekelne): véletlen nem kémiával foglalkozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!