Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten kétszer teremtett, vagy...

Isten kétszer teremtett, vagy nem volt vízözön?

Figyelt kérdés
Arról nem szól a fáma hogy növények kerültek volna a bárkára.
2017. máj. 6. 08:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
100%

Uh, 60%-os. Gondolkoztam, hogy kivesézem a hozzászólásaidat a bolygók és az élet kialakulásáról, meg a Nagy Bummról, de már a gondolatától lefáradtam.

Nehéz úgy vitatkozni valakivel, hogy annyit tud pl. az élet keletkezéséről, hogy "puff, egyszer csak ott voltak a semmiből az élőlények". Ezt egyáltalán nem állítja senki, csak Te gondolod így, így nem is foglalkoztál vele mélyebben. Csak akkor meg minek vitatkozol róla?

Többet amúgy nem is kívánok ide írni, de azért még a #8-as hozzászólás blődsége mellett nem tudok elmenni.

Mégpedig a sós meg édesvizi halas hozzászólásról van szó. Igen, NÉHÁNY hal tud sós és édes vízben is élni, de a legtöbb még fokozatos hozzászoktatás mellett sem tud átszokni egyik vízről a másikra. Teljesen más a kémiájuk. Meg nézz utána légyszí' az ozmózisnak. Vagy ha ennyire biztosak vagyunk benne, akkor kezdj el szépen fokozatosan egyre sósabb vizet inni, biztosan hozzá fogsz szokni, és nem halsz szomjan a dehidratáltságtól.

2017. máj. 8. 19:04
 52/73 anonim válasza:
19%
Az állatok magukban hordozták a növények magvait a világ minden tájáról. A Bárkán ürítettek,amit Noé a végén nagytakarítás keretén belül kiszórt az arra alkalmas helyen. :D -erre varrjál gombot-
2017. máj. 8. 20:06
 53/73 A kérdező kommentje:

Ez haláli kreatív :DDD

Gyümölcsök esetében még akár el is képzelhető a dolog, de az egyéb növények jó részének a magja már kevésbé viselné ezt olyan jól. Na meg ott vannak a mérgező növények is.

De egyébként tényleg ötletes :D

2017. máj. 8. 20:13
 54/73 anonim ***** válasza:

#52. Légy szíves ne súlyosbítsátok a helyzetet.

Egyrészt ez a Noé jó nagy világutazó lehetett, hogy egyes majomkenyérfa magokat Madagaszkáron, másokat Ománban és Yemenben szórt szét, a San Pedro kaktuszt meg pont Peruban.

Másrészt melyik szerencsétlen állat volt (talán az elefánt) amelyiknek egyben le kellett nyelnie egy kókuszdiót, majd utána ugyanúgy egybe kipottyantania? És akkor még nem is mondtam nagyot, mert a legnagyobb mag a tengerikókusz magja, a maga 30 cm-ével és 18 kg-jával.

2017. máj. 8. 21:11
 55/73 anonim válasza:
0%
Fura egy népek vagytok ti! Az, hogy Isten 6 nap alatt teremtette a világot nem éri el az ingerküszöböt, de az özönvíz történeten lamentáltok. A hit nem tudomány kérdése, ezt minden Fideszes tudja! Elmondják, és úgy van! Ennyi. :)
2017. máj. 8. 21:21
 56/73 anonim ***** válasza:
100%

Ez a 60%-os nem semmi... :D

Számára a kormeghatározás blődség... de azért a Főd 6000 éves, és 4000 éve volt Vízözön....

Nem semmi a krapek :D.

2017. máj. 8. 21:33
 57/73 A kérdező kommentje:

Az is megérhet egy külön misét, de ha egyszerre szeretnék rámutatni mindenre, ami abszolút valótlanság, ha a Bibliát szó szerint akarjuk érteni, akkor nem kérdést, regényt írhattam volna. Szóval maradjunk egyelőre a vízözönnél!

2017. máj. 8. 21:41
 58/73 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

" -erre varrjál gombot-"

Nem varrok.

Butaságokat meg összehordani egy halomra felesleges.

1,

A kontinensek szétválása után Noénak meglehetősen nehéz lehetett volna kihordani a trágyát más földrészekre (de erre már más is rámutatott).

2,

Arra sem tudsz válaszolni, hogy az állatok hogyan jutottak vissza az élőhelyeikre.

3, Nem szerencsés mindenhova kapkodni. A vízözön azért egy jó alap a vizsgálatra, mert a körülmények nem a világ keletkezésének kevéssé ismert időszakának homályába vesznek bele, hanem egy nagyon is jól körülhatárolt időszakról és eseményről van szó, mely tudományos vizsgálat tárgyává tehető, és amely időszakról jelentős ismeretanyag áll rendelkezésre.

Hozzáteszem, a vita tulajdonképpen nem ateista-hívő, hanem tudomány alapú gondolkodás és fundamentalizmus szinten zajlik, lévén a hívők nagy többsége a vízözön történetét csupán átvitt értelemben és nem valóságos történetként értelmezi.

2017. máj. 9. 11:14
 59/73 anonim ***** válasza:
0%

Kicsit megkésve, de a 20-as válaszoló a nekem adott válaszában gyakorlatilag önmagát cáfolta meg. Először reklamált, hogy ilyen rövid idő alatt hogyan terjedt el ennyi növényfaj, majd következőleg rámutatott, hogy évente 2000 új faj keletkezik:)

És akkor számoljunk. 500.000 növényi faj létezik, ahogy említette. 4400 éve volt az özönvíz, évente 2000 új faj: 4400*2000=880000. Le vannak lassulva a növények:D

2017. máj. 9. 15:29
 60/73 anonim ***** válasza:
100%

#59. szövegértelmezés az van, látom.....

Nem 2000 növényfaj "keletkezik", hanem "Évente kb. 2000 új fajt FEDEZNEK FEL."

Vagyis megintcsak nem "hopp, itt lett a semmiből, pedig tegnap még nem volt itt", hanem már ott volt, csak most vettük észre (ennél hülyébben már nem tudom leírni). Nem a növények vannak lemaradva, hanem mi, a bolygónk felfedezésében.

Ja, és nem én vagyok a #20 válaszoló.

2017. máj. 9. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!