Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kicsit nem ellentmondásos a...

Kicsit nem ellentmondásos a 6000 éves világfenállás?

Figyelt kérdés
Kutatók igazolják, hogy 15000000 évvel ezelőtt már volt élet, akkor ez hogyan egyeztethető össze a keresztényi nézőponttal, gondolkodással vajon.
2016. dec. 30. 16:30
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a Föld 5777 éves, aki nem ezt állítja az (szerintem) nagyon nagyvalószínűséggel téved. Ugyanis ezt ki lehet számolni a bibliai történetek nyomonkövetésével és áttekintésével. :)
2017. jan. 3. 22:42
 52/65 anonim ***** válasza:

S mi adja ezt a rettenet pontos kormeghatározást?

(Tudom a válaszod, csak arra lennék kíváncsi, átérzed-e hogy miért beszélsz hülyeséget?)

2017. jan. 4. 17:43
 53/65 anonim ***** válasza:

Én meg vagyok róla győződve hogy a Föld és a teremtett világ kevesebb, mint 6000 éves.

:)

2017. jan. 4. 21:25
 54/65 anonim ***** válasza:
Áhá, jajj de rögtön már nem 5777 a nagyonnagyon pontos szám! XD.
2017. jan. 4. 21:43
 55/65 anonim ***** válasza:
6001 nem lehet?
2017. jan. 4. 21:44
 56/65 anonim ***** válasza:

A Bibliából kevesebb, mint 6000 év jön ki, de a zsidók 5777-et számolnak (Mózesi I. könyvében szereplő 6 napos teremtés). Így én is mérlegelve (mivel 6000 év alatti az érték és mások ugyanolyan teremtésképpel 5777-et számolnak így én is ezt fogadom el.)

Mivel én is számolgattam. Pl.: Kr.e. 2100-2300 között volt valamikor az özönvíz. [már régen számoltam azért nem tudom a pontos évszakaszt]

2017. jan. 4. 21:49
 57/65 anonim ***** válasza:
Jahhj, az Özönvíz! Melynek számtalan nyoma maradt a földön! Egészen pontosan néhány ezeréves mese. Semmi más kézzelfogható, mint írások.
2017. jan. 5. 23:41
 58/65 anonim ***** válasza:

Az egész Biblia számtalan természetfeletti jelenséget említ meg vagy ír le. Pl.: Jézus születésénél a csillag (hiába akarják megmagyarázni csillagászok, az természetfeletti fényjelenség volt) Ilyen az özönvíz is, az is természetfeletti jelenség, hiszen hogyan hullana eső az égből 40 napig? (Ezt is meg akarják magyarázni keresztény tudósok, de nem igazán lehet megmagyarázni tudományosan.)

Vagy, hogy tudna feltámadni valaki a halálból [Jézus, de még sok mások is vannak a bibliában, akik feltámadtak, de vannak olyanok is, akik meg se haltak! Pl.: Énok.]? Ezek mind ellentétesek a tudomány álláspontjával. Tehát logikus hogy vagy a bibliai 5777 év vagy a nem bibliai több milliárd év. Ha valaki a két világkép között összefüggéseket lát az már egy harmadik képet rak ki. Tehát nem bibliai, de nem is tudományos, hanem egy új világkép (Pl.: teista evolúció).

Alapvetően az ószövetségben leírt történeteknek van jelképes és szimbolikus jelentésük is, de mivel, ezek történetek és még újszövetségi írások is hivatkoznak rájuk éppen ezért valós eseményeknek kell tekinteni őket [vallási embereknek], mivel ezek adják meg az Újszövetség értelmét.

Mivel ha nem lenne valós az Özönvíz, a 6 napos teremtés akkor értelmetlen lenni Jézus halála, születése, feltámadása, az apostolok cselekedetei is, a bűn és a halál bibliai értelmezése, Isten megváltása és üdvterve, a keresztény vértanúság, Isten utolsó ítélete és a feltámadás napja, az úrvacsora, a pokol és a paradicsom létjogosultsága. És pl.: a homoszexualitás, és a szexuális bűnök is megkérdőjelezhetőek hogy valóban bűnök-e. A bálványimádás bűne is szinte fogalmát veszti. De az is hogy Isten csak a megfelelő hívőnek ad üdvösséget és más hívőknek nem (gondolok itt muszlimokra, buddhistákra, tehát más olyan emberekre, akik hisznek valamiben). Szintén ezek mind értelmetlenné, vagy esetleg feleslegessé válnának vallási szemszögből, tehát mintha nem is lenne lényeges, hogy ki miben hisz és mit vall [annak ellenére, hogy a biblia ezt egyértelműen leírja, hogy az üdvösséghez mit kell vallani és mit kell cselekedni].

2017. jan. 6. 15:58
 59/65 anonim ***** válasza:

Sok rizsa... de értelmes reakció egy se.

Ha - állításod szerint - 4000 éve az egész Földgolyóbist (ugye az legalább megvan?) elborította volna a víz, annak nyoma lenne. NINCS.

S akkor már ne is beszéljünk arról, hogy hogyan lehet az összes állatpopulációt fajonként 2 egyedből újjáteremteni. Meg befogni őket. Meg satöbbi.

Ja és mi van a dínókkal? :D

2017. jan. 6. 16:13
 60/65 anonim ***** válasza:

Biztos vannak nyomai, csak nem fedezték még fel, vagy titkosak.

Gondolj bele, ha kiderülne [tudományos igazolással] hogy az eddigi több milliárd éves kortörténet hamis. Mi történne? A tudomány kb. 100 éve állítja azt, amit ma is állít az ember eredetéről. Mi lenne, ha kiderülne, hogy amit eddig állított és bizonyított az mind tévedés volt? És ha kiderülne a több milliárdos kortörténetről hogy tévedés [tudományos igazolással], akkor felmerülne az a kérdés a tudomány számára, hogy mi az igazság? Vagy melyik teremtéstörténet valós? Vagy egyik sem? Vagy mi van?

A tudomány nem tudná hova rakni az egészet, ugyanis az emberek többsége a több milliárd éves kortörténetet általános igazságként éli meg, és ilyen esetben sokan csalódnának a tudományban. Ugyanis a tudomány megbízhatósága csökkenne drasztikus mértékben. Felmerülne sok összeesküvés elmélet valóságának a valószínűsége.

Tehát a tudománynak nem jó, ha kiderülne, hogy a Föld 5777 éves. A tudomány célja, hogy amit már tudományosan bizonyított azt megvédje, és ennek érdekében sok mindent megtesz*.

Illetve a tudósok többsége is olyan szellemben van nevelve, hogy nem is áll érdekükben, hogy cáfolják a több millió éves evolúciót. Kevés olyan ember\tudós van, aki természettudománnyal foglalkozik vagy biológiai területen [orvostudomány, egészségügy] dolgozik és nem a több millió éves evolúciót vallja.

*Pl.: A sok kutatás evolúció [vagy több milliárd éves kortörténet] „orientáltak”. Az iskolákban már régen ezt tanítják, így ez vált általánosan elfogadottá. Ez olyan, mintha én azt mondanám, hogy lehet a vízen járni. Nyílván elcsodálkoznának, mivel közismert tény hogy normál tényezők keretében nem lehet vízen járni, éppen ezért kicsit furán néznének rám. És senki sem azon lenne, hogy igazolja az állításomat, hanem hogy cáfolja azt. És pedig a biblia szerint tényleg lehet a vízen járni [Lásd Péter apostolt, aki vízen járt]

Ennyi. :)

2017. jan. 6. 20:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!