Kicsit nem ellentmondásos a 6000 éves világfenállás?
Te csak azért nem tagadod az internetet valóságát, mert az túlságosan kézzelfogható.
A Föld korára ugyanúgy vannak bizonyítékok, de azt nehezebb megmutatni, mindazonáltal léteznek, ha te ezeket nem ismered, az téged minősít.
Lehet vitatni az evolúciót, de azt 100 % - os bizonyossággal meg lehet állapítani, hogy a Föld nagyságrendekkel idősebb mint 6000 év.
"A tudomány téved!! Gondolj bele a föld 5777 éves, és a tudomány az vallja hogy 4,4 milliárd. Ez nagy tévedés."
A vallás téved!! Gondolj bele, a Föld 4.4 milliárd éves és a vallás azt vallja, hogy 5777. Ez nagy tévedés.
"A különböző állat és emberkísérletek is tévedések. A tudomány mindig mást mond."
A tudomány nem dogma, mint a vallások és fejlődik. Ha valamiről kiderül, hogy nem helytálló, felülvizsgálja tételeit.
Pl. teszem azt, te bebizonyítod - nem azzal, hogy megesküszöl rá, vagy idézel a Bibliából, az kevés - hanem tudományos módszerekkel, hogy a Föld 5777 éves.
Ha ezt megteszed, az állításod onnantól kezdve tudományos tény, sőt, komoly díjakra is számíthatsz.
Hmm. Én szembemegyek a "tényekkel". Tudom hogy lehet bizonyítani a Föld korát (jobban mint az evolúciót), de az utolsó időkben a legderekabbak is elesnek. (Jelképes mondat)
Szerintem voltak olyan tényezők és események a Földön (Biblia özönvíz és mágia[Noé idejében lévő mágia]) ami úgy formálták a Föld felszínét, meg mindent ami a "idő mélységébe" került, hogy több 10.000 évesnek nézzen ki, de legalább 6000-től idősebbnek (Nyílván nem minden, de sok csontváz, meg ilyenek).
A Sátánnak van hatalma (isteni hatalma, ugyanis a Biblia "e világ istenének" nevezi) a teremtett világban (erről a Biblia ír) amit Isten felügyel.
Nyílván Isten megengedi hogy Ő (a Sátán) megpróbálja az igazi hitet, és ha kell akkor kész tényekkel áll elő.
Hiszen ki az a bolond aki kész tényeknek ellent mondana?? Pl.: Istennek bolondjai.
"Szerintem voltak olyan tényezők és események a Földön (Biblia özönvíz és mágia[Noé idejében lévő mágia]) ami úgy formálták a Föld felszínét, meg mindent ami a "idő mélységébe" került, hogy több 10.000 évesnek nézzen ki, de legalább 6000-től idősebbnek (Nyílván nem minden, de sok csontváz, meg ilyenek)"
Ezzel is az a baj, hogy akkor pluszban még ez is egyértelműen bizonyítható kéne legyen, hogy a víz és a nyomás teljesen pontosan mit, hogyan és mennyivel "öregít".
Csak ugye ilyesmit se igazolt még semmilyen megfigyelés vagy kísérlet.
"Nyílván Isten megengedi hogy Ő (a Sátán) megpróbálja az igazi hitet, és ha kell akkor kész tényekkel áll elő"
Ezzel meg azt akarod mondani, hogy szerinted a Sátán az utolsó atomig mindent felülírt, amit csak Isten valaha létrehozott?
"Ha ezt megteszed, az állításod onnantól kezdve tudományos tény, sőt, komoly díjakra is számíthatsz."- Ha valakinek kész tudományos bizonyítéka lenne hogy a Föld 5777 éves akkor biztos hogy nem kapna díjjat, mivel az egész tudományt szétverte. (Jelképes mondat)
Ugyanis ma minden az evolúciós kortörténetre épül. Tehát ha ez nem igaz (márpedig 5777 évnél az evo...stb. = kuka), akkor a tudomány nem tudja hogy mit csináljon, ez tanítják már több mint 50 éve az iskolákban, most akkor mit tanítsanak?? Teremtést??? Buddhizmust??? Esetleg Iszlám?? Arra megy ki az egész hogy minél jobban igazolják azt hogy a bibliai teremtéstörténet hamis [meg mellette levő többi vallás teremtéstörténete is], akik pedig megalkuvók azok meg a kettőt [evolúció a több milliárd éves mesével ÉS a teremtéstörténet] megpróbálják mixelni, kombinálni, esetleg a bibliai képet a tudományos képHEZ igazítani (Pl.: teista evolúció, ami szintén egy nagy tévedés [mivel egyértelmű hogy mondattanilag vagy inkább szótanilag is a 6x24 órát jelöli meg és semmiképpen sem utalhat több milliárd évre a bibliai teremtéstörténet]).
Tehát a "lőn este és lőn reggel" egyértelműen a földi napot jelöli, vagy hogy Isten teremti az élőlényeket és utána mondja nekik hogy szaporodjanak ami szintén hirtelen való teremtésre utal (a klasszikus fundamentalista képre), vagy hogy előbb teremti meg a növényeket és utána a NAPOT, HOLDAT, CSILLAGOKAT ami teljesen ellentétes a tudományos állásponttal.
Nálunk 50 év, az USA-ban talán már majdnem 100 éve már nem a teremtést tanítják. (Tudtommal régebben az volt az elfogadott Európában és az USA-ban.)
Kevered a dolgokat. Hagyjuk egyelőre az evolúciót.
Az égitestek nagyon régiek, ez igazolható - ha nem hiszed, úgy jártál.
A Föld is egy égitest, függetlenül attól, hogy hogyan lett rajta élet, biztosan tudható, hogy nem 6000 éves.
Ez nem szorul igazolásra ma már.
Az evolúcióval kapcsolatban én is szkeptikus vagyok kicsit, mindazonáltal arra még mindig több a bizonyíték mint a teremtésre. Főleg, hogy a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást.
"Hiszen ki az a bolond aki kész tényeknek ellent mondana??"
Itt vagy mindjárt te.
A Bibliai teremtés kizárja az evolúciót. Esetleg más teremtésképek nem. :|
Egyébként a Föld idősebb az összes csillagnál, Napnál, Holdnál is. (A bibliában le van írva hogy előbb a Föld lett és utána a többi égitest.) - Én ezt is vallom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!