Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kicsit nem ellentmondásos a...

Kicsit nem ellentmondásos a 6000 éves világfenállás?

Figyelt kérdés
Kutatók igazolják, hogy 15000000 évvel ezelőtt már volt élet, akkor ez hogyan egyeztethető össze a keresztényi nézőponttal, gondolkodással vajon.
2016. dec. 30. 16:30
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként a Föld idősebb az összes csillagnál, Napnál, Holdnál is."

Na igen. Aki meg nem hiszi, vessen magára.

"(A bibliában le van írva hogy előbb a Föld lett és utána a többi égitest.) - Én ezt is vallom. :)"

Most már csak azt áruld el, miért kellene azt elhinni ami a Bibliában áll?

2017. jan. 1. 09:06
 32/65 anonim ***** válasza:
22%

Nem kell elhinni, (nem kötelező) de a tudomány állítását sem kötelező elfogadni. (Mivel én keresztény vagyok és ezért vallom a bibliai képet. :)) - Elég rossz hallani hogy Ferenc pápa is mást vall [evo. vallja] és elméletileg keresztény hite van neki is.

Meg még sokan mások is, akik kereszténynek vallják magukat szintén mást vallanak. :(

2017. jan. 1. 10:56
 33/65 anonim ***** válasza:
95%

Nem csak elméletileg, miért ne lehetne őszinte hite annak, aki képben van a tudomány eredményeit illetően? Elvégre ha abból indulunk ki hogy a világot Isten teremtette ugye, akkor abból az is következik, hogy a tudomány nem tesz mást, mint Isten alkotásának működését vizsgálja és írja le.

2017. jan. 1. 11:21
 34/65 anonim ***** válasza:
9%
Ne tegyünk úgy, mintha nem értenénk. a 32-es a törzsfejlődésre utalt, nem általában a természettudományra. És nincs kedvem ezerszer eljátszani: sok tudós rámutatott, hogy a törzsfejlődés egy tarthatatlan modell
2017. jan. 1. 13:20
 35/65 anonim ***** válasza:
59%

Tudom hogy a törzsfejlődésre utalt, de ezzel is az a helyzet, hogy azért elfogadott elmélet (nem hipotézis, hanem tudományos elmélet!), mert egyszerűen ez következik minden egyes kísérletből és megfigyelésből, ellenben olyasmit senki nem figyelt meg vagy dokumentált soha, ami cáfolná.

Szóval ugyanazt tudom mondani, ha elfogadjuk hogy Isten teremtette a világot, akkor a törzsfejlődés is Tőle kell származzon.

Amúgy kíváncsi lennék azokra a tudósokra, vajon hány olyan van köztük aki ért is a témához. Mert előszeretettel képzelik egyesek hogy egy tudós szava szent és sérthetetlen (ha az ő nézetüket támasztja alá persze), de

1. Egy tudós szavát az ember pont azért merheti elfogadni, mert nem csak a levegőbe beszélnek, hanem tudományos kijelentéseket úgy tesznek, hogy mellé publikálják is az alátámasztást, igazolást.

2. Csak mert valaki tudományos szaktekintély mondjuk részecskefizikából, az nem jelenti azt hogy bármilyen szinten is kompetens lenne biológiából, pláne evolúcióbiológiából.

2017. jan. 1. 13:54
 36/65 anonim ***** válasza:

A lényeg az hogy a teista evolúció nem bibliai, az egy másik írányvonal, lehet egy keresztény teista evós, csak nem bibliai. Egy más külön vallás. Valami Evokereszténység vagy Neokereszténység, de nem kereszténység.

Aki alaposab átnézi a bibliát annak egyértelműen világossá válik hogy két képet nem lehet összeilleszteni, mivel teljesen ellentétes. Aki összerakja az nem veszi figyelembe a biblia jónéhány igerészét, igehelyét. Vagy nem veszi figyelmbe a biblia által közölt világképet, és annak a bibliában szereplő magyarázatát. Tehát hogy miért van halál, kárhozt, üdvösség? Miért kellett Jézusnak meghalnia és fel is támadnia a halálból? Miért van szükség megtérésre, szakrális [szent] életre..stb.

Most valaki azt állítja hogy Isten napjairól van szó. De akkor sem lehet több milliád év, mivel a Bilbia szerint (pontosabban Szent Péter apostol szerint) Istennél 1 nap olyan mint nálunk 1000 év*. (De csak "olyan")! Tehát ha a 6 nap legfeljebb 6000 év lehet és + a biblia által közölt 5777 év. Tehát 6000+5777 = 11777 év.(Mivel 7. napon esehetett bűnbe Ádám és Éva.) Tehát sehogyse jön ki a több milliárd év.

*"Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap."(Péter Apostol II. Levelének 3,8. verse)

Pl.: Most én mondhatom hogy 1 nap alatt megtanulok japánul. Most ez lehet szószerint is értelmezni, de lehet jelképesen is. De mit jelent a mondat? Azt hogy 1x24 óra alatt megtanulok egy nyelvet.- ami írreálisnak tűnik, de ez az elsődleges jelentése, és csak esetleg aki nem hisz a képességeimnek az ráfogja hogy jelképesen itt több évről van szó. (Most csak mondtam valami példát, egyébként nem tudnák megtanulni japánul 1 nap alatt.)

2017. jan. 1. 15:04
 37/65 anonim ***** válasza:

Na és arról mit mond a Biblia, hogy ha ítélkezel mások felett, csak mert nem ugyanazt gondolják, amit te?

A magam részéről egyetlen igét sem tagadtam soha a Bibliából, egyszerűen máshogy értelmeztem egyes fogalmakat, kifejezéseket. Mondjuk a példádban hozott "egy nap olyan mint ezer év" nem kell hogy azt jelentse, hogy 1 nap = 1000 év. Hiszen Péter nem egyenlőséget tesz, azt mondja, olyan.

Vagyis szerintem simán értelmezhető úgy, hogy 1 nap Istennek egyszerűen egy felfoghatatlanul hosszú időszak emberi mércével mérve.

Ami mellesleg logikus is, ha egyszer Istenről beszélünk, egy olyan entitásról aki felette áll az időnek, az ő szempontjából teljesen lényegtelen hogy valami 1 pillanatig, 1 évig vagy évmilliárdokig tart. Ilyesminek jelentősége csak olyan lények szempontjából lehet érdekes, akiket korlátoz az idő, mint mi.

Én úgy látom hogy az ilyen túlagyalással, ezzel az állandó számolgatással az ember pont hogy eltereli a saját figyelmét a Biblia lényegéről.

Mellesleg szerintem éppen a mások beskatulyázása és elítélése az alapján, hogy ugyanazt vagy mást gondolják-e mint te, sokkal inkább ez az, ami megkérdőjelezhető keresztényi szempontból.

2017. jan. 1. 15:26
 38/65 anonim ***** válasza:
0%

Én elítélem a buddhistákat, a muszlimokat és azokat akik nem azt vallják amit én. (Hiszen ha nem ezt mondanám akkor nem az igazságot vallanám. Hanem csak az "egyik" igazságot.)

Egyértelműen más vallásúak (buddhista, muszlim..stb.) nem öröklik Isten országát, hanem elkárhoznak. Ez mindenképpen egyértelmű. A katolikusok is elkárhoznak mert bálványimádóak. A Jehova Tanui felekezethez tartozók is elkárhoznak, mivel tagadják a Szent Szellem személyiségét is. Mellesleg Jézust csak egy angyalként tartják számon. A zsidó vallásúak is elkárhoznak, hiszen nem hisznek Jézusban. Most az olyanok mint "te", az érdekes mert, ha nem vagy bálványimádó, szent életet élsz...stb akkor nem mondanám hogy azt rád hogy elkárhozol, csak azt hogy "penge élen táncolsz".

2017. jan. 1. 15:49
 39/65 anonim ***** válasza:
72%

Hát, én úgy vagyok ezzel, például egy muszlimot nem tudok elítélni csak mert muszlim, lehet egyszerűen ebbe nevelték és már nem tud kiszakadni belőle, és ettől még élhet épp olyan jó és Istennek tetsző életet mint bármelyik keresztény. Jó, a hitet leszámítva...

Akikkel azért sűrűbben vitába keveredek, azok Jehova Tanúi, de velük is főleg azért mert borzasztó erőszakosak, és rendszeresen mindenki mást gyalázni magukon kívül, mondjuk itt gyakorin is az állandóan ismétlődő Szentháromsággal kötözködő kérdéseikkel. Mert ez azért már nagyon nem keresztényi viselkedés, de még egyszerűen emberileg sem épp dícséretre méltó...

2017. jan. 1. 16:02
 40/65 anonim ***** válasza:
0%

Én megvagyok győződve róla hogy amit vallok az igaz, tehát ami ellentétes ezzel az hamis. Kivétel ha valaki kiegészíti azt amiben én hiszek. Mivel az nem ellentétes a nézetemmel ugye. De vannak olyan nézetemi amiket nem erőőszakolok másra. Tehát nem vallom azt hogy ezt más keresztény embernek is kellene gyakorolnia, vagy elfogadnia.

PL.: A karácsony az nem keresztényi ünnep, csak átvette a keresztény kultúra még sok száz évvel ezelőtt. (Pl.: Én nem is állítok karácsonyfát decemberben, mivel pogány vallási szokásnak tartom és rossznak tűnik [ez mamár történelmi tényként van kezelve egyébként]. És nincs is benne a bibliában hogy kéne állítani, vagy hogy megkéne ünnepelni dec. 25-én Jézus születését. [Jó sokminden nincs benne a bibliában, de a karácsony egy rituális elemekből is áll])

2017. jan. 1. 16:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!