Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kicsit nem ellentmondásos a...

Kicsit nem ellentmondásos a 6000 éves világfenállás?

Figyelt kérdés
Kutatók igazolják, hogy 15000000 évvel ezelőtt már volt élet, akkor ez hogyan egyeztethető össze a keresztényi nézőponttal, gondolkodással vajon.
2016. dec. 30. 16:30
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
100%

14.

Szerintem te ironizálsz. Ennyire beteg nem lehetsz valójában.

2017. jan. 1. 17:18
 42/65 anonim ***** válasza:
100%

A 14 % - os megingathatatlan hitűre gondoltam természetesen.

Hátborzongató belegondolni, hogy ilyenek járnak közöttünk nap mint nap.

2017. jan. 1. 17:20
 43/65 anonim ***** válasza:
27%
De én ennyire "beteg" vagyok. De nem beteg, csak más, én tudom hogy a karácsonyfa egy pogány bálvány. Ezt egy vallástörténeti könyben olvastam először [ateista vallástörténész írta gyakorlatilag], de interneten is biztos rálehet keresni.
2017. jan. 1. 17:25
 44/65 anonim ***** válasza:

"Eredete[szerkesztés]

Az örökzöldek tisztelete már a germán, a római, az egyiptomi vagy a kelta kultúra hagyományvilágában is ismert volt, olykor örökzöld ág, esetleg koszorú vagy fagyöngy formájában.[2]

Csillagászatilag a téli napforduló az északi féltekén december 21-én van (esetenként 22-én), a déli féltekén pedig június 21-én (esetenként 22-én vagy 20-án). Az ókori népek a téli napfordulót december 25-én a „Napisten” születésnapjaként ünnepelték. A Római Birodalomban az ünnepet a Mithrász-kultusz terjedésének következtében a 3. századtól kezdve megtartották. Az ókeresztény vallás szimbolikájában az isteni fényforrást, a sötétségen diadalmaskodó fényt Krisztus szimbolizálta. Az első nikaiai zsinat döntése alapján 325-ben az ókeresztény egyház erre a napra helyezte Jézus születésének évfordulóját, a karácsony ünnepét.(www.wikipedia.org)

2017. jan. 3. 20:02
 45/65 anonim ***** válasza:
#44-es csak a wikipedia, de sok más helyen is lehet erről olvasni, talán egyszer a TV-ben is beszéltek erről, hogy ez nem keresztényi hagyomány, csupán átvette a keresztényseg még régen (200-300 évvel ezelőtt vált általánosan elfogadottá, talán).
2017. jan. 3. 20:06
 46/65 anonim ***** válasza:

Hajjajj, picit visszanézek, s mi fogad?

"A kutatók meg ott voltak? Látták? Nem. És mai napig feltételezések vannak. Az pedig nem tény."

"Es mi van ha 6000 eve egy nem 6000 eves fold teremtodott?:)"

Látom, még mindig nagy a baj... Félek tovább olvasni!

2017. jan. 3. 21:38
 47/65 anonim ***** válasza:
"Dehogy igazolták a tudósok, ez csak egy hipotézis," - Továbbra sem tudjuk, mi az elmélet és a hipotézis közötti különbség, jól van... ezért szenved itt az ember...
2017. jan. 3. 21:40
 48/65 anonim ***** válasza:

Asszondja: "Nem igaz, hogy csak neoprotestánsok vallják, hogy a Föld 6000 éves, hanem [...] + rengeteg tudós." - Nyaú

"A törzsfejlődés nélküli 6 napos teremtés ugyanolyan hitet igényel, mint a törzsfejlődésben való hit, csak ez utóbbi kizárja a logikát és a józan észt." - Egyre szomorúbb leszek :( [MANTRÁK!!!]

"Százezerszer lejátszott, elcsépelt vita már ez." - Ugye? Éppen ezért kesergek. Hogy ennek ellenére itt nyomod a hülyeségeket.

2017. jan. 3. 21:43
 49/65 anonim ***** válasza:

Ez meg aszondja: "Pontosan 5777 éves". Ahmn. Ha te mondod.

"És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne" - Mily meglepő, nem látok se Napot, se Holdat, mégis ömlik a fény a szemembe, ha most kinézek a városra...

"Alapvetően ellentétbe áll az evolúcióval, mivel a növények hamarabb vannak mint a Nap, Hold, és a csillagok." - Szóval akkor 1 napig jéggé voltak fagyva? úgy kb 0 K-en?

"Most ez vallja lehet hogy holnap [jelképesen] az vallja majd hogy ürlények teremtettek minket evolúció által." - Ragyogó logikai következtetések.

2017. jan. 3. 21:50
 50/65 anonim ***** válasza:
Nah, kicsit lenyugodtam, HakapesziM-nek köszönhetően (#23), bár ezt erősen vitatnám: "Lehet vitatni az evolúciót".
2017. jan. 3. 21:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!