Miért vélekednek azzal sok ateista hogy nem lehetséges a bibliai teremtéstörténet, mert két embernek születtek gyermekeik és azoknak is gyermekeik és ez már vérfertőzés lenne?
"Eltudok, de nem tökéleteset. Mivel ha közelítek rá akkor nem lesz tökéltes, csak ha távolítok rá. De nem értem ebben mi van? Így az evolúció méginkább csak emberi képzelet. Nemde?"
Nem
"De a világegyetem is egy gömb. Egypontból robbant ki és mai napig tágul!"
Nem így van, semmi köze sincs az általunk ismert gömbhöz. Az univerzum születésekor amúgy sem robbant semmi sem. Ami akkor történt, annak még kevesebb köze van bármiféle általunk ismert robbanáshoz, mint az univerzum alakjának az általunk ismert gömbformához.
De most nem a világegyetem alakja a kérdés, játszd tovább Tivald bácsival a játékot :) Kíváncsi vagyok, mire fogtok kilukadni a végén. Majd utána megbeszéljük ezt a világegyetemesdit is.
HAHÓ, lüke úr! (ezt egy Rejtő regényben olvastam) Hagyd már az őskeresztényeket, forognak azok úgyis a sírjukban eleget.
És nehogy privátban merészelj válaszolni, mert kellenek a pontok! Neked köszönhetően tarolok. Úgy szánkázok fel a Mindenkori Toplistán, mint Mari néni a világűrbe az új SÁTÁN 2 rakétán. SZóval?
De nem lehet elképzelni tökéletes gömböt, mivel csak abból tudsz elképzelni valamit, amit eddig megtapasztaltál, tehát ha te láttál tökéletes gömböt akkor tudsz elképzelni tökéletes gömböt, ha nem láttál még akkor nem. Milyen alapon tudnál tökéletes gömböt elképzelni, illetve mit látnál mögötte? Vagy körülötte?
Tudtommal az ember csak olyat tud elképzelni (materiális szinten) amit már megtapasztalt.
"De nem lehet elképzelni tökéletes gömböt, mivel csak abból tudsz elképzelni valamit, amit eddig megtapasztaltál"
Egy ponttól azonos, valamint ennél kisebb távolságra levő pontok halmaza a TÉRBEN. - El tudod képzelni?
Várjál, kezdjük-e ott, hogy mi a pont, vagy az azért megvan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!