Hogy lehet, hogy sok embernek rossz a véleménye a Hit Gyülekezetröl? .
...holott azt sem tudja mi fán terem, csak hallott valamit valakitöl de nem vette a fáradtságot, hogy megismerje.
Miért alkot rossz véleményt valaki csak úgy hallomások alapján? Miért kell mindent látatlanban IS bemocskolni?
Nem igazán teszik(Izraeliek) akkor a feladatukat a kiválasztottak. Vagy az önzőség elterjesztése a feladatuk? Nem hiszem...viszont ha gondolják, én tudok adni valamit, amivel tényleg méltók lehetnek a kiválasztott nép címre, és kimenthetik az emberiséget a szenvedésből. :)
Ezzel nem személyeskedni akartam, csupán szóltam. :)
üdv
25/F
üdv
25/F
LastOne.Left
Mert ez nem igaz!
Izrael egy próféta volt! Másik neve Jákob. Az ő leszármazottait hívják Izrael fiainak. Ők azért voltak kiválasztva, mert a bálványimádók népei között éltek, és csak ők hordozták az egyistenhitet! De miután megtagadták a szolgálatot, már el is vesztették a kiválasztottságot. Jézust is megtagadták.
Tehát mindenki kiválasztott aki az igaz utat követi. Mivel ők nem ezt teszik, ezért nem azok!
Szóval ezzel etetnek titeket a hitgyüliken?
Már miért lenne izrael a középpont?! Ezt csak ők hiszik magukról. Innen indul a rasszizmus. Ők mindenki mást alsóbbrendűnek hisznek.
Először is: Isten kegyelmére az ember nem tud méltó lenni, az vagy megkapja vagy nem, de kiérdemelni nem lehet. Azért van szó kegyelemről és nem pedig megszolgált vagy kiérdemelt fizetségről.
Azt írtam, hogy a világ középpontja Isten. Nem kellene félremagyarázni.
Az is meg van írva, hogy Istennél van az ítélet, tehát majd Ő eldönti, ki mire érdemes.
Hogy mért rossz a véleménye az embereknek a HIT Gyülekezetéről?
Hosszú leszek, de ha érdekel, elolvasod...sajnos jobban ismerem ezt mint szeretném. Sok mindent köszönhetek a "HIT"-nek de több mindent vett el, mint adott.
Az egyszerű emberek is ösztönösen megérzik, hogy a "HIT"esek szintetikus mosolya és vidámsága mögött destruktív erők vannak. Hogy a Hit Csarnokai függő, kétségbeesett, de jóravaló lelkek szenvedéséből, manipulálásából (és persze az adományokból) épülnek. Röviden ennyi a válaszom arra hogy miért ítélkeznek az emberek a nélkül hogy ismernék ezt az egészet. Persze ha te is tag vagy téged ez nem győz meg, de nem is ez a célom. Csak annyi, hogy megosszam a tapasztalataimat:
Ugyan sokkal szabadabb, és nagyobb formátumú mint egy szekta, nagyon sok szempontból hasonlít rá.
Lehet hogy öntudatlanul (de azon se lepődnék meg ha tudatosan) alkalmazzák az elmekontrollt:
A vallásos elmekontroll minden vallási közösségben jelen van, önmagában se nem negatív, se nem pozitív jelenség. A vallási tanok internalizálását jelenti, ebben a tekintetben a lelkiismeret szinonimája is lehetne. Csak abban az esetben válik veszélyessé, hogyha az egyén és a társadalom szempontjából destruktív célok eszközeként használják. A kis létszámú vallási közösségekben természetüknél fogva nagyobb a lehetőség arra, hogy egy karizmatikus vallási vezető - vagy akár egyik tag a másikra - olyan hatást gyakoroljon, amely a közösség tagjaival szembeni szellemi erőszaknak minősül.
Márpedig a HITesek fülig érő mosolya mögött ez a bűntudatból kovácsolt börtön szorongatja a lelkeket. Ami ha úgyvesszük, erőszak. A legszebb az egészben, hogy az elmekontroll megvalósítói nem ellenségei az áldozatnak, hanem „jóakarói", segítői. A hittestvéri kapcsolat miatt az "áldozatok" nem állnak ellen, nem akarnak védekezni, sőt kifejezetten együttműködnek. Mindennek gyakran ők sincsenek tudatában! Úgy érzik, szükségük van "iránymutatásra", vagy félnek, hogy enélkül nem lennének képesek megbírkózni a démonaikkal. Másrészről szeretnének követni valamit, szeretnének értékeket az életükbe. És itt hívnám fel a figyelmet, hogy vannak emberek akiknek kifejezetten jót tesz a Gyülekezet! Pl. egy szenvedélybeteg számára az imént említett "börtönrácsok" nagyon is szükséges keretek a normális élethez! Igen ám, de a Gyülekezet kimondatlanul sokkal többet kér cserébe. Miután az illető megküzdött a függőségével a szekta lesz a függősége, és ez nagyon szép dolog, mert megmenekül egy csomó rossz dologtól. Csakhogy ha ide bekerültél, nem eresztenek, és az a keretrendszer ami megvédett a vágyaidtól, később visszafog, és börtönné válik, Te viszont félsz elhagyni őket, mert azt hiszed , ezek nélkül sérülékeny vagy. Arról nem is beszélve hogy időközben megszakítottad a kapcsolatot a "világiakkal". (akik persze mind bűnösek, de eszedbe se jut hogy azért zárnak el a világtól, meg a világiaktól, mert megláthatod, hogy más is képes lelki vigaszt, és harmóniát vinni az életedbe...ami nem kér se tizedet, se mást.
Arról, hogy a Gyülekezet belülről romlott, képmutató közösség, és a saját szabályaikat sem tartják be, szerintem nem kell meggyőzni senkit aki látta ezt az egészet belülről. Persze ha nem akarod észrevenni ezeket a dolgokat nem fogod. Csak egy példát: a titoktartást szerinted mennyire veszik komolyan??? Te „megszabadulsz a bűneidtől” csakhogy ez úgy működik mint régen a besúgóhálózatok...a kényes infók rólad egyre szűkösebbre, és szorosabbra duzzasztják a lelkiismeret-börtönöd rácsait, te egyre több mindenért érzed bűnösnek magad, de ez az ördögi kör nem múlik el soha... persze ha neked szükséged van erre a fajta feszültségre, és irányításra, akkor nem hibáztatlak, neked ez a megfelelő hely.
Amire még rájöttem hogy a „HIT” nem egyenlő a hittel. Én otthagytam a hiteseket, de ennek ellenére hívő maradtam, és gyönyörű az életem. Ha elérkezettnek látod az időt az ébredésre, cselekedj. Olvasd mondjuk el ezt a tanulmányt egy ex-jehova tanúja tollából:
HA végigolvastad, és megértetted(!), az egész tanulmányt, és még mindig úgy érzed, hogy az itt , vagy a tanulmányban leírtak egyáltalán nem vonatkoznak a Gyülekezetre semennyire sem, akkor úgy gondolom, hogy a HITed kiállta a próbát, lehet hogy jobb neked ha nem térsz le az ösvényedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!