Hogy lehet, hogy sok embernek rossz a véleménye a Hit Gyülekezetröl? .
...holott azt sem tudja mi fán terem, csak hallott valamit valakitöl de nem vette a fáradtságot, hogy megismerje.
Miért alkot rossz véleményt valaki csak úgy hallomások alapján? Miért kell mindent látatlanban IS bemocskolni?
Tudjátok, döbbenetes volt olvasni a hozzászólásokat. Számomra eddig Péter mindig hiteles volt, de most meginogtam ebben a véleményemben. Hiszen meg van írva, hogy hirdetni kell Jézust, meg van írva, hogy hangos énekszóval, zengő hangszerekkel dicsérjük az Istent. Dávid - aki igazán Isten embere volt - menet élén táncolt és énekelt az Úrnak. Vannak olyan helyzetek, amikor kiáltani kell és vannak pillanatok, amikor be kell menni a belső szobába és ott szólni az Úrhoz. Mindennek rendelt ideje van, a hangos vigalomnak és a csendes elmélyülésnek is. Nem értem, hogy ez egy olyan személy számára, mint Péter miért taszító.
Katolikus testvérünk véleményén, pontosabban a idézet iraton viszont nem csodálkozom, nem akarok most végig menni a nézetkülönbségeken.
Azon hozzászólóknál sem lepődtem meg, akik nem hívők. Természetes, hogy számukra bolondság hinni és megtartani bizonyos önmegtartóztató szabályokat, hiszen a pillanatnak élnek, minden médium azt zengi, hogy itt és most és csak neked. Nehogy megtanuljatok várni, nehogy átérezzétek azt az örömöt, amit a várakozás után elért dolog adhat, nehogy megtapasztaljátok azt a meghitt összetartozást, ami egy igaz házasságban van, mert nem is tudjátok, mi az igazi házasság, mit jelent az, hogy ők ketten leszek eggyé.
Azzal, hogy ledöntöttek sok-sok tabut nem a szabadság jött el, hanem a szabadosság és a kettő nemcsak, hogy nem ugyanaz, de még egymás ellentétei is bizonyos szempontokból.
Olyan világban élünk, ahol és amikor naponta dőlnek meg ismeretek, bizonyítékok és tények. Miért rossz, ha valakik ahhoz ragaszkodnak, ami több ezer éve ugyanaz ?
Te el vagy varázsolva kesscsákó!
Én egy magyar muszlim vagyok, és direkt kívancsiságból elmentem, hogy lássam mi folyik ott!
Először elmentem, még anno a ferenciek terétől nem messze egy gyűlésükre!
Megtartották a beszédüket, aztán kérdéseket lehetett feltenni! Jelentkeztem, és kérdeztem egy csomó olyat amire nem tudtak válaszolni! Aztán felszólították az embereket, hogy térjenek meg! Felálltak egy csomóan, és mentek megtérni! Én is előre mentem, mert szóltak, hogy menjek, de eszem ágában sem volt megtérni!!! Ahogy egyre mentem az asztalok között előre a két fickóhoz, kezdtem érezni, hogy itt valami gonoszság van a levegőbe. A többiek felmentek a színpadra, és elkezdtek remegni meg dölöngélni, egyik a másik után. Az utolsó ember az előadás alatt mellettem ült, és láttam rajta, hogy bizonytalan! Igyekeztem meggyőzni, hogy itt nincs valami nagyon rendben. Én leültem az első asztalhoz, és néztem ahogy ő kerül sorra! Ő volt az utolsó. Már nagyon fusztrálva éreztem magam. Ekkor elkezdtem halkan olvasni a Koránból egy részt. Azt a részt amiről úgy tanítja a Próféta, HOGY OLVASSÁTOK, HA ÚGY ÉRZITEK A SÁTÁN A KÖZELBEN VAN! (113, és 114-es szúra) A szakállas szektás meg egyre csak nyomta a hablatyot fent, és lökdöste a srácot a homlokánál fogva! De hiába! Nem akart eldőlni! Egyre csak lökdöste, lökdöste, de semmi! Aztán feladta! Jól van, mondta! Megtértél! Azt leküldte! Rájöttek, hogy valami nincs rendben velem! Előszőr a kérdések, aztán nem akarok megtérni. Odajöttek, és leültek körém! Ahogy ránéztem az arcukra, megrémültem! Látszot rajtuk a fanatizmus! Az egyiknek olyan üres tekintete volt, hogy a mai napig nem felejtem el. Még most is látom a vidám vasárnap-ban! Elkezdtek győzködni, hogy térjek meg, de ellenálltam. Mondtam nekik, hogy beszélgessünk a hitről, de semmi haszna nem volt. Abszolúlt nem hajlamosak semmi féle értelmes beszélgetésre! Akár hányszor mondtam vannak kérdéseim mindig az volt a válaszuk, térj meg, térj meg...
Ellenálltam! A végén mikor már senki nem volt a terembe elkezdtek fenyegetni, és azt éreztették velem, hogy addig nem mehetek el amíg nem térek meg! A végén azt mondták, hogy: - Ha most innen kimész lehet, hogy meghalsz!
Fölálltam, és kimentem! Minden rossz érzésem megszűnt!
Ezek után, egy szép vasárnapi napon meglátogattam a hit parkot is! Az volt a célom, hogy magát Németh S. is megnézzem!
Na az nagyon kemény volt! A beszéd után az jött ami már nem megy az ATV-én! Sátánista vonaglás, remegés, sírás...stb! Nem ajánlom senkinek! Láttam furcsa embereket akik érthetetlen nyelveken zsolozmáztak, úgy hogy az egyik kezük az öltönyük alatt tartották! Később kiderült, hogy ezt úgy magyarázzák, hogy „nyelveken szólás”! Na az minden volt csak az nem! Tuti valami sátánista szöveget nyomtak!
Na ezért utálja a Németh S. az iszlámot! Mert tudja, hogy csak az Isten igaz igéje a Korán ami meggyógyíthatja a sátánizált embereket, és vissza tartja a sátánokat!
Mikor én muszlim lettem semmi ilyen nem volt! Kérdezték: hiszel az egy Istenben, és az ő prófétáiba? Mondtam igen! Azt mondták: Akkor muszlim vagy!
Minek össze esni meg vonaglani???
Utolsónak: reményeim szerint Érted is imádkoznak a családtagjaid és hamarosan meg fog változni a véleményed.
Nem értem, miért mérgelődsz azért, mert őket nem érdeklik a világi dolgok. Nem érdekelhet minden mindenkit. Arról nem is szólva, hogy a mostanság divatos negativizmus, az, hogy mindenki csak sopánkodik és a bajt emlegeti, nem éppen kellemes azok számára, akik tudják, hogy ez mind elmúlik egyszer és lesz egy egészen másik világ és az a fontos, mert az az eljövendő új élet már itt ezt az életet is megszépíti és könnyebbé teszi. Még valami: a keresztény ember, különösen a karizmatikusok tele vannak élettel, hiszen Krisztus él bennük. Vannak olyan emberek, akik elszívják ezt az energiát. Talán Te is voltál már úgy, hogy találkoztál valakivel, beszélgettetek egy kicsit és elfáradtál tőle. Ha érzed, vagy , ha én érzem, hogy ilyen emberrel van dolgom, akkor miért beszélgessek vele, vagy, ha olyan emberrel kellene beszélgetnem, akinek a dolgaival nem értek egyet, miért is kellene jópofizni vele ? Nem lehet, hogy a családtagjaid is így vannak ezzel ?
Sziasztok!
Kedves Iszlám válaszoló. Nekem van egy nagyon kedves Iszlám vallást gyakorló barátnöm, mig én a Hit Gyülekezet keresztényi igazságaival értek egyet. Az ég világon semmi baja nincsen velem, söt, irigyel a férjemmel való nagyon jó, hiten alapuló házasságom miatt (IS! de itt most csak ez a lényeg). Az ö férje fojton a koránt bújja. Mégis 5 féle face book oldala van, mig a feleségét leordítja, ha mer egyet is csinálni magának. 4 msn-je van, míg a barátnömnek csak egy lehet és ráadásul csak a sógornöjével beszélhet rajta. A férj egy nagyvárosban dolgozik és csak hétvégeken jár haza. Egy éve házasok, van egy 6 hós kislányuk. A barátnöm szüzen ment férjhez egy olyan kis faluból, ahol ez még nagyon is számit, de ennek a fickónak már ö elötte 2 felesége volt(az egyik 3 gyermeket szült neki). A lakásukra nem mehet fel senki sem, barátnöm nem barátkozhat senkivel, nem is tarthat még sms-ben sem senkivel kapcsolatot. Teljesen egyedül van, a szülei-testvérei-szerettei-régi barátok ezer kilométerre innen. Ha a férj hazajön, rögtön a lakás tisztaságát nézegeti, szagolgat a levegöbe. A frissen fözött ételt szimatolgatja, nyalogatja és csak utána hajlandó enni belöle. A poharat, amiböl iszik, mindig megszagolja, s az számára mindig büdös. A felesége a terhességgel felszedett néhány(8) kilót s már nem tetszik a férjnek. A barátnöm tudja, hogy a férjének vannak más nöi akikkel lefekszik. De vele nem akar, csak unszolások árán havi max 1-szer. A barátnöm a mosást csak akkor tudja intézni, ha a férje otthon van, mert a mosókonyha az alagsorban van.De ez is probléma, mert, ha a gyerek sir akkor a férj nem vigasztalja meg, hanem megvárja mig a barátnöm felmegy a mosásintézésböl, megmarkolja hosszú haját és annál fogva püföli a szerencsétlen nö fejét, mig az a földre nem zuhan zokogva. Ezt mondja a férj erre: "rossz anya vagy, mert sir a gyereked".
A hires Szent könyv, a KORÀN pedig, egy márványoszlopon felállitva, félig kihajtva, füzérrel diszitve trónol a nappalinak a legföbb helyén.
És én csak arra tudom biztatni a barátnömet, hogy ne hagyja el, mert a házasság az egy szent kötelék...meg majdcsak megváltozik a férje...
ERRÖL ENNYIT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!