Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten mindenható és bármit...

Ha Isten mindenható és bármit megtehet, akkor miért nem élünk mindannyian mennyországi körülmények között?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy ráadásul végtelenül szeret is minket.

Ha én szeretek valakit, akkor mindent megteszek, hogy jó legyen neki és ha még ráadásként mindenható is vagyok, akkor gyakorlatilag bármit meg tudok neki adni.

2016. ápr. 27. 15:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim ***** válasza:

"a fogalom értelmezése emberenként eltér"

Nem igaz, nem tér el.

Egészen a közelmúltig egyetlen értelmezés volt: mindenben mindenható, bármiféle korlát nélkül.

Nemrég találták ki azt az értelmezést, amit te is próbálsz terjeszteni: ez a korlátozott mindenhatóság.

De te is látod, hogy ez fából vaskarika.

Azért SINCS értelme, mert idáig ezt senki nem gondolta így.

2016. máj. 6. 23:54
 72/78 anonim ***** válasza:

Nem látod a hibát az elképzelésedben?

Ezelőtt talán létezett egzakt bibliai fogalom a mindenhatóságra? Vagy az ember mindig is szubjektíven értelmezte a hasonló fogalmakat?

Lehet hogy közmegegyezés alapján egyes fogalmak egyes időkben vagy kultúrákban hasonló jelentéssel bírtak, de a keresztény Istenről az egyetlen hitelesként elfogadott forrás a Biblia. Ennélfogva egyetlen vele kapcsolatos állításnak sincs értelme, alapuljon az hagyományon, kultúrális képen, vagy a te saját elképzeléseden, ha annak forrása nem a Szentírásból származik.

2016. máj. 7. 00:11
 73/78 anonim ***** válasza:

"Vagy az ember mindig is szubjektíven értelmezte a hasonló fogalmakat?"

Mondom: NEM!

Tudom, hogy ezt te most mindenáron át akarod értelmezni - de akkor sincs így. Mióta létezik a keresztény isten fogalma, azóta a mindenhatósága KORLÁTLAN.

"Korlátozott mindenhatóság" - ilyen nem létezik.

2016. máj. 7. 00:49
 74/78 anonim ***** válasza:
0%

De ugye a korlátozott mindenhatóság is csak a te saját mindenhatóságértelmezéseden alapul.

Én speciel semmi korlátozottságot nem látok abban amit te annak képzelsz.

De még mindig nem kell a mellébeszélés, adott a forrás, a Biblia, támaszd alá hogy amit te gondolsz, az igaz is a keresztény Istenre, és csak úgy ahogy te gondolod!

Ha ezt nem tudod megtenni, akkor pedig fogadd el, hogy nincs ami alapot adna a mindenhatóságról alkotott elképzelésednek. Persze ez utóbbi esetben nincs is értelme a további szócséplésnek.

Nos, igazolja a Biblia amit szeretnél valóságként beállítani az Úrról, vagy sem?

2016. máj. 7. 01:00
 75/78 anonim ***** válasza:

"a korlátozott mindenhatóság is csak a te saját mindenhatóságértelmezéseden alapul"

Nem: te mondtad, hogy a te istened mindenhatósága korlátozott. Le is írtad, hogyan.

Tudod ezt bizonyítani igékkel is, a Bibliából?

2016. máj. 7. 01:50
 76/78 anonim ***** válasza:

Hogy én mit hogyan értelmeztem, azt ugyanott le is vezettem 1Móz 6:6-ból.

Mint ahogyan később arra is utaltam hogy ennek ellenére ez is csak az én szubjektív meglátásom.

Viszont ezt az újabb terelést akkor tőled értelemszerűen nemnek veszem.

2016. máj. 7. 07:04
 77/78 anonim ***** válasza:

Neked pl. mit jelent az elégedettség?

"Arról beszélünk, hogy miért nem jók itt a viszonyok"

Mit értesz jó viszonyok alatt?

"de mindezen kívül Isten TELJES felelősséggel tartozik ezért a világért! "

Gondolod, hogy nem tudja?

A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Ő az Istennel egyenlő,

Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén.

Hol látsz te ma ilyen mértékű önzetlenséget? Fel bírod egyáltalán fogni?

2016. máj. 7. 10:00
 78/78 világvége1 ***** válasza:
Isten a jókat szereti; de a fizikai viágokban senki nem él mennyországi körülmények között, mert ezek tökéletlen világok – és tele vannak gonoszokkal.
2020. jún. 17. 15:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!