Mi az eredete a Bibliának, kereszténységnek, kik találták ki és mi volt a céljuk vele, hogyan lehet az, hogy ennyien elhiszik még ma is?
Ha nincs isten nincs lelek biorobotok vagyunk eszunk elunk szaporodunk mehalunk elrohadunk.
Tudod en inkabb hiszek betartom a szabalyokat es ugy erzed eletem ertelme megvan
Ha meghalok lelkem elve marad es hagyok egy cseppet belole itt.
Esetleg erről nem akarsz szót ejteni? Dr Zacher Gábor toxikológus elmondta hogy a 3 népbetegség a gyógyszer okozta mellékhatások és annak káros hatásairól is beszélt pl hogy a gyógyszerek jelentős többsége gyakorlatilag nem is annyira hatékony, mint azt képzeled...
"Nemrég arra figyelmeztettek neves szakemberek, hogy sok gyógyszer kevésbé hatékony, mint amennyire annak gondoltuk. A szakértők azt állítják, hogy túl gyakran kapnak a betegek kevésbé hatásos, sőt sokszor inkább ártalmas gyógyszereket. A nagy gyógyszeripari cégeknek ugyanis - a minél nagyobb profit érdekében - óriási befolyása van abban, hogy milyen gyógyszereket írnak fel nekünk.
Egyes becslések szerint a vényköteles gyógyszerek a harmadik legnagyobb halálokozók a rák és a szívbetegségek után. A legnagyobb veszélyben azok lehetnek, akik több orvosságot is szednek párhuzamosan. Ugyanis minél több gyógyszert szed valaki, annál több esély van arra, hogy mellékhatások fognak fellépni. Ezeket a tüneteket azonban félreértelmezhetik az orvosok, amire újabb pirulákat írhatnak fel.
Az ördögi körnek pedig akár halál is lehet a vége.
Egyre több a gyógyszerfüggő itthon"
Ez nem, hogy placebo hatás, de egyenesen életveszélyes és gondolom ezt jobban be lehet etetni az emberekkel ugye? :)
Nem olyan hülyék az emberek, mint ahogy azt képzeled...
Azok az orvosok elhúznak már innen Magyarországról mert elegük van a magadfajta hazudozókból akik kábítják a népet és a magyar népen akarnak élősködni külföldön sokkal többre tartják a természetes gyógymódokat és most akkor lehet jönni azzal hogy a gyógyszerek jelentős részének fontos szerepe van... Ja fontos méghozzá megbetegíteni az embereket és kizsákmányolni..
Az a szomorú hogy mi magyarok akadtunk meg ilyen szinten más külföldi ország nem ezen a szinten van és egyre több orvos hagyja el az országot nekem is elegem van mint szakembernek, de szerencsére jó helyen vagyok ahol dolgozok és lelki ismeretes orvosokkal együtt...
:)
Na mind1, csak ennyit szerettem volna a hitről és a természetről beszélni, ha valaki ezt nem értékeli az nem értékeli Istent és kész... :)
"Ha nincs isten nincs lelek"
Elsőként a lelket kéne definiálni. De szerintem nem következik egyik a másikból.
"biorobotok vagyunk eszunk elunk szaporodunk mehalunk elrohadunk."
Alapvetően igen, ezek az alapvető dolgok. Hogy ezen kívül még mivel töltöd meg az életed, az csak rajtad múlik. Van aki vallással, van aki tudománnyal, van aki megint mással, de a legtöbben inkább ezek valamilyen keverékével. Az ateistáknak sem üres az életük, érzelmeik, örömeik és bánataik, gondjaik és bajaik nekik is vannak, akárcsak neked. Ők is emberek, attól még nem kell lenézően vélekedni róluk, mert te vallás nélkül nem tudod elképzelni az életet.
"Tudod en inkabb hiszek betartom a szabalyokat es ugy erzed eletem ertelme megvan "
Na, remek. Az ateisták pontosan ugyanezen az állásponton vannak, semmiben sem különböznek tőled ezen a téren.
"Ha meghalok lelkem elve marad es hagyok egy cseppet belole itt."
Már megint a lélek-probléma :) De hidd csak el, általában más is hasonlóan érez, akár vallásos, akár nem.
Ha te buta vagy, arról én nem tehetek.
De akkor ne használj számítógépet se, mert az ugyanezen alapul!
"Nemrég arra figyelmeztettek neves szakemberek, hogy sok gyógyszer kevésbé hatékony, mint amennyire annak gondoltuk."
Igen, ez előfordulhat. Mivel a gyógyszerek többségét felnőtt férfiakon tesztelik... ugye nőket nem teszünk ki ilyen veszélynek. Aztán csodálkozunk, ha a gyógyszernek kicsit több mellékhatása van náluk.
De már létezik személyre szóló gyógyszerkutatás is, csak még ritkán használják.
"A szakértők azt állítják, hogy túl gyakran kapnak a betegek kevésbé hatásos, sőt sokszor inkább ártalmas gyógyszereket. A nagy gyógyszeripari cégeknek ugyanis - a minél nagyobb profit érdekében - óriási befolyása van abban, hogy milyen gyógyszereket írnak fel nekünk."
Igen, ilyen is előfordul. Ezért nem jó, ha az orvos szerződést köt gyógyszeripari cégekkel.
De ez nem a gyógyszer hibája!
"Egyes becslések szerint a vényköteles gyógyszerek a harmadik legnagyobb halálokozók a rák és a szívbetegségek után."
Ez így nem igaz.
"A legnagyobb veszélyben azok lehetnek, akik több orvosságot is szednek párhuzamosan. Ugyanis minél több gyógyszert szed valaki, annál több esély van arra, hogy mellékhatások fognak fellépni."
Igen, ez sajnos előfordulhat. Mivel ezt is tesztelni kellene, de hogyan?
"Ezeket a tüneteket azonban félreértelmezhetik az orvosok, amire újabb pirulákat írhatnak fel."
Az itteni túlhajszolt orvosok könnyen.
De ez megint csak nem a gyógyszer hibája.
Az egész írásod félrevezető annyiban, hogy gyógyszer CSAK az lehet, amelyiknek a fő hatása TÖBB nagyságrenddel túlszárnyalja a mellékhatásait.
Tehát - megfelelő orvosi ellenőrzés mellett - a gyógyszer nem gyilkol és nem betegít, hanem gyógyít.
Mi az eredete a bibliának?
A biblia mai formájában, mondhatni nagyon is új dolog, ugyanis ilyen formában alig 500-600 éve létezik. Korábban ugyan volt összeszedett terminológiája, és hogy mely könyvekből állhat, ezeket mégsem engedték túlságosan nagy nyilvánosság kezére. Ahogy megyünk visszafelé a korban, úgy egyre kérédésesebb, hogy mi tartozott a bibliához és mi volt annak a valódi szövege. Csak ma 2016-ban, bizonyítható tény, hogy több mint 5000 jelentést módosító szót vagy mondatot cseréltek ki a bibliában. Teljesen önkényesen, a hatalmi céloknak megfelelően.
Mi az eredete a kereszténységnek?
A kereszténység jóval Jézus kora előtt született, mondhatni a legősibb vallások egyike. Nagyon ősi időkben született 3 emberi minőséget meghatározó legenda, vagy mondhatjuk úgy is, hogy "program", "emberi program". A legendák fő jellemzője, hogy általában jól értelmezhető a szimbolikája, ha megérti az ember a szimbólumot.
Ahogy ezek keletkeztek, úgy megyek visszafelé az időben:
3, Élt régen egy testvérpár, az egyik neve Romlás (Romolus), a másik neve Rémes (Remus). Egy nap vadászni voltak, és Romolus látta, hogy Rémusznak jobban megy a vadászat, mert Rémusznak több az esze. Úgyhogy Romolus, aki erősebb volt testvérénél irigységében agyon csapta őt.
2. Élt régen egy testvérpár, az egyik neve Kin (Káin), és Bel (Ábel). Káin és Ábel áldozatot mutatott be az Istennek, aki látta, hogy Káin szavai szépek, de belül tisztátalan. Ellenben Ábelre mosolygott, mert nem csak szavai és áldozata volt kedves, hanem belül is tiszta volt. Káin irigységében agyonütötte testvérét.
1. Élt régen egy testvérpár, az egyik neve Hon Őr (Hunor), és Mag Őr (Magor). Egy nap ránézett Hunor, Magorra és azt mondta: "Komám, de jó hogy vagy nekem! Szeretlek!". Magor ránézett Hunorra és így szólt: "Testvérem, de jó hogy vagy nekem! Szeretlek! Álljunk össze, és ketten többre jutunk mint magunk!". Erre Hunor is rábólintott. Így hátukat egymásnak vetették, és bárki jött ellenük senki sem győzhette őket.
E három emberi minőségből markánsan kirajzolódik a keresztény legeslegalapvetőbb tanítása, melyet Jézus maga is vallott és hirdetett. Ez pedig a testvérbarátság.
Az utolsó vacsora alkalmával, Jézus megtöri a kenyeret és azt mondja: "Ez az én testem, vegyétek és egyétek". Majd megemeli a poharat, melyben bor van, és azt mondja: "Ez az én vérem, vegyétek és igyátok". Miután a szertartás befelyeződött, Jézus maga jelenti ki, mostantól ti az én "Test-vér barátaim" vagytok.
Talán ez a legjelentősebb utalás arra a vallásra, amit ma szkíta vallásnak nevezünk. Természetsen a történelem során ennek sok más neve is volt.
Szóval a kereszténység eszmeisége, egy olyan néptől ered, mely soha nem volt hódító, és addig amíg tudták működtetni a testvérbarátságot egymás között nem is voltak képesek legyőzni őket. Ám mivel alapvetően a világunkra jellemző, hogy mindenből a rosszabb kerül ki győztesen, így idővel ezt a vallást is megfertőzte a 3. és a 2. pontban elbeszélt emberi minőség. Ez pedig alapvetően egy egyszerű, de annál pusztítóbb érzésből ered: Irígység.
---
Kik találták ki és mi volt a céljuk vele?
Az előző hosszabb elbeszélésem, részben ennek a bevezetője is volt. Az én tudomásom szerint a Szkítáktól ered a kereszténység szeretetelvűsége. Nyilván itt csak arra gondolok kizárólagosan, amit Jézus tanított illetve tanítani próbált. Az más kérdés, hogy a judaizmus mit és hogyan ferdített rajta.
Kik találták ki? A helyzet az, hogy nem kellett kitalálni. A szkíta vallás egyszerű alapokra volt helyezve. Először is, két rendkívül fontos szabályt tartottak be:
1, Csak abban hittek, ami BÁRKI ÁLLTAL ellenőrizhető és vagy megtapasztalható
2, Csak abban hittek, ami KÖZÉRTHETŐ.
Tehát hiába mentél volna ma oda egy szkítához és próbálnád eladni neki, hogy tudod az atom körül kering az elektron. Első kérdése az lett volna, hogy mutasd meg. Jah hogy nem tudod megmutatni. Akkor nincs dolgunk egymással.
Ugye a kérdés felmerülhet, hogy ennek mi értelme? Akkor így buták voltak? A válasz az, hogy nem voltak buták, sőt okosak voltak. Ugyanis ez a két alapvetően egyszerű ám annál fontosabb szabály megakadályozta azt, ami ma uralja a világunkat. Nem lehetett a másikat átbaszni. És direkt éltem ezzel a csudás kifejezéssel.
Jó, ne legyen az atom, a példa, mert a "tudomány hívei" megsértődnek. De mondjuk odamegy egy MLM szakértő hozzád. Ha az a rengeteg becsapott és átvert ember azt mondta volna, "jó akkor mutasd meg, hogy kell gazdagnak lenni", rögtön rájöttek volna, hogy átverés.
Nade ne kanyarodjunk el. Mi volt a cél?
Egyszerű: Királynak lenni, mindig és mindenkor. Amikor eléred azt a szellemi szintet, hogy mindenkiben meglátod a királyt, és tudsz is úgy viselkedni vele szemben, és ugyan ezt megkapod visszafelé is, akkor azt hívjuk úgy, hogy a Földön létrehozott mennyek országa.
Jézus erre is többször tesz utalást: "Az én királyságomban", "Az atyám királyságában", "Az én királyságom nem e világból származik" stb.
Ha Jézus tudja, hogy az Atya a király, de ő magát is Királynak tartja, akkor most ki a király? Nyilván, hogy mindenki aki a mennybe kerül. Alapvető gondolata a szkíta vallásnak. Innen ered az, hogy a népmeséink többségében mindig királyfi a hős. Amely ugyan szólhat nemzet életéről, egyén életéről vagy nemeztek és egyének csoportjának életéről.
---
Hogyan lehet az, hogy ennyien elhiszik még ma is?
Ez egy jó kéréds. Erre én életem során találtam egy választ. Amikor épp olyan korszakomban volta, úgy véltem, hogy a Föld maga a pokol. Hisz, főzzenek engem üstben, süthetnek nyárson, éghetek a pokol legmélyebb bugyrában. SOHA nem fog úgy fájni, mint amikor nem szeret viszont az, akit szerelmből szeretek. Soha nem fog úgy fájni, mint amikor csalódok, nem fog úgy fájni, mint amikor csalódok valamiben.
Egyszerűen a Földnél nincs rosszabb pokol!
Gondoltam ezt akkor, aztán az életem kezdett jobbra fordulni és akkor meg hirtelen tök jó hely lett ez a Föld. És nem értettem, hogy lehet ez a kettősség. Ma már értem, hogy miért volt az alapvető nézete a szkíta vallásnak az, hogy a Földi lét a pokol és a menny között helyezkedik el. Ide mindkét oldalnak van kihatása. És mindkét oldalból 1-1 dolog hiányzik.
A mennyből a félelem hiányzik, a pokolból pedig a remény.
És ez a választ a kérdésedre is. Akármilyen pokol a föld, és uralja az embert a félelem, a reménye megmarad, és reménykedik, hogy az amit tesz, végül jóra vezet.
---
Puszi a dislájkolóknak :)
---
Anonymus
"Ha te buta vagy, arról én nem tehetek.
De akkor ne használj számítógépet se, mert az ugyanezen alapul!"
Szerintem ne járasd le magad még jobban, írtam hogy orvosokkal dolgozok együtt szóval visszavehetnél az egódból még az akupunktúráról sem stimmel semmi amit írtál mivel már régóta hatékonyabb, mint a placebo és az sem volt igaz hogy nem mutatták ki a meridiánokat sem illetve, hogy nem létezik az életenergia....
Már három hazugságoddal szembe állítottalak és ennek ellenére továbbra is itt játszod az eszedet... :)
Szóval a helyedben inkább meg se szólalnék ja és egy toxikológusnak jobban hiszek mint a szkeptikus Átvágó Véristvánéknak.... :)
Főleg, hogy neves orvosokkal dolgozok együtt az egészségügyben így hát a butaságommal kapcsolatban nem stimmel valami, ugyanis ahogy látom te vagy végtelenül buta, hogy olyan témához szóltál hozzá, amiről halvány gőzöd sincs...
Te csak egy troll vagy és kész semmi más ez már rég kiderült és az a félrevezetés, amit te csinálsz, úgy hogy pá és szerintem jobb lenne kicsit visszavennetek, mert tudod egyre több orvosnak elege van a hazugságaitokból nekem elhiheted.... :)
Na ennyi és további szép napot mindenkinek... :)
Az áltudományok hirdetői mindig is ilyen agresszívek szoktak lenni, mint te.
Nem azt mondtam, hogy az akupunktúra hatástalan, hanem azt, hogy nem annyira hatásos, ahogy hirdetik.
Életenergia, bioenergia, csakrák nem léteznek (nem is válaszoltál, hogy mi a különbség).
A placebohatáson kívül ami még működik benne, az a sokkhatás.
Használnak olyat is, hogy a szúrás után egy illatos füvekből álló golyót tesznek a tű végére, és meggyújtják.
Na, ez pedig hősokk. Ennek is van hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!