Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az eredete a Bibliának,...

Mi az eredete a Bibliának, kereszténységnek, kik találták ki és mi volt a céljuk vele, hogyan lehet az, hogy ennyien elhiszik még ma is?

Figyelt kérdés
Egyébként nem hasonló forrásból merít,mint a Koran, mert vannak hasonló dolgok,mindkettő például monoteista vallás, egy próféta van,aki hirdeti isten igéjét.

2016. márc. 9. 09:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
100%

"minden joga megvan az ugynevezett keresztenyeknek az hinni, amit leirtal"

Valamit eltévesztettél.

A tudomány eredményeiben nem hinni kell. Ezeket tudjuk.

Azokról a keresztényekről beszéltem, akik ezt megértették - beleértve a pápát is. Gondolom, egy katolikus kereszténynek illik elfogadni őt szellemi vezetőnek, nem?

A többi irányzat pedig modernebb: ők maguktól is tudják ezt.

Ha te nem fogadod el a nyilvánvaló tényeket - az meg a te dolgod. Behunyhatod a szemed, vagy bedughatod a fejed a földbe, menekülve a tények elől.

Egyelőre.

2016. márc. 9. 14:41
 22/80 Shamash ***** válasza:

Kedves kérdező.

Egy lehetséges válasz a kérdésedre a Zeitgeist-trilógia első filmje, amelynek címe: "Zeitgeist: The Movie". Megvan magyar felirattal is. Ennek a kétórás filmnek az első harmada csak a Te általad feszegetett témával foglalkozik. És nekem tetszik. Ha még nem láttad, feltétlenül nézd meg:

https://www.youtube.com/watch?v=ETy6KHfNaIk

Másodszor pedig, Isten létezésére lehet hogy nincs "tárgyi" bizonyíték, ám az a tény, hogy az ember az ő megalkotása óta vallásos, istenekben és felsőbb teremtő erőkben hitt és hisz mind a mai napig (erre viszont temérdek bizonyíték áll a rendelkezésünkre), Isten létezését támasztja alá. Vagy legalábbis erősen el kell gondolkodnunk a létezésén.

Ja, és én nem holmi jehovákról, krisztusokról vagy allahokról beszélek, és nem is Manitou-ról, hanem Istenről.

2016. márc. 9. 14:48
 23/80 A kérdező kommentje:
Óriási különbség van aközött,hogy hiszünk valamiben, vagy tudjuk melyet tudományosan alá lehet támasztani. Azért mert még nincs egyértelmű magyarázat a világegyetem keletkezésére pl. nem a legegyszerűbb megoldást kell választani,hogy Isten teremtette. Ez egy örök kérdés marad talán évezredekig, talán örökkön-örökké, de azt kijelenteni,hogy márpedig van Isten és a Biblia az ő szavainak lejegyzése az szerintem nem kéne,hogy helyet kapjon a 21. században. Egyszerűen csak be kell ismerni, hogy nem tudjuk bizonyítani egyiket sem.
2016. márc. 9. 15:04
 24/80 Kiss Éva Judit ***** válasza:
23%

Tudod érdekes a kutatásod, mert a fától nem látod az erdőt. Pedig, ha hátrább állnál egy kicsit, megpillanthatnád.

Esetleg gondolkodj el ezen: ". 4 Természetesen minden háznak van készítője, de aki mindent elkészített, Isten az" (Héberek 3:4 (Zsidóknak írt levél)

Avagy Te úgy gondolod, hogy csak úgy lesznek a házak? Nem kell hozzá intelligencia, hogy elkészüljön? Igen, emberi intelligencia: Tervezés, szakértelem, anyaggyártás, mozgatás stb.

Alapvetően jó ha tudod, hogy nem csak Isten létezik, hanem Sátán is, aki "fejébe vette", hogy minden élőt elpusztít: "Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait óhajtjátok tenni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja." János 8:44-45

Hogy is jön ez ide? Sokan vannak a Te véleményeden már, pedig biztos vagyok benne, hogy a nagymamád, vagy legfeljebb a dédidnek, még természetes volt az istenhit. Hogyan lehet az, hogy 100 év alatt szinte kihalt? Azért, mert maga az egyházvezetők a tudományt szándékosan visszatartották a fejlődéstől, megölték, eretneknek nevezték azokat, akik rájöttek olyan dolgokra, amik le vannak írva a Bibliában: Föld kerek, és nem lapos.

"Jóval azelőtt, hogy az emberiség elfogadta volna általánosságban, hogy a föld gömbölyű, a Biblia kijelentette: „[Isten] terjeszti ki északot az üresség fölé és függeszti föl a földet a semmiség fölé” (Jób 26:7). Továbbá a Biblia feltárja, hogy van Valaki, aki „ül a föld kereksége fölött, a melynek lakói mint sáskák előtte” (Ésaiás 40:22). Csak Isten, a Teremtő tudathatta velünk e részleteket." Vagy úgy gondolod, hogy Galilei, és a többi tudós nem ezekből a legrégebben megírt tanításokból merítette az ihletet?

Miért irtózol ennyire attól, hogy van Isten? A Biblia nem tudományos kézikönyv, de tudományosan pontos. Esetleg próbáld megérteni, kérj segítséget hozzá, mert mindenkinek szüksége van rá, ugyanis egy teljesen más gondolkodásmódot igényel a pontos megértése, mint amivel világiként rendelkeztünk.

Hajrá! Ha valóban megakarod tudni, hogy létezik-e Isten, a Biblia emberi kreálmány-e vagy isteni ihletésű mű, akkor azt a Bibliából fogod megtudni. De ha másokra hallgatsz, és úgy formálsz véleményt, akkor lehet, hogy csapdában vagy!

Sok sikert

2016. márc. 9. 15:36
 25/80 anonim ***** válasza:
90%

"A Biblia nem tudományos kézikönyv, de tudományosan pontos."

Hívőként mondom, hogy ez nem igaz. A Biblia több olyan dolgot állít, ami nem pontos tudományosan. Csak a Biblia tévedhetetlenségéhez ragaszkodó fundamentalista szekták terjesztik ezeket a nézeteket, akik irtóznak a tudománytól.

2016. márc. 9. 15:39
 26/80 anonim ***** válasza:
100%

"Jóval azelőtt, hogy az emberiség elfogadta volna általánosságban, hogy a föld gömbölyű, a Biblia kijelentette: „[Isten] terjeszti ki északot az üresség fölé és függeszti föl a földet a semmiség fölé” (Jób 26:7). Továbbá a Biblia feltárja, hogy van Valaki, aki „ül a föld kereksége fölött, a melynek lakói mint sáskák előtte” (Ésaiás 40:22). Csak Isten, a Teremtő tudathatta velünk e részleteket."

Mielőtt elájulnánk ettől, vizsgáljuk meg kicsit alaposabban ezeket a részeket:

Azt, hogy a föld gömb alakú, már Püthagorasz is tudta a Kr.e. 6. században, tehát ezzel nem mondott új dolgot a Biblia. Ésaiás könyve 40. fejezete a tudomány jelenlegi állása szerint egy késői keletkezésű szakasz, amelyet "deutero-Ésaiás"-hoz kötnek a 41-55 fejezetekkel együtt, és Nagy Kürosz hódításai idején keletkezett. Csodálkozom egyébként, hogy a 22. vers másik fele nincs idézve az írásodban: "ki az egeket kiterjeszti mint egy kárpitot, és kifeszíti, mint a sátort, lakásra;" -->Vagyis a szerző az eget egy kifeszített sátorként képzelte el. A másik amit idéztél Jób könyve, amely szintén késői keletkezésű (Kr.e. 5-3. század), tehát volt honnan merítenie. A másik meg az, hogy a Biblia szerint a föld oszlopokon állá, és nincs mozgásban: "

„Ő fundálta a földet az ő oszlopain, nem mozdul az meg soha örökké.” (Zsolt 104,5). Ez teljes mértékben ellentétben van a tudománnyal.

A félreértések elkerülése végett nekem nem a Bibliával van a bajom, hanem a hazugsággal, és mások megtévesztésével. Nem csak a vallásosok terjesztenek ostobaságokat, hanem például az egyik válaszoló által ajánlott zeitgeist is hazugság, csak az nem a vallásos propaganda, hanem az ateista propaganda terméke. Viszont mivel már azt évekkel ezelőtt kiveséztük, ezért nem érdemes vele foglalkozni, mert lejárt lemez.

2016. márc. 9. 16:08
 27/80 anonim ***** válasza:

"Sátán is, aki "fejébe vette", hogy minden élőt elpusztít"

NEM ez a szándéka!

Akkor már halott lenne mindenki, mivel most ő az úr itt.

Egészen mást akar!

"Az emberölő volt kezdettől fogva"

Ezt sosem értettem: az Édenben ő egy elismert, nagy hatalmú személyiség volt. Hibátlan és jó, mint mindenki más. Nem akart ő ártani senkinek, és nem is ártott.

Akkor meg miért mondják rá ezt, hogy KEZDETTŐL?

2016. márc. 9. 16:15
 28/80 Shamash ***** válasza:

"Nem csak a vallásosok terjesztenek ostobaságokat, hanem például az egyik válaszoló által ajánlott zeitgeist is hazugság, csak az nem a vallásos propaganda, hanem az ateista propaganda terméke. Viszont mivel már azt évekkel ezelőtt kiveséztük, ezért nem érdemes vele foglalkozni, mert lejárt lemez."

Nem vagyok régóta a gyk-n regisztrálva, ezért nem tudom azt, hogy ez a kérdés "ki lett már vesézve".

Azt azonban áruld el, hogy miért tartod hazugságnak? Történelmileg minden egyes állítás igazolható, ami ebben az - egyébként már 9 éves - dokumentumfilmben elhangzik. Ha még nem vetted magadnak a fáradságot, hogy utánanézz minden egyes elhangzott állításnak, akkor miért jelented ki, hogy hazugság?

Márpedig nem néztél utána sem Te, sem pedig a többi "kiveséző", ez biztos, mert akkor nem állítanál ilyesmit. Ezt azért tudom mondani, mert én igenis leellenőriztem minden állítást, másrészt az asztronómiai vonatkozásokat már régóta ismertem.

Az egyházak dogmáit követő birkanyáj azonban valóban ostoba.

2016. márc. 9. 16:23
 29/80 anonim ***** válasza:
54%

jót röhögtem rajtad agnosztikus kérdező:D:D:

megírtam:

"kérlek, ha így gondolod, majd jön valaki más.

(és elmondja a Vlagyimir Iljics Uljanov, mozgalmi nevén Lenin véleményét, amely szerint az egész papi furmány az emberek megtévesztésére, gondolom ez az elvárásod)"

majd 6 perc sem telt bele ott volt a Lenin kártékony eszméje tőled! és nyomában lihegve a többi leninfiú

.Túl van tárgyalva - így neveltek, már a szüleiteket is -nem lehet rajtatok segíteni.

Ha agnosztikus vagy akkor maradj is az és tedd felejtősbe a hívők becsmérlését, menj a Mekibe és a hamburger mellett felszínesen éld az életed, nem kell a vallásokkal foglalkozni senkinek sem, aki nem hiszi Istent. Mert nem fog semmit sem érteni belőle. Ócska kliséket ismételgetnek itt olyanok, akik még azt sem tudják hogy mi a különbség egy szentirat és egy tudományos irat közt.

Ezt is borítékolom, mint a 4-est.

Nincs itt mit vitatni, hidd azt, aminek az előregyártott panelmondatait itt előadtad. Oszoljunk kérem, nincs itt semmi látnivaló.

2016. márc. 9. 16:35
 30/80 anonim ***** válasza:
100%

@Shamash

A zeitgeist kb 5-6 éve volt divat, akkor elég sokat foglalkoztunk vele, ma már nem, pontosan azért, mert kiveséztük, és meg lett állapítva, úgy ahogy van, telis-tele van ferdítésekkel. Az ateisták sem hivatkoznak már rá, inkább pl: Stephen Hawkingot idézgetik. Nem akarom már ezt a lufutott témát megint felhozni, hogy Jézus nem december 25-én született, hogy nem volt három király, hogy a Flavius kutatásban nem korrektek, mert az arab kéziratról egy szót sem ejtenek, és a többi. De ha te el akarod fogadni igaznak, hát tedd, a te dolgod.

2016. márc. 9. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!