Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az eredete a Bibliának,...

Mi az eredete a Bibliának, kereszténységnek, kik találták ki és mi volt a céljuk vele, hogyan lehet az, hogy ennyien elhiszik még ma is?

Figyelt kérdés
Egyébként nem hasonló forrásból merít,mint a Koran, mert vannak hasonló dolgok,mindkettő például monoteista vallás, egy próféta van,aki hirdeti isten igéjét.

2016. márc. 9. 09:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/80 A kérdező kommentje:
Javítok: Azt akartam írni,hogy hasonló forrásból meríthet mint a Koran.
2016. márc. 9. 09:14
 2/80 anonim ***** válasza:
10%

Ezért: Istentől jött és a megváltás a célja. Ma már egyre inkább nem csak érzik és hiszik, hanem TUDJÁK is az emberek, hogy ez az ÚT, AZ IGAZSÁG, AZ ÉLET.

"Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága. A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogta fel. [...]

Az Ige volt az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít. A világba jött, a világban volt, általa lett a világ, mégsem ismerte föl a világ. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Ám akik befogadták, azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek. Azoknak, akik hisznek nevében, akik nem a vérnek vagy a testnek a vágyából s nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. S az Ige testté lett, és közöttünk élt."

2016. márc. 9. 09:38
 3/80 A kérdező kommentje:
Ez nem válasz a kérdésemre utolsó.
2016. márc. 9. 09:40
 4/80 anonim ***** válasza:
38%

kérlek, ha így gondolod, majd jön valaki más.

(és elmondja a Vlagyimir Iljics Uljanov, mozgalmi nevén Lenin véleményét, amely szerint az egész papi furmány az emberek megtévesztésére, gondolom ez az elvárásod)

2016. márc. 9. 09:48
 5/80 A kérdező kommentje:
Honnan jött egyáltalán az,hogy egyetlen isten létezik csak és Jézus az ő fia. Miért hitték egyáltalán el? Nem lehet,hogy azért volt megírva a Biblia,hogy kordában tartsa az embereket, mint birkákat kezelték őket, hiszen,ha félnek isten haragjától akkor nem fogják a hierarchia csúcsán lévők ellen fellázadni, erkölcsileg fejlődhetnek, nem fognak lopni például.
2016. márc. 9. 09:54
 6/80 A kérdező kommentje:
Több mint 2000 éve ugye Jézus olyan lehetett, mint sok mentalista mostanában, trükkökkel kábította a népet, s talán még ő maga is elhitte, hogy ő valóban különleges képességű és Isten gyermeke. Valószínűleg tényleg az lehetett valamilyen szinten, hiszen nagyszerű szónok is volt egyben, aki tudod hatni az emberekre.
2016. márc. 9. 09:57
 7/80 A kérdező kommentje:

De nem isten gyermeke volt, hiszen hogyan lehetne az,ha valószínűleg nem létezik isten. Ez az én véleményem. Nekem csak egyszerűen nehéz elhinnem, hogy ez igaz.

Hogyan lehet pl. 6000 éves a világegyetem, ha több millió fényévre vissza tudunk tekinteni pl. a csillagászati eszközök segítségével. Nem is beszélve a szénizotópos kormeghatározásról, amivel kiszámítják a kőzetek, fosszíliák korát. A Biblia pl. a homoszexualitás ellen van, hogy az természetellenes dolog, de a beszélő kígyó, szűznemzés talán nem az? És egy csak pár példa. Nem, nem tudom elhinni ezt az egészet. Egyszerűen nehéz az embereknek elfogadni a valóságot, szembenézni azzal,hogy meghalunk, megszületünk mint ahogy a csillagok is a világegyetemben és ennyi, nincs tovább. Az élet, a világegyetem dolgozik, tevékenykedik nap mint nap, a csillagok is meghalnak. Mi nem más vagyunk mint csillagpor én így gondolom, de mégis kisebbségben vagyok a gondolatommal.

2016. márc. 9. 10:03
 8/80 anonim ***** válasza:
67%

Igazából a valódi keletkezése a múlt homályába vész. Aki hisz benne, az elfogadja, hogy Isten létezik, és az ő sugallatára íródott, hogy kb. ezer évnyi alkotói munkát ölelnek fel a különböző részei. Aki pedig nem vallásos, nem hisz benne, az vagy nem foglalkozik vele, vagy azon az állásponton van, hogy emberek írták embereknek főként nevelési-útmutatási célzattal. Az akkori társadalmi viszonyok mellett szükség is volt ilyesmire, mint ahogyan előtte is minden kornak megvolt a maga hitvallása.

Hogy mi a valóság, az valószínűleg már sosem tudjuk meg.

2016. márc. 9. 10:08
 9/80 anonim ***** válasza:
70%

Eredete?

Leginkább a zsidó vallás.

Annak pedig a sumér vallás.

Még a Biblia is tele van sumér idézetekkel, szereplőkkel, stb.

2016. márc. 9. 10:30
 10/80 anonim ***** válasza:
38%
Ha neked az a véleményed, hogy nem is létezik, akkor miért keresed a választ? Bárki elmondja a véleményét, úgy is csak cáfolni fogod, mert neked az a véleményed. Akkor? Mi értelme volt a kérdésnek? Kötözködés? Ha nem vagy nyitott és befogadó, akkor fölösleges bármilyen válaszadás.
2016. márc. 9. 10:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!