Kedves ateisták, ti azt gondoljátok, hogy jogos az evolúcióval cáfolni a teremtést?
Amikor ti az evolúciót bizonygatjátok, mindig csak baktériumok és vírusok szintjén tudtok bizonyítékot hozni, holott a Biblia ezekről nem is beszél.
Amikor a Biblia állatokról beszél, sohasem említi ezeket állatoknak, tehát felesleges olyasmit cáfolnotok, amit a Biblia nem is mond.
afer:az evolúció azért nem az élet keletkezése,amiért a pörkölt sem gulyás ..)
Nem mi vettük ki, egyszerűen az evolúció a már ÉLŐ dolgokról szól az evolúció BIOLOGIAI értelmében. Amúgy az okostelefonoknak is lehet evolúciója,de ahhoz kellet,hogy legyen egy okostelefon ugye?
afer
A biológiai és a kémiai evolúció nem ugyanaz. De ha ez boldoggá tesz téged, beleolvasok a könyvbe, amit ajánlottál, ahogy Mojjo is tette.
Az abiogeneziy nem áll gyenge lábakon, csak még a kutatások viszonylag a kezdeti fázisukban vannak.
A biológiai evolúciö pedig be van bizonyítva. Tudományos körökben tény! A biológus, paleontológus, geológus és kémikus, ha valódi szakember, egyaránt tényként kezeli, még ha nem is kifejezetten a szakterülete.
Az miért áll erősebb lábakon, hogy egy végtelenül létező entitásnak végtelen létében egyszer csak eszébe jut, hogy valamit teremteni kellene? Mi vitte rá arra, hogy jó dolgában csináljon a semmiből valamit? Nem értem.
Amit leírtál, az egyébként is az elmélet vulgáris értelmezése, elnagyolása. De fosszíliákkal mindent alá tudnak támasztani a kutatók, amit meg nem, arra ott a genetika. Valahogy a kettő teljes összhangban van egymással, nincs ötleted, miért? Nekem van: az evolúció működik.
Te hogy bizonyítod, hogy van Isten? A 2000 éves Újszövetséggel, amelyrw Istvan35 hivatkozik? Ez enyhén szólva is igen kevés.
"Csak egy apróság: Már miért ne lehetne tekintélyes, tanult emberekre hivatkozni, akik pont azért lettek tekintélyek a maguk területén, mert letettek az asztalra valamit, ebből következően hitelt érdemlő, de legalábbis megfontolandó amit mondanak, írnak."
Talán mert épp attól számítanak szaktekintélynek, hogy nem csak a levegőbe beszéltek a felfedezéseikkel kapcsolatban, hanem bizony alá is támasztották őket minden esetben? Az általatok emlegetett "cáfolatokat" ellenben sosem sikerült semmivel megerősíteni, bizonyítani, márpedig ha valaki szaktekintélynek számít tudományos berkekben, pontosan tudnia kéne hogy egy egyszerű, levegőben lógó állítás tőle sem hitelesebb, mint a falu végi Józsi bácsitól... majd akkor lesz hiteles, akkor érdemes számolni vele, ha hozza az ember az állításai mellé az egyértelmű kutatási anyagokat is. Minden tudományos állítás így működik, ezért nem hitkérdés egy tudományos elmélet.
"Az meg egyenesen kabarészámban menő, hogy az élet keletkezése nem tartozik az evolúcióhoz. nyilván azért vettétek ki a pixisből, mert az ott nagyon gyenge lábon áll."
nagyon nem vagy képben, senki nem vette ki, sosem volt része. Evolúcióról onnantól beszélhetünk hogy léteznek evolválódásra képes élőlények, teljesen függetlenül attól, hogy azok az élőlények honnan jöttek.
Sziasztok fiúk! Szerintem a kémiai evolúció beletartozik az "Evolúció"-ról szóló elképzelésbe. Nyilván megkülönböztetitek a biológiai evolúciótól, de attól még a kémiai evó is nagyon is a témához tartozik. Az, hogy ezt a mai napig nem tudják tisztázni, el kellene, hogy gondolkodtasson benneteket. Nálatok pattog a labda. Hogy a "kezdeti szakaszban járnak a kutatások" :-) magyarul: 150 évnyi kutatás után még mindig semmi bizonyíték... Na, de legalább ezt elismeritek. Bár a biológiai evolúcióval is hasonló a helyzet, de azt nem ismeritek el. Semmi baj. Ez a topic, mint ahogy más netes fórum sem alkalmas a dolgok részletes megvitatására, de ha egymással szemben ülnénk, akkor sem tudnánk egymással dűlőre jutni, hisz itt világnézetekről van szó, nem pedig egy sakkparti elemzéséről. A tudomány eredményeit pedig többféleképp lehet értelmezni, előadni és magyarázni. De sajnos én is csak az általánosságok szintjén maradok, mert ki az akinek ideje, ereje van részletekbe menő, amúgy teljesen parttalan, meddő vitát folytatni. Maradjatok ateisták, ha nektek ez így jó. De egyet még hadd mondjak: nekem több ateista ismerősöm van (volt), akikkel el tudok, (tudtam) beszélgetni, akár világnézeti kérdésekről is. AZ egyik épp vegyészmérnök volt, az evolúció lelkes híve (Isten nyugosztalja), de soha nem mentünk odáig, hogy személyeskedjünk, gúnyoljuk a másikat, sokkal inkább barátság jellemezte az együttlétünket. Ezt most különösen a "türelmetlen" kis ateista barátunknak mondom, akit kiborítanak a "valláskárosult" emberek. Nem kell hogy egy topicban marjuk egymást, nem ellenségek vagyunk, hanem elvileg (meg gyakorlatilag is) homo sapiensek, értelmes emberek, ehhez pedig hozzátartozik a tolerancia, és ha történetesen nem a topicban, hanem egy nyaralás alkalmával futunk össze, akár barátok is lehetnénk... (na jó, lehet, hogy ez túlzás) De nem is szaporítom tovább a szót, üdv néktek.
egy valláskárosult
"Maradjatok ateisták, ha nektek ez így jó."
Újabb komoly tévedés, ha azt hiszed hogy ateistának kell lenni hogy az ember megértse és elfogadja a tudomány eredményeit. Én magam is hívő vagyok, de az istenbe vetett hit nem kéne hogy egyenlő legyen a vak tagadással.
Sőt, ha valaki elfogadja, hogy a világot, minden azt működtető törvénnyel együtt Isten teremtette, én épp azt vagyok képtelen megérteni, hogy valaki hogy tagadhatja a világunk működésének tényét? Hiszen ezzel vagy azt állítod hogy az Úr rosszat alkotott, hiszen számodra képtelenség ennek valóságával együtt élni, vagy hogy a világunknak vannak olyan részei, amelyeket mégsem Ő hozott létre.
Gabriel Tailor:
Afernek igaza van. A kettő nagyon nem összeegyeztethető. Te most a teista evolucionista szakaszában vagy a nemhited evolúciójának, de hamarosan rá fogsz jönni, hogy ez nem tartható, én tapasztalatból beszélek. Az eredendő bűnnek teljes mértékben ellentmond az evolúció, így Jézus áldozatának sem volt értelme. Ergo valószínűleg fel sem támadt. Ha keresztény vagy, azt üti az evolúció. Ha elfogadod az evolúciót, akkor JHVH kinyilatkoztatását nem fogadod el. Így a te Istened nem JHVH, hanem egy saját Istent imádsz, aki evolúcióval teremtett. Na de a saját isteneknek kábé annyi létjogosultságuk lehet, mint Zeusznak vagy Athénének.
Nem akarlak ateistává tenni, csak lásd, hogy a teista evolúció ellentmondásokra vezet.
Nem igazán vagyok otthon annyira a teológia terén hogy belemenjek egy ilyen vitába, de az biztos, hogy nem csak én gondolom így, a gyülekezetem jó részének (már azért így írom, mert sokukkal egyszerűen még nem került szóba ez a téma), vagy éppen más városokból való ismerőseimnek sem nehéz összeegyeztetni az evolúciót Istennel és a Bibliával. Elvégre a teremtést sehol nem részletezi, miként is történt, csak egy sorrendet kapunk nagy vonalakban, ami egész jól megfeleltethető a törzsfejlődés folyamatának is.
Hisz ami Istennek hat nap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!