Feleségem nagyon erősen kacsingat a szcientológia egyház felé. Két gyerekünk van (6,8). Mit tehetek, hogy kinyissam a szemét?
Hát ha tényleg ilyen laza, toleráns és közösségösszetartó ez a dolog, akkor nem csodálom, hogy sokszor kell védekeznetek pl az ilyen alapelvek megvédéséért:
"Egy Szcientológusnak gondot okozhat az auditálása vagy képzése során szellemi fejlődésében, ha kapcsolatban áll valakivel, aki elnyomó személy vagy ellenséges a Szcientológiával vagy annak tanaival szemben. A Szcientológiával elért minden szellemi fejlődése könnyen elveszhet, mert egy ellenséges személy leértékeli őt. Azért, hogy megoldja ezt, vagy az Egyházról szóló igaz adatokkal “kezeli”, vagy legvégső megoldásképpen, amikor már minden kezelési kísérlet kudarcba fulladt, “megszakítja” kapcsolatát vagy megszünteti a kommunikációt azzal a személlyel. "
(forrás: [link]
Szóval vagy az alapelvek rosszak, vagy a lazaság, közösségösszetartás és a tolerancia hamis máz.
Kiragadtál egy részletet az alapelvekből. Örülök, hogy utána kezdtél nézni.
Kicsit kezd olyan érzésem lenni, hogy megpróbálod bebizonyítani magadnak, hogy a Szcientológia rossz. Tök mindegy, hogy mit írok ide, vagy mit olvasol utána.
A Szcientológia segítségével az ember könnyen rájön az igazságokra. Ha valaki titkolni akar valamit annak ez nem jó.
Nem tudom, hogy miért, de mintha nem szeretnéd, hogy a feleséged megtudjon valamit.
Nem túl szerencsés, ha egy házasságban az egyik fél titkolózik. Annak még nem volt jó vége.
A Szcientológia olyan méttékben növekszik, amilyen mértékben még nem növekedett vallás a földön.
Ha gyenge lenne, vagy rosszak lennének az alapelvek, akkor ezt nem tudná megtenni.
Persze ez nem tetszik azoknak, akik nem szeretnék, hogy az emberek megtudják az igazságokat. Titkolózni meg csak az szokott, akinek ártó tettei vannak.
Azért ez a gyönyörűséges alapelv eléggé sok mindent elárul a szektácskáról.
Ha a kérdésedre választ keresel, javasolok egy googli keresést, sztem könnyen beletalálsz egy olyan fórumba, ahol kilépett tagok vannak.
Kedves Kérdező!
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, mindenképp tegyél meg mindent, hogy a feleséged valahogy megmentsd!
T.Zoltánnak pedig ne higgy el semmit, már volt pát vitám vele ezen ez oldalon, ő egy hazug ember! Másnak adta ki magát (Varga Zord) és letagadta, majd beismerte hogy ő volt, valamint a Xenus baromságot is folyamatosan tagadta, addig a pontig, amíg nem tudta tovább. Van egy sanda gyanúm, hogy acélszív nevű felhasználó is ő. Itt olvashatod:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__70..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
55-ös vagyok
"Teljesen önkéntes. Sőt van ingyenes fél éves tagság, ami ha lejár akkor tovább nem tag a személy."
Ebből is látszik, hogy T.Zoltán hazudik, hisz asszem amiket linkeltem azokban is, de itt GYK-n máshol is folyamatosan tagadta, hogy bármiféle tagság lenne a szci-ben...
Na megint itt van a névtelen észosztó. Névtelenül jelezni, hogy más álnéven is ír és ez milyen szemét dolog.
Megcáfolni nehéz egy névtelen ember álításait. Nem is teszem, hisz ezt a fórumot használja referenciának.
A tagságról várom a hivatalos linket. Nem egy másik névtelen ember álítását, hanem egy hivatalos linket.
Mondtam már, hogy nem leszel hiteles, ha névtelenül írsz. Még ha Xenu szakértő is vagy.
Meg kell menteni a feleséget? Mitől?
Én azt látom, hogy a kérdező ijedt meg, hogy a feleség rájön valamire, amit ő maga nem szeretné, hogy kiderüljön, ezért elkezdett kritikus lenni. Így próbálja meg kissebbíteni a feleséget, hogy ne tűnjön akkora rossznak, amit tett, ha mégis kiderül.
Én inkább azt javasolnám, hogy hozza helyre amit esetleg ártott és úgy ő maga is jobban fog aludni.
Kedves névtelen!
Megint belemész olyan vitába, amiben te csak önmagad által kinevezett szakértő vagy?
Nos rajta! 😊
Ez kemény. A szci fickó bűntudatot akar kelteni a férjben.
Micsoda manipulatív vallás.
T.Zoli: Már párszor megbeszéltük, hogy míg névtelenül írni ezen az oldalon teljesen normális, addig új felhasználót regisztrálni, és eljátszani, hogy nem te vagy az színtiszta hazugság.
GYK-ra hivatkoztam igen, hisz semmi kedvem még egyszer leírni mindent, tele vannak a linkjeim hasznos oldalakkal, és látszik benne a manipulatív és hazug szci-hozzáállás.
"A tagságról várom a hivatalos linket. Nem egy másik névtelen ember álítását, hanem egy hivatalos linket."
Érdekes, itt magad írsz róla:
"T. Zoltán nevű felhasználó válasza:
Teljesen önkéntes. Sőt van ingyenes fél éves tagság, ami ha lejár akkor tovább nem tag a személy."
"Kedves névtelen!
Megint belemész olyan vitába, amiben te csak önmagad által kinevezett szakértő vagy?
Nos rajta! 😊"
Szívesen, hisz eddig mindig jól jöttem ki a veled való csörtéinkből, hisz tételesen megcáfollak mindig, - akár a saját szavaidat használva, mint egy kicsit feljebb - mire te bedurculsz, nem véded meg az álláspontod, hamis acc-okat csinálsz, stb...
De legyenek most elegek a linkelt oldalak, a kérdezőnek bőven hasznos lehet, hogy veled mi van az meg nem nagyon izgat...
"a kérdező ijedt meg, hogy a feleség rájön valamire, amit ő maga nem szeretné, hogy kiderüljön"
Biztosan...kérdező, csak te tudod közülünk, hogy ez igaz e vagy sem, így nyilván el is tudod dönteni, hogy t.zoli most manipulálni próbál téged avagy sem. Ebből pedig le tudod vonni a következtetéseket. Sok sikert a feleségeddel, de vigyázz, nehogy lerántson magával!
t.zolinak pedig üzenem, hogy szerintem igaz, hogy zabszem van a seggében, és ez a szci szerint tényleg igaz :) Ha mégse lenne ott az a zabdarab, csak egy sz@rd@r@b, akkor pedig a szci tétele nem igaz :P
Kedves névtelen!
Abból, hogy elmagyarázod nekem, hogy névtelenül írni az ok, de két néven csinálni felhasználói fiókot meg hazugság, csak egy a bibi. Ha mondjuk úgy állítom be a GyK-n a válaszokat, hogy ne írja ki a nevem mert mondjuk nem akarom, hogy kiderüljön a kilétem, akkor bármennyi külömböző felhasználói néven be tudok regisztrálni. Csak gyártok egy csomó ingyenes emailcímet, beregisztrálok sorban vele különböző neveken. A beálítás miatt nem lehet tudni, hogy hány felhasználói fiókkal vagyok fent. Ezért érdekes névtelenül azt írni, hogy a névtelenség ok, az álnév az meg milyen egy szemétség.
Honnan tudja bárki, hogy te nem vagy fenn itt vagy húsz felhasználóként és így húzod le a számodra nemtetsző válaszokat.
Ezen kívül te cáfolod az ingyenes tagságot. A hivatalos oldalon fenn van róla minden adat. Bár te propagandának nevezel minden olyan oldalt ahol pozitívnak mutatják be a Szcientológiát és igaznak mindent ami negatívnak.
Minden negatív cikket elolvastam már, ami támadja a Szcientológiát. Volt aminek igazságalapja volt és nehéz munkával kijavították azt a hibát az egyházon belül.
Van egy csomó, ami már akkor sem volt igaz, amikor valaki elsőre leírta, de azóta sokan tovább költötték, mégnagyobb hazugságot gyártottak belőle.
Te tényleg elhiszed, hogy a te névtelen válaszaidtól bárkinek is zabszem lesz a fenekében? Maximum annak aki annyira gyenge ember, hogy elhiszi, hogy a világ egy borzasztó veszélyes hely, aki a helyett, hogy élne, egy gép előtt ül és a rosszabbnál rosszabb híreket olvasgatja.
Aki névtelenül próbál negatív dolgokat leírni, arról inkább elmondható, hogy fél. Fél valamitől, amit úgy gondol, hogy ismer. Fél attól, hogy valaki jobbá válhat mint ő. Megtámad mindent, ami javítaná valakinek az életét, miközben ő maga semmi jót nem tud létrehozni.
Nem linkelek ide semmit én sem. Úgyis azt mondod rá, hogy hazug propaganda. Csak azt fogadod el igaznak, amiben negatív dolgok vannak. Ez megmutatja a hozzáállásodat is a világhoz. Értelmetlen ilyen emberrel vitázni. Meg sem hallja, hogy valami jó lehet.
Én végigolvastam az összes cikket ami negatív. Végigolvastam az összes pozitívat is. Majd megnéztem magam, hogy melyik az igaz.
Te hogy állsz ehhez a dologhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!