Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Feleségem nagyon erősen...

Feleségem nagyon erősen kacsingat a szcientológia egyház felé. Két gyerekünk van (6,8). Mit tehetek, hogy kinyissam a szemét?

Figyelt kérdés
2016. febr. 22. 13:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/104 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, hol tart a dolog?

Van esetleg valami pozitív fejlemény?

2016. márc. 4. 19:53
 32/104 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Gyula!

Igen fenntartható a házassága, úgy, hogy a férj nem Szcientológus. Mivel édesanyám sem szcientológus, mégis egy háztartásban lakom vele. Sőt ő mint írtam Görög Katolikus.

Ha családi élet helyett jár el valahová akkor viszont nem. Mivel megromlik e miatt a viszonyuk.

A Szcientológia Egyházban nincsenek gyűlések.

Nem tudom mi volt az a másfél könyv amit elolvastál, de a Szcientológiában alapelv, hogy tarts fenn jó viszonyt a környezeteddel. Ezen kívül senki nem fogja arra kérni, hogy váljon el. Sőt. Arra fogja kérni a Szcientológia egyház munkatársa, hogy hozza helyre a házasságát amennyiben lehetséges, ha a férj is hajlandó erre. Segítséget kaphat hozzá, hogy ha nem tudná, hogy mit csináljon.

Ha egy munkahely azt szeretné, hogy jól érezzék magukat a munkatársak, akkor olyan körülményeket teremt, hogy a munkatársak magánszférája is jó legyen. Ha nem érdekli a munkaadót a beosztottak magánélete akkor az egy személytelen munkahely. Ez teljesen független a Szcientológiától.

Én dolgoztam olyan munkahelyen, ahol lesz@rták, hogy milyen a magánéletem. Ha otthon veszekedés volt, mert a főnök azt mondta, hogy kirúg ha nem megyek be dolgozni, de én szabadságon voltam és a párommal épp mentem volna valahova, ellenben a pénz meg fontos volt, akkor megvolt a perpatvar. Nem is teljesítettem jól.

Dolgoztam olyan munkahelyen, ahol figyelembe vették a magánéletemet. Ha megromlott a párkapcsolatom, akkor a főnököm behívott és segített, hogy helyre tudjam hozni a magánéletemet. Jobban is termeltem, és mindenki elégedett volt.

Azt próbálja itt több hozzászóló bebizonyítani, hogy a Szcientológia szét fogja szedni a házasságát a kérdezőnek.

Ennek ellenére a hozzászólók igyekeznek rávenni, hogy váljon el, hagyja ott, pakolja össze a gyerekeket, stb.

Szinte csak én írtam neki, hogy beszélgessen vele többet. Figyeljen oda rá és ne mások véleménye alapján ítélje meg, hogy milyen a felesége, főleg úgy, hogy az itt hozzászóló embereket nem is ismeri, ahogy engem sem.

A legtöbben gyűlöletet keltenek a hozzászólásukkal és inkább rombolják a szóban forgó házasságot.

Ezek után furcsa, hogy a Szcientológia egyházat szapulják sorban, hogy szétszedi a családokat.

Nem fura?

2016. márc. 4. 21:08
 33/104 Gyula1.0 ***** válasza:
100%

Gondoltál arra, hogy ami neked gyűlöletnek tűnik - vagy csak annak állítod be(?) - az másoknak egyszerű személyes tapasztalat leírása?

Örülök, ha a te magánéletedre nem volt negatív hatással. Remélem, hogy ahogy magasabb szintekre jutsz az egyházban akkor is megmaradnak a szeretteid veled. És nem az következik be, hogy egyre inkább elvárod tőlük, hogy az általad megismert egyetlen igaz útra térjenek ------------- vagy ha nem, akkor lenézésre érdemesült kategóriába kerülnek. (Ugye a pórnépre vonatkozóan erős szavakat használtok ti scientológusok? :)

2016. márc. 6. 12:26
 34/104 Gyula1.0 ***** válasza:
77%

Ugye minden vallásnál megjelenik a probléma: a gyereket is az igaz ügy / hit szolgálatába KELL KELL KELL állítani? :) Nyíltan vagy titkon? :)

Ezen én csak mosolygok, de a másik szülő nem így éli meg.

2016. márc. 6. 12:31
 35/104 A kérdező kommentje:

Kérdezitek hol tartunk.

Még van 10 napja a méregtelenítő kúrából. Utánaolvastam, ső elolvastam a vonatkozó könyvet. A sejtszintű méregtelenítésről tudok, működik, sokan sokféleképpen nevezik, ezzel nincs semmi bajom, sőt, még egyet is értek vele. Hubbard a kábítószertúltengő időszakban dolgozta ki, és van hatása. Nem vagyunk kábszeresek, sőt, nagyon el is ítélem. Ezzel tehát nincs gond. Beszélgetünk róla, semmi baj nincs ezzel.

A dianetika pár állításával sem vitatkozom, va amit még előtte én is így gondoltam, hogy hallottam róla, hogy ez a neve. Sőt, a lélelkről van saját elméletem is, rengeteget gondolkoztam róla, két dilpmám van, van mivel tegyem.

Azt tudom, hogy attól félünk, amit nem ismerünk. Ha megismerjük, még az is lehet, hogy hoppá élmény lesz belőle.

Család, a gyerekek családi nevelése otthon nem kérdés.

DE...

A mögötte levő "egyház" nagy kérdés.

A pénz mögötte nagy kérdés.

L. Ron Hubbard nagy kérdés. Nem lehet "Hubbard"-ként, "fickó"-ként szólítani, csak a teljes nevén. Ez már irritál.

Felvetődött a Redland iskola kérdése. A gyerek rendíkvül jól tanul egy nívós általános iskolában. Nincs ok, hogy átvigyük. Erre "ott L. Ron Hubbard elvei szerint megy a tanítás". felmerül, hogy ez a pasas MINDENHEZ értett?! :-) Persze, hogy nem, ez nem lehet.

Eszembejut a Mao-ról szól sztori, mikor bement a műtőbe, hogy megmondja, hogyan kell műteni a pácienst. Na innentől kezdve gyanús és veszélyes a függés.

Oszlassátok el a kételyeket...

2016. márc. 7. 10:32
 36/104 anonim ***** válasza:
85%
Nem oszlatjuk, mivel nem tudjuk. Az egész egy pénz és lélekkifacsaró szekta. PONT.
2016. márc. 7. 19:33
 37/104 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Nem oszlatnám el a kételyed. Ha valaki nem kételkedelik akár csak egy kicsit is valamiben mielőtt átélte volna azt, vagy kipróbálta volna, vagy legalább saját megfigyelése nincs róla, azt úgy hívják, hogy vak hit.

A Szcientológia egyházban senki nem várja el senkitől, hogy vakon higgyen valamiben.

Sőt. Az egyik és egyben a legfontosabb alapelve az, hogy "az igaz, ami számodra igaz és az úgy igaz, ahogy te megfigyeled. Nincs más igazság."

Ha kételkedsz, de kellően nyitott maradsz, hogy elfogadd amit megfigyelsz, akkor nem érhet baj az életben.

Figyeld meg, hogy a feleséged hogyan változik. Ha olyat tapasztalsz rajta, ami nem tűnik pozitívnak, akkor szólj neki, hogy téged az zavar. Beszéljétek meg a dolgot, kérdezz és várd el, hogy ő is kérdezzen tőled, hogy te mit szeretnél.

A Szcientológiáról valószínűleg többet tud, mint az itt válaszolók többsége. Kérdezd hát őt róla.

Még valami. L.Ron Hubbardot úgy hívod ahogy akarod. Ron, Hubbard, Lafayette, öreg, Mr Hubbard, tök mindegy. A neve az volt, hogy Lafayette Ronald Hubbard.

Üdvözlettel, Tóth Zoltán

2016. márc. 7. 19:40
 38/104 Gyula1.0 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az alternatív gyógyítás terén pedig számtalan igazán jól működő gyógyítási mód van. Éppen ezt a szaunázós megoldást aranyárban adják. :)

A dianetika a csali. Boldogságot ígér, és szinte isteni létet. Az isteni lét ígérte később is megvan, a boldogság viszont elenyészik. Helyette nehogy görcsösség jelenjen meg, ami az isteni létnek való nem megfelelés miatt napi feszültségből táplálkozik. És nehogy paranoia és üldözési mánia jöjjön a magasabb szinteken.

2016. márc. 8. 08:00
 39/104 A kérdező kommentje:

@ T. Zoltán: "Figyeld meg, hogy a feleséged hogyan változik. Ha olyat tapasztalsz rajta, ami nem tűnik pozitívnak, akkor szólj neki, hogy téged az zavar. Beszéljétek meg a dolgot, kérdezz és várd el, hogy ő is kérdezzen tőled, hogy te mit szeretnél."

Hát kérlek szépen, most épp azt gyakorolja minden este, hogy engedi egymásnak menni a gyerekeket otthon, verekedésig. Mosolyog közben, mert nyilván használja közben az erőt.

Leülni, lekötni őket, játszani velük bármit, na azt már nem.

Én meg leülök közéjük a földre, mert már zavar, hogy asszisztálunk egy verekedéshez. És ha rájuk szólok, hogy ne üssék egymást (egyre jobban a sérülést is kockáztatva), inkább játsszunk valamit (és magam elé is teszem a játékot, várva, hogy jöjjenek), akkor "apu ideges, ne hallgassatok rá" És a fiúk persze folytatják.

Ő meg elnézően mosolyogva nézi az egészet, és odaböki, hogy nem tudom őket kezelni.

A másiknak a hiteltelenítése (ti. fiúk előtt az apát) melyik tanfolyam anyaga, hol van tanként megírva? Ez az a bizonyos kapcsolatmegszakítás?

"A kezelés vagy kapcsolatmegszakítás alapelve minden csoportban létezik, a miénk sem különbözik ettől.

Ez nagyon hasonló ahhoz, ahogy egy bűnözővel próbálnak meg eljárni. Ha nem hajlandó kezelni a helyzetet, a társadalom a másik megoldáshoz folyamodik: »megszakítja« a bűnöző kapcsolatát a társadalommal. Más szóval, az illetőt eltávolítják a társadalomból és bebörtönzik, mivel sem a problémáját nem kezeli, sem más módon nem vet véget a mások elleni bűncselekmények elkövetésének.”

A személy, aki szakít, egyszerűen azt a jogát gyakorolja, amelyben eldönti, hogy kommunikál vagy nem kommunikál egy bizonyos személlyel. Ez az ember legalapvetőbb jogainak egyike. “A kommunikáció azonban kétirányú áramlás – mutatott rá L. Ron Hubbard – Ha az embernek joga van a kommunikációhoz, akkor joga kell hogy legyen ahhoz is, hogy a másiktól származó kommunikációt ne fogadja. A kommunikációhoz való jog ez utóbbi folyománya adja meg jogunkat a magánélethez.”

A kezelés vagy szakítás módszerével a Szcientológusok tulajdonképpen nem tesznek mást, mint amit bármely társadalom vagy csoport tett évezredeken keresztül."

2016. márc. 8. 12:18
 40/104 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Egyik tanfolyam sem tanít olyat, hogy hitelteleníts el valakit. Főleg nem az apát a fia előtt. Ha igaz amit írsz (bár csak a te oldaladat tudom), akkor a feleséged annyira Szcientológus mint amennyire Hitler jóindulatú volt.

Had idézzem magam, ha már te is ezt tetted. "Figyeld meg, hogy a feleséged hogyan változik. Ha olyat tapasztalsz rajta, ami nem tűnik pozitívnak, akkor szólj neki, hogy téged az zavar. Beszéljétek meg a dolgot, kérdezz és várd el, hogy ő is kérdezzen tőled, hogy te mit szeretnél."

Ne ide írd ki. Csak magadat is nevetségessé teszed. Kérdezd meg őt, hogy ezt miért csinálja.

Még egyszer leírom. Ha igaz amit leírtál itt, akkor a feleséged nem a Szcientológia módszereit alkalmazza. Kérdezd meg tőle, hogy miért csinálja, amit csinál.

Én nem tudom, miért tenne ilyet.

2016. márc. 8. 19:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!