Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Feleségem nagyon erősen...

Feleségem nagyon erősen kacsingat a szcientológia egyház felé. Két gyerekünk van (6,8). Mit tehetek, hogy kinyissam a szemét?

Figyelt kérdés
2016. febr. 22. 13:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/104 A kérdező kommentje:
Pl arra vagyok kiváncsi, hogy van-e olyan szervezet, fórum, társaság, ahol adhatnak olyan tanácsot, hogy mit tegyek és mit ne tegyek azért, hogy ne mélyüljön/süllyedjen el benne, hogyan védjem meg a fiúkat. Félelmetes dolgokat olvasok, pl. kapcsolatmegszakítás azzal, aki nem ért egyet vele. Férjként ezt persze el akarom kerülni...
2016. febr. 22. 13:21
 2/104 anonim ***** válasza:
69%
Nem mindegy, hogy csak kacsingat felé, vagy már belépett.
2016. febr. 22. 13:24
 3/104 A kérdező kommentje:

tréningrészvételeknél, könyvek vásárlásánál tart, meg tisztítókúránál.

Nem hiszem hogy beavat, ha belép, persze azt se tudom, azt hogy kell...

A cég, ahol dolgozik ilyen, a tulaj az, és még egy páran. Egy ideig tartott ő is tőle, de a dianetika érdekli. Nem tudom mennyire a szekta is, ez igaz. Szóval finom terelgető technikákra lenne szükségem, ne legyen túl erőszakos sem, de legyen egyértelmű. Sajét bevallása szerint a saját épülése, építhetősége az, ami vonzza. Ennél többet kommunikálni nem akar róla, mert tudja, hogy ellenzek minden szektát. Egyébként mind a négyen megkeresztelt reformátuok vagyunk--- :-/

2016. febr. 22. 13:42
 4/104 anonim ***** válasza:
67%

Csak nézzétek meg a South Park Egy házba zárt közösség című részét. Nem hosszú, 20 perc, viszont mindent megtudsz a szientológiáról. Ha tudtok angolul, akkor Trapped in the closet a neve.

Munkahelyét meg hagyja ott, mert nem hagyják békén ha kihátrál!

2016. febr. 22. 18:03
 5/104 anonim ***** válasza:
63%

Amúgy a szientológia pont nem az, ahonnn lassan, szép szóval ki lehet valakit hátráltatni.

Illetve ahány közösségbe betette ez a "vallàs" a làbát, mindegyik szétverődött. Ugyanis például az ember a másikban akaratlanul a "burkolt rosszindulatút" keresi. Nem tudom ez előjött-e már, ez még viszonylag az elején van... A South Parkot tényleg nézzétek meg, kiváló helyzetképet fest kivételesen, és elmond olyan dolgokat a szientológiáról, amiket csak több éves tagság és drága tanfolyamok után árulnak el apránként.

2016. febr. 22. 18:08
 6/104 anonim ***** válasza:
71%

Húúú... Ez nagyon gáz!!

Próbáld meg sürgősen felvenni a kapcsolatot volt tagokkal akik beszélgetnének a feleségeddel!

Próbálj meg még többet foglalkozni vele, szervezzetek családi programokat és szeretettel, érdeklődéssel fordulj felé.

Az lenne a lényeg hogy ne hagyd magára

mert akkor nyert ügye van a szervezetnek!Azt is el tudják érni hogy elváljatok!

Én egyszer beszélgettem egy emberrel akinek szintén a feleségét szippantotta be ez a szervezet aki csak a pénzre megy rá! Másfél év után akkora adósságot halmoztattak fel a feleséggel, hogy kiforgatták a saját lakásukból - el kellett adni. Tele vannak jogászokkal, ügyvédekkel és legfőképpen agymosás!

Könyvet tudok ajánlani :

Gál Péter: A New Age - keresztény szemmel

vagy a youtube-on is kereshetsz anyagot.

2016. febr. 22. 18:20
 7/104 anonim ***** válasza:
51%

6-os vagyok

Én még ezt a könyvet olvastam róluk:

[link]

Még annyit hogy sajnos a saját tapasztalatomból is ismerem ezeket az okkult szektákat jó pár évvel ez előtt voltam tagja, de nem ennek,egy másiknak, nagyon nehezen szabadultam meg tőlük, mondhatom hogy az utolsó pillanatban, de már segítség kellett hozzá.

Azért ismerem ezeket a könyveket is!

2016. febr. 22. 18:30
 8/104 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudsz tenni semmit, csak reménykedhetsz, hogy kiábrándul belőle. Jobb, ha magadat és a gyerekeket felkészíted a legrosszabbra.
2016. febr. 22. 19:12
 9/104 anonim ***** válasza:
74%
Ez egy szörnyű csapat, gondolj bele, Tom Cruise (az egyik fővezére) páldául megtiltotta Kethi Holmesnak, hogy: nem kaphat a szülésnél fájdalomcsillapítót, mert Isten azt parancsolta Éva bűne miatt, hogy minden asszonynak szenvednie kell. Nem is kicsit! Aztán megtiltotta, hogy divatosan öltözzön, társaságba menjen, fodrász, kozmetika: semmi, mert az nincs a Bibliában és a többi. Fanatikus szekta, ráadásul igazi amerikai üzleti vállalkozás is, LE KELL ADNIA minden tagnak a fizetése nagy részét, a vagyonát (ha háza, lakása van) stb. (Egy ismerős 18 éves lányát munkahelyi beszervezés után így fosztották ki).
2016. febr. 22. 19:41
 10/104 anonim ***** válasza:
81%
Mivel azt Írod, keresztények volnátok elvben(...) és mivel ez még nem merült fel, esetleg imádkozhatnál érte.
2016. febr. 22. 19:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!