Feleségem nagyon erősen kacsingat a szcientológia egyház felé. Két gyerekünk van (6,8). Mit tehetek, hogy kinyissam a szemét?
Tavaly mutattak be, egy a témával foglalkozó filmet az HBO forgalmazásában. a címe: "A Szcientológia és a Hit börtöne". Ha beírod a gugliba rengeteg találatot ad megnézésre és letöltésre is. Jómagam ugyan még nem néztem meg (nincs ilyen akut problémám mint a kérdezőnek), de a kritikák és a hozzászólók dicsérik.
Egy próbát megér...
Ezen túlmenően én is azt gondolom, hogy munkahely váltás nélkül sajnos esélyed sincs :(
"Az, hogy amerikai sztárok is a tagjai, nem mutat mást, mint azt, hogy ott sem IQ bajnokok a celebek."
hohó, ezek az amerikai celebek nem hülyék, csak a reklám miatt vannak benne. ők ebből sokat kaszálnak, valamint rengeteg marhát becsődítenek még. a szcientológia a pénz vallása, valahogy úgy működik és arra találták ki, mint a (keresztény) egyházat.
Hát, nagyon nehéz eset! Ha a munkahelyén sokan tagok, meg a főnöke is, akkor alaposan hatással lesznek rá.
Vagy sűrgősen sikerül valahogyan radikálisan elérned valamit, vagy a legjobb a válás. Sajnálom.
Imádkozni meg lehet. Hatása közelíteni fog a 0-hoz.
Hűha!
Ennyi sületlenséget már rég olvastam.
Nem vihetik a gyereket orvoshoz?
Le kell adniuk a fizetésük jó részét?
Nézz meg egy South Park részt és mindent megtudsz a Szcientológiáról?
Tom Cruise a fővezére?
A többit nem is sorolom. Ezeket az infókat honnan szerzitek? De most komolyan. Saját kútfő? Vagy valami bulvár, esetleg 444.hu?
Mondjuk egy hivatalos weboldal eszetekbe jutott?
A kérdezőtől meg csak annyit szeretnék én kérdezni, hogy neki személyesen milyen problémája van a feleségével? Megváltozott negatív irányba? Vagy esetleg nem jár már haza?
Próbáltad már azt a módszert, hogy leülsz vele beszélgetni? Csak úgy simán kettesben. Meghallgatva amit mond.
Őt ismered. Az itt kommentelőket nem. A cikkek íróit sem. Mégis a feleségednek hiszel kevésbé? Nos Gratulálok!!
Ha egyszer tényleg megromlik a kapcsolatotok, akkor az nem attól lesz, mert valamilyen közösségbe jár, hanem azért mert jobban elhiszed idegen embereknek, hogy milyen a feleséged mint neki magának.
Ezen azért elgondolkodnék a helyedben mielőtt farkast kiáltasz.
Üdv, Tóth Zoltán
Kedves T. Zoltán scientologus!
1. Konkrét scientologus ismerősöm érzéstelenítés nélkül csinált végig egy műtétet, mert bármiféle agymanipuláló szer, így az érzéstelenítő injekció is tilos a scientologiában. Tagadod?
2. Egy másik ismerősöm pénzzé tette házát, telkét és beletöltötte az egyházba. Így juthatott olyan "tananyaghoz", ami által "magasabb szintre" juthat. :) Tagadod hogy igen komoly pénzekért adjátok a jajj de csodálatos anyagaitokat?
3. Ugye te azt állítod, hogy a tagokról megtudott személyes infót nem használjátok fel arra, hogy még több pénzt adjon az illető az egyházatok számára?
Kedves Gyula!
1.Ha igaz amit írsz, akkor az ismerősöd inkább volt hülye, mint Szcientológus. Én rendszeresen járok fogorvoshoz és minden alkalommal kérek érzéstelenítőt, sőt még az injekció előtt is befújatom érzéstelenítő spray-vel az ínyemet, hogy minél kevésbé legyen kellemetlen a beavatkozás.
A Szcientológia anyagai között sehol nincs leírva, hogy ne használj érzéstelenítő szert. Aki ezt állítja az hazudik.
2. Ha valaki eladja a házát és hajléktalan lesz e miatt, azt is inkább hülyének nevezném.
L. Ron Hubbard anyagai között vannak drágább tételek is, ahogy autók között is van olcsóbb és drágább. Aki 30-40 milliót ad egy kocsiért, miközben éhen hal, vagy hajléktalanná válik, az az én szememben szintén a hülye kategóriába tartozik.
A pénz kérdése nagyon furcsa az olyan típusú emberek számára, mint te. Ha ingyen lenne valami, az akkor biztosan sz@rt sem ér, ha pénzbe kerül, akkor meg miért olyan sokba, akkor meg pénzlehúzás. Gondolom akkor lennél elégedett, ha neked ingyen adnák, de másoknak fizetniük kelljen.
Ezen kívül, pedig kétlem, hogy bármilyen Szcientológia szolgáltatáson részt vettél volna, ezért érdekes a te véleményedre bármit is adni, azzal kapcsolatban, hogy mennyit is érne egy Szcientológia szolgáltatás.
3. Igen azt állítom.
Gondolom, most jön sorban a különböző linkek bemásolása, hogy akkor ez meg ez miért van, meg ezt cáfold meg, meg hasonlók.
Nem tudsz olyan linket már megosztani szerintem, amit nem olvastam vagy néztem volna. De azért jó próbálkozást.
Nap mint nap Szcientológusokkal találkozok, beszélek. Szinte minden nap tanulok vagy olvasok valamilyen Szcientológia anyagot. A körülöttem lévő Szcientológusok egyre sikeresebbek az életben, ahogy én magam is.
Te hány szolgáltatást végeztél el bármelyik Szcientológia szervezetben? Hány könyvet olvastál el L. Ron Hubbardtól?
Hány Szcientológussal beszélgetsz napi szinten?
Szerinted melyikünk tud többet a Szcientológiáról?
Üdv, Tóth Zoltán
Kedves T. Zoltán scientologus!
1. Milyen szintig jutottál? Gyűlölnöd kell már a pszichiátriát, mint a gonosz fellegvárát? Valószínűleg még nem, mert még az érzéstelenítőkről nem úgy gondolkodsz, ahogy később majd elvárják tőled. Így beteheti a gonosz a lábát a fejedbe. :)
2. Ó igen! Hányszor hallottam ezt scientológustól, hogy "ha nem fizetek érte valamilyen módon, akkor nem lesz az enyém". Mintha bizony a tudás nem lenne bármely gyermek számára ingyen befogadható. Persze ez csak a valódi tudásra igaz, nem a scientológiai "túúúdásra" :D
3. Tisztára úgy beszélsz, mint egy network marketinges. "A körülöttem lévő Szcientológusok egyre sikeresebbek az életben" Hahh! :) Ugyan kérlek. Ismerek néhányat. Ezt a rizsát nem veszem be. Saját tapasztalatom velük DURVÁN cáfolja.
4. Másfelet olvastam tőle. És az pont másféllel volt több, mint amennyit megérte az életemből erre rááldozni. Sajnálom, ha neked már több is ráment.
Ahogy elnézem, szellemi csapdában vagytok, és a "képzésben" előre haladva egyre inkább belesüppedtek. Bármire néztek, arról a scientológia mondja meg, hogy milyennek lássátok. De hát ez minden vallással így van. Ha nem hiszed, beszélgess egy muszlimmal! Akkor megérted.
Ó jaj!
Nálad nagyobb a gond mint gondoltam.
Másfél könyvet olvastál el L. Ron Hubbardtól, de már most megmondod nekem, hogy mit mond meg nekem a Szcientológia?
Hogy lettél szakértő a témában? Interneten utánaolvastál? Azzal nagy szakértővé tudsz ám válni.
Gyűlölnöm kéne a pszichiátriát? Miért is? A pszichiátria, az egy rendszer, vagy szervezet. Mi értelme van gyűlölni egy szervezetet a benne dolgozó emberek ismerete nélkül?
A módszereiket java részt elítélem, de azokat már azelőtt elítéltem, hogy megismertem a Szcientológiát.
Elektrosokk kezelés például. Csak egy nagyon beteg ember gondolhatja, hogy meggyógyul valaki attól, hogy árammal megsütik az agyát.
Prefrontális lobotómia, ehhez meg kifejezetten elmebetegnek kell lenni, hogy valaki azt gondolja, hogy valaki jobban lesz attól, hogy roncsolják a homloklebenyét.
Ehhez nem kell semmilyen Szcientológia tanfolyamon részt venni. Egyszerű józan ész kell hozzá.
Nem utálom a pszichiátereket. Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért szervezetének alapítói között ott van Dr Thomas Szasz, aki elismert pszichiáter volt. Még tankönyveket is írt egyetemek számára. Pszichiáter volt, mégis a pszichiátriákon történő visszaélések ellen dolgozott.
A visszaéléseket én is elítélem. Ez nem jelenti azt, hogy gyűlölném a pszichiátereket.
Sajnálom, de a Szcientológia nem tud megmondani semmit, hogy mit kell gondolnom, vagy hogy mit látok. Az egy szervezet. Nem tud beszélni.
Azért a végére csak leírod a világnézetedet: Minden vallás egyforma.
Beszélgettem muszlimmal, sőt muszlim barátom is van. Tök jó fej és nagyon jól látja a világot. Ahogy van, zsidó barátom is, aki szintén az egyik legjózanabb ember akit ismerek. Édesanyám pedig Görög Katolikus, elég jó nevelésben volt részem, úgy gondolom, mert elég jól boldogulok a világban.
Én azt írom le ide, amit látok, hallok tapasztalok a körülöttem lévő világból. Nem internetes oldalakat böngészek otthon a szobámban és szakértőnek hiszem magam.
Megértem, ha úgy gondolod, hogy neked nem való a Szcientológia. Nem is mondta senki, hogy menj Szcientológusok közelébe.
Te kezdtél ide írogatni különböző marhaságokat, amit még alá sem tudsz támasztani. Másfél elolvasott könyv után a több százezer oldalból. Szakértőnek beállítva magad.
Szerinted mit jelent az, hogy valaki a Szcientológia Egyház tagja?
Mit jelent?
Zoltán, őszintén, szerinted a kérdező házassága fennmaradhat úgy, hogy a neje szcientológus, ő maga meg nem és nem is akar az lenni? Nem árt a gyerekeinek szerinted, hogy az anyjuk gyűlésekre jár családi élet helyett? Helyénvaló szerinted, hogy egy munkahely a vallás által befolyásolja a munkatársak magánszféráját?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!