Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Feleségem nagyon erősen...

Feleségem nagyon erősen kacsingat a szcientológia egyház felé. Két gyerekünk van (6,8). Mit tehetek, hogy kinyissam a szemét?

Figyelt kérdés
2016. febr. 22. 13:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/104 A kérdező kommentje:

Kedves Zoltán,

Sajnálom, hogy azt gondolod: nevetségessé válok, ha itt kérdezek.

Azért itt kérdezek, mert otthon már nem tudok. Nem tudok, mert már nem lehet másról beszélni. És igen, a GyK-hoz fordulok, ami önmagában nevetséges, ez viszont igaz. Hidd el, szívesen tenném élő emberek között, kérdeznék élő embereket. De nincs hol, hogyan.

A helyzetemet inkább kétségbeejtőnek tartom, nem nevetségesnek. És vessen meg ezért bárki, ez van, vállalom.

Ettől függetlenül neked köszönöm a válaszokat.

2016. márc. 9. 09:16
 42/104 A kérdező kommentje:

Nem írtam le, hogy miért nem megy a kommunikáció, az őszinte érdeklődésem miért fut zátonyra. Azért, mert a válasza az, hogy nem érteném úgyse, nem jön át "részecskeszinten" a kommunikációja felém. És nyilván ezért én vagyok hibáztatható. Olvassak el sok-sok könyvet, majd abból megtudom.

Mivel ez mindent áthat, ez hangzik el a legegyszerűbb élethelyzetekre is, főleg a fiúk előtt: apa nem tudja miről beszél.

Pedig a legőszintébben kívántam és mondtam neki, hogy használjon bármilyen módszert arra, hogy legyen boldogabb, legyen teljesebb és sikeresebb, hozzon jobb döntéseket és ismerje meg a hibáit, ismerje fel a jobb döntéseket. Az, hogy ezzel ekkora öngólt rúgtam, hát a 147-es IQ-mal se gondoltam volna. És lehet, hogy ez már tényleg nevetséges - ahogy írod.

2016. márc. 9. 09:25
 43/104 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Akkor írj nekem privátban. Ott szívesen megadom neked a telefonszámomat is.

2016. márc. 9. 10:04
 44/104 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem nevetséges itt kérdezni!

Láthatóan nagyok a gondok, és várható, hogy ezek fokozódnak. Szóval lépned kell.

2016. márc. 9. 20:49
 45/104 A kérdező kommentje:

"Szóval lépned kell"

De mit, és hogyan?!

Ebben manapság nincs semmilyen segítség Mo-on!!! Nincs kihez fordulni. Nincs tanácsadási lehetsőség! Csak az (itt), hogy váljak el, hogy legyek kemény, stb. Tudom, nem ez a tökéletes fórum a pontos válaszra, de mégiscsak nagy a merítés.

A másik oldal azt mondja, hogy ismerjem meg, és akkor majd tudni fogom mi a jó út.

Tehát nincs OBJEKTÍV véleményalkotást segítő lehetőség. Vagy megismered (=belépsz), vagy szétestél. Ennyi.

Na ezért a kétségbeesés. Ha ez nevetséges, akkor lehet hangosan röhögni rajtam...

2016. márc. 10. 10:29
 46/104 T. Zoltán ***** válasza:
0%
Nem kell belépned sehová, hogy megismerj valamit. Még a Szcientológiába sem. A tagság annyit jelent, hogy önkéntesen támogatod az olyan kezdeményezéseket mint drogmegelőzés, emberi jogok terjesztése, oktatás rehabilitálása, stb. Nem kötelező. E nélkül még tanfolyamot is végezhetnél ha akarnál. De még tanfolyamot sem kell elvégezned ahhoz, hogy objektív véleményed legyen róla. Így nem értem, hogy miért írod, hogy nincs lehetőséged objektíven véleményt alkotni.
2016. márc. 10. 11:55
 47/104 A kérdező kommentje:

Nem "belépés"-t írtam, hanem "lépés"-t. Reagáltam az előzőre.

Akkor ez ennyire önkéntes, szép, építő és közösségfenntartó dolog?

2016. márc. 10. 13:04
 48/104 T. Zoltán ***** válasza:
0%
"Vagy megismered (=belépsz), vagy szétestél."
2016. márc. 10. 13:19
 49/104 A kérdező kommentje:

oké, értem, jogos.

A kérdésre van válasz?

2016. márc. 10. 13:22
 50/104 T. Zoltán ***** válasza:
0%
Teljesen önkéntes. Sőt van ingyenes fél éves tagság, ami ha lejár akkor tovább nem tag a személy.
2016. márc. 10. 15:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!