Feleségem nagyon erősen kacsingat a szcientológia egyház felé. Két gyerekünk van (6,8). Mit tehetek, hogy kinyissam a szemét?
Itt is jó.
Annyi lenne a kérdésem, hogy az online kitöltők számára miért nincsen konkrétan megjelenítve, hogy ha megjelennek a teszt elemzésén, akkor igazából a misszióba kerülnek be? Ha pedig személyes adatokat is megadnak, akkor már nehéz kilépni, mert visszaélhetnek vele. Így már nem is egészen önkéntes a bekerülés a szcientológiába...
A neve is...hogy oxfordi.. azt sugallja, hogy profi oxfordi szakemberek állították össze a tesztet, pedig azért az a neve, mert Hubbard éppen Oxfordban volt... lehetett volna akár Kiskunfélegyházán és akkor akár félegyházi teszt is lehetne a neve. Ennyire megbízható...
Vagy tévedek?
Kedves Névtelen!
Először is azt megjegyezném, hogy megválaszolod a saját kérdésedet az elgondolásod alapján. Ez annyira nem baj, de a válaszommal próbálok helyretenni egy pár dolgot.
Azzal, hogy kitölti a személy a tesztet az interneten és elmegy a tesztértékelésre még nem kerül bele a Szcientológiába. Bár mit is érts az alatt, hogy bekerül a Szcientológiába.
Az adataival nem lehet visszaélni, mivel a magyar adatvédelmi törvények elég szigorúak. Ha nem ír alá adatvédelmi nyilatkozatot, akkor 60 napnál nem lehet tovább tárolni az adatait. Ezzel ennyi.
Azért nincs a legtöbb helyen feltüntetve, hogy személyes találkozót vesz igénybe és egy Szcientológia szervezetben történik a kiértékelés, mert olyan hasonló hamis adatok terjengenek a Szcientológiáról, mint amit te is leírtál.
"Ha pedig személyes adatokat is megadnak, akkor már nehéz kilépni, mert visszaélhetnek vele. Így már nem is egészen önkéntes a bekerülés a szcientológiába..."
Már sokszor leírtam, de leírom még egyszer: A Szcientológiába nem kell és nem is lehet bekerülni. Alkalmazni lehet a Szcientológia módszereit. A tagság annyit jelent, hogy támogatja valaki a drogok elleni harcot, az oktatás jobbá tételét, az emberi jogok elterjesztését, a katasztrófák idején a segítségnyújtást. Ennek van egy ingyenes hat hónapos tagsága, ami annyit jelent, hogy a személy a nevével támogatja ezeket a kampányokat. Van egy éves tagság, ami Magyarországon 250$. Mindkettő lejár a határidő után. Ki sem kell lépni a tagságból. Ezek a tagságok nem kötelezőek ahhoz, hogy valaki tanuljon.
A teszt neve nem azért Oxfordi, mert L Ron Hubbard ott volt, amikor összeállította. Még csak nem is ő állította össze. Egy pszichológus állította össze a saját három tesztjéből, hogy a legpontosabb legyen. A pszichológus járt az oxfordi egyetemre. Ezért oxfordi a teszt neve. Még csak nem is L. Ron. Hubbard nevezte el. Nem is egy szcientológus. Egy pszichológus szakember.
Remélem sikerült megválaszolni a kérdéseidet.
Üdv, Tóth Zoltán
Igen, köszönöm a választ.
Csak akkor annyit nem értek, hogy mégis miért lehet annyi negatívat olvasni/hallani a szcientológiáról. Mégis miért terjeng annyi negatív dolog? csak pozitívat lehet elhinni?
Pár hete én is töltöttem ki ilyen tesztet. El is akartam menni az értékelésre, de egy ismerősöm szólt, hogy vigyázzak, mert ez egy ilyen szekta és privát dolgokat szednek ki az emberből. Amikkel aztán meg is zsarolnak. Nem is mentem el mert csalásnak éreztem az egészet. mintha ki akarnák használni az esetleneket...akik segítségre szorulnak és kérnek is, csak úgy tűnik, megbízhatatlan emberektől.
Sajnálom, nekem ez a véleményem. Ön kedvesnek tűnik, sőt őszintének. Ritka kivétel lehet a szcientológusok között.. bár lehet hogy ez is eszköz a népbutításra...
Kedves Névtelen!
Nem vagyok ritka kivétel a szcientológusok között. A legtöbb szcientológus kedves, segítőkész és őszinte. Persze vannak kivételek.
Sajnos a mai világban a negatív, rossz híreket hamarabb továbbadják az emberek és könnyebben el is hiszik. A sok csalódás és veszteség miatt, amit átélünk ez nem csoda. Nem is lehet felróni senkinek, hisz a remény hal ki sorban az ismerőseim között is. Ezért könnyebb beletörődni a rosszba és együtt élni vele. Sokszor próbáltak sokan reménykedni, aztán rossz vége lett. Ezért terjesztik inkább a negatív híreket. Óvva vele a többieket a csalódástól.
A mai világban nehéz megbízható embereket találni. Őszintét meg szinte lehetetlen.
Ezért teljesen megértem, ha bizalmatlan.
Azt ajánlom, hogy ha már van egy olyan jó barátja, akiben megbízott és beszélt arról, hogy kitöltött egy tesztet, mert szeretne többet megtudni saját magáról, akkor beszéljen neki a problémáiról. Így nem adja olyan kezébe a magánéletét, aki visszaélhet vele. Hátha segíteni is tud a megoldásokban.
Nem gondolnám, hogy ő nem akarná, hogy ön jobbá váljon és ezért beszélte le önt egy ártatlan tesztértékelésről. Egyszerűen csak annyi történhetett, hogy ő is belefutott abba a problémába, hogy rengeteg negatívumot hallott innen onnan és senki nem volt akitől megkérdezhette volna, hogy igazak e a híresztelések.
Én már a leghajmeresztőbb híreket is hallottam a Szcientológiáról.
"megölik a hívőket, ha nem adják oda a pénzüket" , "gyerekeket választanak el a családjuktól" ,stb.
Voltam én már emberevő is, meg tömeggyilkos. Agymosott báb és zsidóbérenc. Tartottak már Szabadkőművesnek.
Egyet tudok biztosan.
A Szcientológia módszereivel az ember felül tud emelkedni a mindennapok problémáin és egy boldogabb életet tud élni. Ez nem csak az elesettekről szól. A sikeres vállalkozóknak és a jó képességű embereknek is vannak nehézségeik. Nekik is megoldást tud adni egy két hasznos információ, amit az iskolában nem lehet megtanulni.
Ha nagyon bizalmatlan, akkor ne menjen személyes találkozóra idegen emberekkel. Semmi haszna nem lesz belőle. Beszélgessen a barátjával többet. Biztosan tud önnek segíteni.
1981 óta állítólag már nem arról szól a szcientológia, amiről előtte (mivel a tulajdonosváltás óta új szempontok kerültek előtérbe):
"In 1981 the complete Church of Scientology in every nation on the planet had been bought by the biggest WHISKEY producer on Earth, the Canadian Jew Bronfman. Now you will understand why the most important people in Scientology as well as all the original founders had left the Church at that time."
Aki felgyújtotta magát, egyik a közvetlen közelében lévővel tegnap beszéltem. mai napig nem tudják feldolgozni..
elmesélte mi volt, rákerestem, több cikk is jelent meg. egyet linkeltem.
Nézzétek Reminit is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!