Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez a történet így már hihető,...

Ez a történet így már hihető, és igasz?

Figyelt kérdés

Vajon, ha isten el akarja pusztítani az embereket vagy az emberiség nagy részét, akkor miért földrengésekkel meg egyéb katasztrófákkal próbálkozik?

Erre a kérdésre válaszolva nem pontosan meséltem el egy eseményt. Most itt van konkrétan:

1908.12.26-án Sziciliában Messzinában a következő hirdetést tették ki: No Bambínó(Jézuska), küldj csak egy kis földrengést -ha tudsz-, a mi házaink mindent kibírnak. Két nappal később 1908.12.28-án 100.000 ember halt meg a romok alatt. Jött a földrengés.

A Titanic felavatásakor a hajó tatján egy óriási plakáton a következő felírat volt: Ezt az Isten se sűlyeszthezi el! A száraz dokban a hajómázolók a víz szint alatti részre ezt festették: No God, no pope! (Se Isten, se pápa!) Ott szakadt be a hajó oldala.

Nem gondolom, hogy az ateisták ettől most hitre jutnak, de ami tény az tény. Lehet az Istent kísérteni, de nem a végtelenségig, és az utolsó szó mindíg az övé lesz.

2010. márc. 18. 11:04
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
No és az elő sejtek miből vannak? Anyagból, bingó! De ez se zavarjon senkit. :D
2010. márc. 22. 19:25
 52/58 A kérdező kommentje:

Ha az anyag hordozza az értelmet, miért csak az embernek van értelme? Miért nem gondolkodik egy szikla, ugyan abból az anyagból van nem? Abban hol bujkál az értelem és a godolkodásra való képesség? Mert ha az értelmet az anyag hordozza, ott kell lennie mindenben. De én még nem láttam, hogy két hegy vitatkozott volna az élet értelmén, vagy hogy van-e Isten vagy nincs. Erre csak az ember képes. Még a legintelligensebb állatokat sem izgatja, van e értelme a létezésnek. Én még nem láttam kutyát, amint a csontot félretolva azt mondta volna: nem lehet, hogy csak ennyi az élet!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. márc. 22. 20:25
 53/58 anonim ***** válasza:
Mi van? Élő sejt anyagból? Fából vaskarika.
2010. márc. 22. 21:49
 54/58 anonim ***** válasza:

Ó, ha létezik isten, könyörgöm hozzá adjon már egy csöpp eszet a rajongóinak!

"Ha az anyag hordozza az értelmet, miért csak az embernek van értelme?" Rövidebben, anyag=értelem szerinted, de anyag=/=értelem, jó öreg lehetsz már, vagy jó fiatal, ülj le ismételni, vagy tanulni egy kis kémiát-fizikát.

2010. márc. 23. 01:21
 55/58 anonim ***** válasza:

Kérdező:

nem vagy tisztában a fogalmak jelentésével. Az ember az intelligenciát saját magával definiálja: az ember az, aki intelligens. Innentől kezdve az, hogy a nem emberi dolgok nem bírnak értelemmel, azon nincs mit csodálkozni, ez így tautológia.

"Ha az anyag hordozza az értelmet, miért csak az embernek van értelme?"

Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy ha anyagból van a toll, akkor miért csak a madaraknak van tolla.

"Miért nem gondolkodik egy szikla, ugyan abból az anyagból van nem?"

Sőt, a láva is ugyanabból az anyagból van, mégis az egyik folyik, a másik mag szilárd.

"De én még nem láttam, hogy két hegy vitatkozott volna az élet értelmén, vagy hogy van-e Isten vagy nincs."

Én sem láttam még embert, aki évmilliókig növekszik, több ezer méter magasra. De ez miért is érdekes?

Most csodálkozol azon, hogy anyagból megannyi különböző struktúra alakul ki, különböző tulajdonságokkal?

Egy hívő.

2010. márc. 23. 09:01
 56/58 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az általad közölt "tények" bizonyítékainak elérhetőségét megosztanád, ill. azt, hogy mikor láttad ezeket a saját szemeiddel?

2010. ápr. 7. 08:06
 57/58 anonim ***** válasza:

Most tekintsünk el a városi legenda szagú történetektől, és tételezzük fel, hogy igazak.

Szerinted Isten komolyan halálba küldd sokezer embert, mert néhány pimaszkodik vele. Ha Isten létezik és olyan, amilyennek az ilyen hívők elképzelik, akkor Isten irgalmazzon nekünk (Már ha érted a paradoxont.)

2010. júl. 11. 17:33
 58/58 anonim ***** válasza:

Közeleg a karácsony:

No Bambínó(Jézuska), küldj csak egy kis földrengést -ha tudsz-, a mi házaink mindent kibírnak.

Aztán lessük mi lesz.

Ja: Se Isten, se király, csak az ember!

2010. dec. 18. 09:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!