Ez a történet így már hihető, és igasz?
Vajon, ha isten el akarja pusztítani az embereket vagy az emberiség nagy részét, akkor miért földrengésekkel meg egyéb katasztrófákkal próbálkozik?
Erre a kérdésre válaszolva nem pontosan meséltem el egy eseményt. Most itt van konkrétan:
1908.12.26-án Sziciliában Messzinában a következő hirdetést tették ki: No Bambínó(Jézuska), küldj csak egy kis földrengést -ha tudsz-, a mi házaink mindent kibírnak. Két nappal később 1908.12.28-án 100.000 ember halt meg a romok alatt. Jött a földrengés.
A Titanic felavatásakor a hajó tatján egy óriási plakáton a következő felírat volt: Ezt az Isten se sűlyeszthezi el! A száraz dokban a hajómázolók a víz szint alatti részre ezt festették: No God, no pope! (Se Isten, se pápa!) Ott szakadt be a hajó oldala.
Nem gondolom, hogy az ateisták ettől most hitre jutnak, de ami tény az tény. Lehet az Istent kísérteni, de nem a végtelenségig, és az utolsó szó mindíg az övé lesz.
Ha tényleg Isten áll mögötte, akkor egy durcás óvodás kisgyerek szintjén áll. Ott divat az ilyesfajta kicsinyes toporzékolás.
Egyébként jóval érdekesebb lenne ez az egész, ha kitérnél arra rengeteg másik hasonló esetre, ahol meg abszolúte semmiféle retorzió nem követett ugyanilyen vagy még durvább káromlásokat, kérkedéseket.
Tudod, a nagy számok törvénye alapján borítékolható, hogy időről időre lesznek ilyen, egyébként tényleg érdekes egybeesések. De ha hozzáveszed azt is, hogy az összes többiben meg nincsenek, akkor máris nem különleges a dolog, mert bőven a statisztikai véletlen határain belül van.
Honnan tudod, hogy nem a Sátán műve volt, hogy az emberek azt higgyék, hogy Isten rossz? ;-)
Nem tudom mi a helyes válasz és miért történt, de szerintem ebben a megközelítésben is lehet valami :-)
De akkor mért nem a hajómázolókat süllyesztette el??
A feliratok önálló életre keltek volna??
Az a **** isten fogadok hogy nem tudja két nap alatt tropára vágni a gépem egy vírussal!
Nah ez ám a provokáció, ha erre nem reagál, nem is létezik, be van bizonyítva.
...perszeh, az utolsó szó biztos az övé lesz mert a gépem sem örökéletű:D
Jönnek a tipikus városi legendák.
És akkor már ne felejtsd ki azt se, hogy egy megátkozott múmiát is szállítottak a Titanicon! Akkor most az ősi egyiptomi átkokban is higgyünk?
Én amúgy vallásos vagyok, de ez szerintem is nevetséges.
L
Kedves Kérdező, mindössze két dolgot mondanék Neked:
1.) SOSE voltál ateista, max. egy ideig kételyeid voltak a hitedet illetően. Ateista definíció szerint nem térhet meg, mert szerinte nincsen mihez, épp ez a lényeg.
2.) Ha téged komolyan jó érzéssel tölt el, hogy hiszel egy olyan istenben, aki egy durcás óvodás szintjén áll, és ÁRTATLAN emberek sokaságát öli meg egy-egy kérkedő, nagyszájú alak miatt, akkor meg kell mondjam, a legkevésbé sem irigyellek. Ami engem illet, ha tényleg létezne egy ilyen isten, csak a legnagyobb megvetéssel tudnék vélekedni róla, hogy ilyen kisded játékokra használja a hatalmát és ártatlan emberek sokaságának életét veszi el ahelyett, hogy jobb hellyé tenné a világot (vagy hogy már eleve jobbnak teremtette volna meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!