Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez a történet így már hihető,...

Ez a történet így már hihető, és igasz?

Figyelt kérdés

Vajon, ha isten el akarja pusztítani az embereket vagy az emberiség nagy részét, akkor miért földrengésekkel meg egyéb katasztrófákkal próbálkozik?

Erre a kérdésre válaszolva nem pontosan meséltem el egy eseményt. Most itt van konkrétan:

1908.12.26-án Sziciliában Messzinában a következő hirdetést tették ki: No Bambínó(Jézuska), küldj csak egy kis földrengést -ha tudsz-, a mi házaink mindent kibírnak. Két nappal később 1908.12.28-án 100.000 ember halt meg a romok alatt. Jött a földrengés.

A Titanic felavatásakor a hajó tatján egy óriási plakáton a következő felírat volt: Ezt az Isten se sűlyeszthezi el! A száraz dokban a hajómázolók a víz szint alatti részre ezt festették: No God, no pope! (Se Isten, se pápa!) Ott szakadt be a hajó oldala.

Nem gondolom, hogy az ateisták ettől most hitre jutnak, de ami tény az tény. Lehet az Istent kísérteni, de nem a végtelenségig, és az utolsó szó mindíg az övé lesz.

2010. márc. 18. 11:04
1 2 3 4 5 6
 11/58 A kérdező kommentje:

Ez annyira tetszik! Te biztos tudod, hogy én mi voltam, meg mi nem! És még csak a kétség legkissebb szikrája sincs meg benned, hogy esetleg tévedsz! Erre mit lehet válaszolni?

Nem ártatlan emberek halnak meg a tragédiákban. Ha te holnap agy rablótámadás áldozataként meghalsz, nem egy ártatlan ember fog meghalni, hanem egy Istent tagadó élet ér véget így, és megy rapportra Isten elé. Ha egy hívő hal meg ugyan ebben a támadásban, akkor sem egy ártatlan ember hal meg, hanem egy bűnös, akinek bűnei megbocsájtattak, és ezért a rapport elmarad. Én ezt így látom.

Látod ez annyira jellemző a hitetlen emberre, azt hiszi a hit üzlet két egyenlő fél között, sőt, magát Isten felett állónak gondolja, ha Isten bizonyos feltételeknek hajlandó megfelelni, akkor még arról is lehet szó, hogy higgyen benne.

2010. márc. 18. 14:40
 12/58 vav22 ***** válasza:

Szerintem keveritek a szezont a fazonnal....

Szerintem az emberek elfordulnak az Istentől, támadják, azaz a gonoszt választják. A gonosznak addig érdekes az ember amég meg nem nyeri. A gonosz műveli a sok rossz dolgot és nem Isten.

2010. márc. 18. 14:46
 13/58 anonim ***** válasza:
Aki nem hisz Isten létezésében, azért nem érti ezt az egész meghalni elpusztítani dolgot, mert csak a Földben és a mostani életben tud gondolkodni. Nem ez az igazi életed. Itt dől el ebben a testben a Földön, hogy milyen élet vár Rád. Ez csak egy állomás, olyan, mint egy iskola. Ha jó tanuló leszel, felvesznek az egyetemre, ha nem, akkor mész hajléktalannak. A hívők szerint a halál nem bűntetés, csak szerinted az.
2010. márc. 18. 14:50
 14/58 anonim ***** válasza:
11%
Ateista szerintem pedig nem létezik. Ki van zárva, hogy van olyan ember, akit még soha életében ne birizgált volna a kíváncsiság, hogy vajon van-e, vagy nincs. Te is, aki itt kételkedve írsz erről, miért vagy itt. Miért vitázol olyanokkal, akik ilyen hülyeségekben hisznek. A gyerekekkel is leállsz vitázni, hogy nincs Télapó?
2010. márc. 18. 14:54
 15/58 anonim ***** válasza:
90%
hmm, szóval ha el akarok pusztítani egy katonai létesítményt, csak közel kell lopóznom, és ilyeneket firkálni a falra. Aztán várni az eredményt. Húú, ezt eladom a hadseregnek :) Olcsóbb, mint a nukleáris csapás.
2010. márc. 18. 15:23
 16/58 anonim ***** válasza:
kedves kérdező/kommentelők ha 2 napon belűl tönkremegy a géped a: tecnikai hiba b:sátán műve de ha életed végéig templomba jársz, az biztos hogy nem technikai hiba!
2010. márc. 18. 16:18
 17/58 A kérdező kommentje:
Nem tudnék olyan Istenben bízni, aki nem parancsol a sátánnak, és milyen Isten az, akinek a sátán felett nincs hatalma? A sátán semmit sem tehet, amíg Istentől engedélyt nem kért, és az engedélyt meg nem kapta. Hogy a Titancot ő viszi a jéghegynek, vagy ő teszi a jéghegyet a Titanic útjába nem tudom. De azt tudom, Isten tudta és engedélye nélkül nem tehetné, ez biztos. És Isten sosem engedné meg ezt neki, ha nem szolgálná Isten céljait. Igen kedves ateisták, a földrengések és más tragédiák eszközök Isten kezében, hogy észre térjetek, és rájöjjetek, nem ti vagytok a világ urai, még csak a saját életetek urai sem vagytok, és a ti terveiteket Isten ott és akkor és úgy írja felűl huzza át ahogy neki tetszik, lehet duzzogni érte, de tegyél ellene ha tudsz. Lehet őt becsmérelni, de csak addig, amig szemtől szembe nem kerülsz vele. A viccben a nyuszika is csak addig mondogatta, ej, csak jöjjön erre az oroszlán, de meg verem, amíg oda nem ment az oroszlán és meg nem kérdezte: mit csinálsz itt kisnyuszi? És a nyuszika ahelyett hogy megverte volna az oroszlánt, csak ennyit felelt: Én? Hát csak ülök itt a dombtetőn, rágcsálom a saláta levelet, és hülyeségeket beszélek.
2010. márc. 18. 16:48
 18/58 vav22 ***** válasza:

El kell hogy szomorítsalak, mert a Sátán nem fog engedélyt kérni az Istentől és nem is adna neki...

De ebből kiderült, hogy elég hiányosak az ismereteid, uh. csak annyit írok, olvassd a Bibliát!

2010. márc. 18. 17:26
 19/58 anonim ***** válasza:
Most elgondolkodtam a kérdező kommentjén. Első hallásra elég hülyeségnek hallatszik. DE ha jobban belegondolsz lehet ebben valami. Ugyanis, ha a Sátán csinálja a rossz dolgokat, akkor Isten miért nem akadályozza meg? Meg tudná, nem? A Bibliában le van írva, hogy Isten le fogja győzni a Sátánt, akkor miért nem tette már réges rég? Az engedélyével gondolom nem azt jelenti, hogy a Sátán odamegy kér egy időpontot, majd megbeszéli, hogy mit tehet, hanem azt, hogy nincs megakadályozva.
2010. márc. 18. 18:03
 20/58 anonim ***** válasza:
Könnyű így magyarázni, hogy nem tudják bebizonyítani isten létét vagy nemlétét. Tehát, akkor valószínű létezik az összes isten, amit eddig az emberek kitaláltak. Kérdező, te miért csak egy istenben hiszel? Miért nem az összesben? Honnan tudod, hogy amiben hiszel az az egyetlen és igaz? Lehet, hogy a sátán vitt téged a rossz útra és a másik vallás a jó. Elvileg sosem tudhatnád meg mit higgy, mert nem tudhatod, hogy a sátán mondja vagy pedig isten vagy jézus, mivel a sátán arra törekszik, hogy megtévesszen. A kérdésedben szereplő kérdést én írtam. Mutatnál egy képet a titanicról, ahol ez a felirat látható rajta. A földrengés miért csak két nap múlva jött? Jézusnak sürgős elfoglaltsága támadt?
2010. márc. 18. 19:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!