A bibliai mítosz szerint a "bűnbeesés" előtt elhangzott az isteni parancs az édenkertben, hogy szaporodjatok és sokasodjatok. De ha Ádám és Éva nem esnek bűnbe, akkor nincs halál. Tehát a történet logikája szerint korlátlanul szaporodott volna az emb
A Szentírás, miként a világ maga sem, nem ad választ minden kérdésedre egzakt módon. pusztán az intellektus számára sem a teremtés, sem a világ, sem az élet, sem a halál nem körülhatárolható, nem vehető teljesen birtokba. tele van az életed, az életünk, hiten alapuló momentumokkal. Maga a teremtés-történet erős szimbólumokkal tele rakott nyelvezetű epikai mű, nem egy matek-könyv. Eligazít, iránypontokat ad. Kérdésed a "mit lett volna, ha..." kategóriába tartozik. Amikor készült a történet, ez a "szcenárió" már tudottan bekövetkezett. (Mármint az alma-evés stb.) De hangsúlyozom, hogy az almafa, a tilalom stb. erősen szimbólikus tartalommal bírnak.
Talán segít neked is, valahol olvastam ebben a vonatkozásban egy (talán arab) történetet: a bölcs úja a hold felé mutat, s a még tévedésben lévők az újhegyét nézegetik közelről, vagy azt nyalogatják. pedig ő felfelé mutat a holdra.
én azt hallottam hogy a Föld normális esetben egyáltalán nem lenne túlnépesedve ennyi embertől, és valójában még rengeteg embert elbírna tartani. Volt ehhez valami igazán megdöbbentő számadat is, hogy hányszor több ember élhetne jól a földön. Sajnos már nem emlékszem rá, de a lényeg hogy elképesztően sok embernek lenne még hely. Mindössze annyi kéne hozzá, hogy úgy használjuk a Földet ahogyan kell (gondolom egyrészt vigyázunk rá, másrészt nem pocsékolunk itt hogy ne kelljet szűkölködni ott, és még egy néhány hasonló dolog).
Valóban, talán korlátlan mennyiségű ember nem férne el a Földön. De Isten meg tudta volna oldani a problémát. Hogy hogyan, azt meg nem tudhatjuk. Lehet hogy az emberek nem szaporodtak volna tovább. De még ilyen buta ötletem is van hogy megnőtt volna a Föld :P ---> felborul az egyensúly a világegyetemben? Végül is Isten hozta létre az egészet, akkor be tudja állítani újra, hogy jól működjön. nem?
A biblia(szigorúan kis betűvel) egy meséskönyv...
Ha egy mesében sokan hisznek attol még mese marad...(ennyi erővel lehet hinni a görög mitológiában is meg a sztárvorszban' vagy a herripotterben')
Lehet most a lelkedbe gázoltam...hát ilyen az élet:)
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!