A kredoban ugy irja, hogy Jezus eljon itelni eleveneket es holtakat . Halal utan hova kerul az ember? Letezik, hogy mar akkor a pokolba vagy a mennyorszagba? Akkor hogyan lesznek megitelve elevenek es. Holtak?
úgy hiszem, ahogy leírtam, ez a válaszom
itt a hit a döntő, nem az észérvek
Credo -ban is erről van szó. Akkor jön el itélni, amikor én megyek Hozzá.(ez a halál pillanta legkésőbb)
Szia!
Teljesen jogos a kérdésed. Nem csak a krédó, de a Biblia is azt tanítja, hogy az embert Isten Krisztus visszajövetelekor támasztja fel. Addig pedig nyugszik, pihen a sírban, a Szentírás ezt az állapotot az alváshoz hasonlítja.
Üdv. Péter
Nekünk úgy tanították, hogy így néz ki ez a dolog:
-meghalsz. Ekkor három helyre kerülhetsz: menny, pokol, tisztítótűz.
-aztán jön az "második eljövetel", apokalipszis, világvége vagy ahogy tetszik, és akkor meg már csak két helyre kerülhetsz: menny vagy pokol, szóval addig kell jóvátenni a bűnöket a tisztítótűzben.
nézd meg ezeket a videokat és sokmindent megérthetsz..
http://www.youtube.com/watch?v=3t_cSz5YfzA&feature=related -a többi részét is nézd meg
Igaz történetek a fentiek !!!
azt ,hogy megnyugtatásra valamit, vigasztalásul mond valaki, gondolom nem baj. Vígasztalni kell, segíteni a megszomorítottakat.
Az ÉN halálával az egész világ tűnik el. - ez buddhista tanítás.Mély keresztény tanításokkal egyezik. Nem fogsz ilyet a tömegben a templomban hallani, és interneten fecsegéskor sem nagyon, mert ez nehéz, ezt át kell élni. De egyéni lelkivezetéskor megkapod a tanítást, ha a lelkivezetőd úgy látja jónak. Senki ezt megcáfolni nem tudja, mert mindig "más" hal meg, nem én.
Az ÉN lezárja az életét - az a világvége. Krisztus Pantokrator előtt állok majd. A megtestesült Isten tanítása - "kövessetek engem" -mit kell tennem, hogyan éljek, cselekedjem, hogy majd Vele lehessek - az Örök Istennel. Ez hit kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!