Szervek felajánlásáról halál után? Adod vagy nem? Milyen indíttatásból/ vallási vagy egyéb okokból?
Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 13:57
1/70 anonim válasza:
Adni fogom, mert nekem már nincs rá szükségem... Minek az nekem a föld alatt? Másnak még jó lehet.
2/70 anonim válasza:
Én is adom, mert szerintem egy áldott jó dolog az, ha a saját haláloddal megmenthetsz esetleg 1 vagy 2 embert.
3/70 anonim válasza:
Magyarországon aki nem rögzítteti magát,hogy nem engedi a szerveit kivenni,az automatikusan donor. (én ezt sokkal jobbnak tartom a másik metódusnál)
És igen adom. Nekem már nem kell, a földben vagy a krematóriumban nem fog hiányozni. De másnak segíthet.
vért is adok rendszeresen és csonvelő donor is vagyok. Ha valakin (pl egy leukémiás gyereken) segít,akkor vigyék.
4/70 anonim válasza:
Kiegészíthetném azzal,hogy az,hogy vihetnek mindent akár vallási ok is lehet. Katolikus vagyok, kötelességem segíteni, ha tudok. Ez pedig mégcsak nem is olyan amit magamtól vonnék el. nekem már nem kell.
5/70 anonim válasza:
Én a szemeimen kívül mindent adnék. (A szemeimhez valamiért ragaszkodom. Tudom, igazából a hártyát viszik, de... Nekem kell a hártya is. :) ) Vigyék a szívem, a tüdőm, a veséim, a májam, a bőröm, ami csak kell. Hogy miért? Mert rengeteg ember hal meg azért, mert nem jutnak szervhez. Olyanok, akik nem tehetnek arról, hogy betegek lettek, és nekik is ott van a családjuk, csak lehetőségük nincs az életre. Örülnék, ha tudnék adni néhány lehetőséget.
6/70 anonim válasza:
Vihetik. Tüdő, szív, máj, 2 vese, amiről tudok, az összesen 5 embert legalább megment, ha mindet fel tudják használni, megéri.
7/70 anonim válasza:
Az enyémeket is vihetik... ha nekem már úgysem kell, legalább valaki életét megmenthetem.
8/70 anonim válasza:
mivel ha már meghaltam,a fizikai testemre már nem lesz szükségem.úgyis csak elporladna.tehát odaadnám olyannak,akinek szüksége van rá.minek legyek önző zsugori dög,még halálom után is?:-)
9/70 A kérdező kommentje:
jaj senki nincs aki nem adja? :-S én nem adnám... tudom hogy M.o aki nem nyilatkozik még halála előtt az automatikusan adja de a gyakorlatban azért meg szokták kérdezni a rokonokat erről mielőtt kipakolnak!
2011. máj. 26. 16:25
10/70 anonim válasza:
És miért nem adnád? Számomra érthetetlen ez a hozzáállás.
Bocs, de iszonyú önzőségnek tartom.
És a rokonok azért általában igent mondanak. Nekünk a családban a legnehezebb kis csecsemő halála volt, akinek a szivét kérték az orvosok, nagyon félve. természetesen adták a szülők. Legalább egy másik gyerek élhessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!