Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szervek felajánlásáról halál...

Szervek felajánlásáról halál után? Adod vagy nem? Milyen indíttatásból/ vallási vagy egyéb okokból?

Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 13:57
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: az urna sem tart örökké. Egyik barátom féltve őrízte a polcán, aztán a betörő meg simán összetörte.

Én szívesen odaadnáma szerveimet, és szerintem majd a te véleményed is meg fog változni, amikor gyereked lesz. Főleg akkor, ha ő fog rászorulni valamilyen szervre. Egyébként a sors kifürkészhetetlen: bármikor érhet valamilyen baleset, ami által te szorulsz más szervére.

2011. jún. 3. 19:54
 62/70 anonim ***** válasza:
A személyiségi jogok az illető halálakor elévülnek,csak kegyeletei jogai vannak egy halottnak!
2011. jún. 5. 22:00
 63/70 anonim ***** válasza:
Mindegy, hogy szétszednek vagy bebalzsamoznak és bearanyoznak bálványnak, ugyanúgy halott maradok.
2011. jún. 5. 22:07
 64/70 anonim ***** válasza:

Felteszem,aki nemmel válaszolt az még nem került olyan helyzetbe,hogy neki kelljen szerv. Akkor valahogy mindenki el szokta hagyni a nagy mézes mázos elveit .

bár kivánom mindnekinek,hogy soha ne is kelljen új szerv!

2011. jún. 6. 10:03
 65/70 A kérdező kommentje:

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:07

igen, ez tény, de azért gondolom kevesen vennék jo néven ha az emésztőbe dobnák miután meghalt, vagy a dögkútba stb. mert "nahát azt azért ne..." és mivan akkor hogyha valakiben ugyanilyen borzongást vált ki mondjuk a boncolás? miért kell kényszeriteni mindenkit, szerintem el kellene tudjam dönteni hogy akarok e és ha megöltek akkor igy jártam. Mindenkinek megvan a maga "azt azért ne" elképzelése, csak itt az enyém 'kötelezö' ... képzelj olyat ami neked lenne borzalmas gondolat. És gondold hogy kötelezö. Nem jó, nem? És már mondtam én egyetértek a szervek felajánlásával, én a sajátomat nem akarom. Kötelezni hála az égnek nem kötelezték még, és remélem nem is fogják soha. Főleg hogy szép gondolat hogy valaki kikötné hogy csak ennek vagy annak vagy csak vegetáriánusnak meg csak olyannak akinek két kutyája van vagy épp egysincs, csak hogy ezt nem lehet kikötni. Biztos megnyugtató érzés egyeseknek,hogy legalább a halálukkal segíthetnek másokon. Bocs, de engem ez nem motivál mivel egy lényeges momentum zavar benne, ami történetesen az én halálom, másrészt tudom, hogy nagyon kevés az esélye annak hogy a szerveim jók lesznek. (Ezért van kevés szerv, mivel tényleg sok dolognak kell klappolnia.) Ezen kívül a keblemre ölelem a világot és hirtelen mindenkit nagyon szeretek és bárkin nagyon szívesen segítenék, mert minden ember nagyon fontos lett hirtelen nekem. Szép gondolat, csak hazugság. Ennél sokkal jobban tennénk ha az életben gondolkodnánk igy, halál után már könnyű! Azt megértem, hogy a rokonnak, szeretett ismerősnek odaadná az ember, nade bárkinek? BÁRKINEK??! Rokonnak én is adnám. Bárkinek nem. Plusz én még nem az a fajta vagyok aki ha hall egy történetet, egy beteg emberről vagy gyerekről, akinek nagyon kellene valami és különben meghal, fátyolos szemmel elérzékenyülve meditálok rajta még jópár hétig. És az igennel válaszolók többsége sem ilyen. Én úgy gondolom, hogy születünk, élünk, meghalunk. Ki elöbb, ki később, ki ebben, ki abban. Hogyha nem szeretett ismerős, engem olyan nagyon nem bánt. Felőlem meghalhat. Most rossz ember vagyok? Nem hinném. Max őszinte. Nyílván ha nem keresnének mindenkinek szervet vagy gyógyszert, ha kell, családom sem kaphatna, ezért elméletben támogatom az ügyet. Gyakorlatban amíg nekünk nem kell, addig én nem adom. Majd megoldják, ugy is "sokan adnák" és még mindig a nemmel válaszolok vannak kisebbségben, de a legtöbben azok vannak akik nem tudnak erről semmit és amugyis tojnak az egészre.

Még hozhat az élet furcsát. Ha kell, meghalok. De boncolást nem akaroooooooooooooooooooooook :'-(

2011. jún. 6. 21:06
 66/70 anonim ***** válasza:
100%
A hullám sorsával kapcsolatban nincs borzalmas gondolatom. Ha egy dögkeselyű több hasznát veszi, mint én, legyen egy dögkeselyűé.
2011. jún. 6. 21:08
 67/70 anonim válasza:
100%
A vesetranszplantált lány vagyok ismét. Nos de igen abba haltam volna bele,ha folyamatosan olyan emberek jönnek sorba akik nem akarják felajánlani a szervüket. Nem lehet örökké művesekezelésen élni. Szerencsére én csak 2 évig voltam programban, de sok ismerősöm már 10-15 éve gépen van. Szerinted meddig lehet ezt elviselni? Nem csak fizikailag de mentálisan is megviseli az embert. Nincs rendes életed nem tudsz dolgozni/iskolába járni. Nem,nem rokontól kaptam vesét de apukámtól kaptam volna / amúgy barát nem adhat csak rokon vagy valamilyen hozzátartozód/ Jah és elmondanám Kedves,hogy csak akkor kerülsz fel listára ha pl mindkettő veséd leáll :) Ahogy nekem is, és igen lehet egy vesével élni ezt teszem 7 éve.
2011. jún. 13. 15:02
 68/70 A kérdező kommentje:
Arra írtam hogy lehet egy vesével élni, hogy ahhoz hogy te kapjál vesét, nem kell valakinek meghalni, míg pl a szívhez muszáj. Élő is adhat neked szervet, nem kell hozzá valakinek meghalni.
2011. jún. 14. 08:46
 69/70 anonim válasza:

Nah végre egy érdekes és hasznos téma :)

Mivel nem biztos h végig olvassátok, kezdeném azzal h NE SZÓRASSÁTOK SZÉT A HAMVAITOKAT! Azt az élők lélegzik be ami szerintem gusztustalan... (Béla bácsi, meg Marika néni ne mászkáljon a tüdőmbe... szerintem :) ) És nem csak h gusztustalan de felesleges is...

Az én álláspontom az h boncoljanak, szedjenek ki belőlem mindent amit használni tudnak, aztán hamvasszanak, aztán temessenek :)

A halál olyan mintha csak aludnál... (csak valamivel hosszabb :S ) Nem tudsz a testedről, nem használod már semmire. A hulla az már nem te vagy. Az már rég nem az élőlény kategória. Csak tárgy. Olyan tárgy ami segíthet más embereknek, mint például a kés meg a villa ami abban segít h kulturáltan étkezhessünk, vagy mint smink ami abban segít h jobban nézzünk ki... stb stb stb... Pont ilyenek a szerveink tárgyak, csak ezek abban segítenek h valaki más élhessen!!!

Írta valaki h mit szólnál ha (NE ADJ ISTEN!!!) veled történne valami... Autó baleseted lenne holnap és olyan sérülést szenvednél h új szívre lenne szükséged?!

Ha van mennyország vagy bármi ahol a lélek tovább él, akkor azon úgyse látszódnak a kaszabolás nyomai, ahol kiszedték a szerveidet...)

Valaki meg írta h részeges, rossz ember ne kapja a szerveit... Hát vigasztalására mondom, nem osztogatják azt olyan könnyen :) Komoly követelményeknek kell megfelelni ahhoz h valaki szervet kaphasson.

És te kérdező... ha rendelkezel h ne boncoljanak fel, meg ne használják a szerveidet aztán később gyereked lesz és most jön ismét a hülye autó balesetes példám...

Ő megsérül te meg meghalsz... és ha neki szerv átültetés kell és a tiéd pont jól jött vna... hát lehet h miattad fog akk ő is meghalni...

Persze ez egy igencsak szélsőséges példa, de mielőtt nyilatkoznál gondold át jó sokszor! ;)

2011. jún. 23. 08:29
 70/70 anonim válasza:
Ahogy már előttem is írták, a boncolás szerintem is azért kötelező, mert csak ezáltal bizonyítható, hogy valaki természetes halált halt-e vagy sem. Senki sem ismerhet mindenkit, és senki sem tudhat mindenről, ha nem boncolnának lehet hogy évente x db-al több mérgezés történne pl. és nem tudná senki sem. Elviekban a műhiba megállíptására miatt is kötelező lehet a boncolás, mert különben letagdnák a doktorok a saját hibáikat, bár gyakorlatilag így is ez történik.
2013. ápr. 15. 22:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!