Szervek felajánlásáról halál után? Adod vagy nem? Milyen indíttatásból/ vallási vagy egyéb okokból?
mindenképp adnám. bár cukorbeteg vagyok, szóval nem tudom, hogy használhatják-e egészséges emberben mondjuk a szívem vagy a vesém.
amit tudnak, azt hasznosítsák belőlem.
barátnőm anyuja vesebeteg. neki élődonoros transzplantációja volt. iszonyat nagy áldozatot hozott érte az egyik közeli jó ismerőse.
A disznós hasonlatoddal élve... Láttam már néhány boncolást, és hidd el, sokkal "humánusabb", hogy úgy szedik ki a szerveid, hogy azok jó helyre kerülnek, mint azért, hogy kiszedjék, megvizsgálják, random módon visszatömködjék a mellüregedbe (mert ez történik :) ), aztán meg mehess a sütőbe. Nekem is sokáig idegen volt ez az egész szervátültetősdi, 20 éves voltam már, mikor úgy döntöttem, hogy pakoljanak ki úgy, ahogy szeretnének.
Egyébként amit sokan nem tudnak elképzelni, az az, amit a filmekből sokat hall az ember, ha valaki meghal. :) Az orvosok azt mondják, hogy az már csak a test, de a halott az már nem az a személy, aki előtte "benne élt". És ez egyébként teljesen igaz, csak ezt az ember saját magával szemben, illetve a szeretteivel kapcsolatban nem nagyon tudja átérezni. De amikor egy teljesen ismeretlent szednek szét előtted, akkor nem azon gondolkodsz, hogy két napja még kenyeret vett a boltban, hanem azon, hogy huhh, ez irtó érdekes, és vajon miért halt meg, és mikre lehet rájönni a szerveiből? És maga a halott - hülyén hangzik -, de már nem is olyan, mint egy ember. Inkább tekintesz rá egy rendkívül élethű bábuként, de az, ami emberivé tette, már eltávozott. Természetesen mondom, az ember ezt saját magával kapcsolatban, meg azokkal kapcsolatban, akiket szeret, nagyon nehezen, sőt, egyáltalán nem érti meg olykor.
De mindenkinek a saját szerveiről van szó, én elfogadom, hogy Te így döntöttél. :)
Onnan jött a kicsi vagy, hogy nagyon felelőtlen,illetve felelősségtudat nélküli a megnyilatkozásod.
Főleg, ha orvosirta jártál,gyógyítani akartál volna....
Ami ott van az a test, az már semmi, az agy nem gondolatok helye, csak massza.
És boncolni fognak,mivel nagy valószínüséggel kórházban halsz majd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!