Ez a történet így már hihető, és igasz?
Vajon, ha isten el akarja pusztítani az embereket vagy az emberiség nagy részét, akkor miért földrengésekkel meg egyéb katasztrófákkal próbálkozik?
Erre a kérdésre válaszolva nem pontosan meséltem el egy eseményt. Most itt van konkrétan:
1908.12.26-án Sziciliában Messzinában a következő hirdetést tették ki: No Bambínó(Jézuska), küldj csak egy kis földrengést -ha tudsz-, a mi házaink mindent kibírnak. Két nappal később 1908.12.28-án 100.000 ember halt meg a romok alatt. Jött a földrengés.
A Titanic felavatásakor a hajó tatján egy óriási plakáton a következő felírat volt: Ezt az Isten se sűlyeszthezi el! A száraz dokban a hajómázolók a víz szint alatti részre ezt festették: No God, no pope! (Se Isten, se pápa!) Ott szakadt be a hajó oldala.
Nem gondolom, hogy az ateisták ettől most hitre jutnak, de ami tény az tény. Lehet az Istent kísérteni, de nem a végtelenségig, és az utolsó szó mindíg az övé lesz.
1)Nem akarlak akarlak és nem is tudlak tanítani,
2) semmi közöm a jehovákhoz, vagy jehova tanuja nekem nyolc, pont rólad gondoltam h az vagy
3)ezek szerint tényleg van bővebb biliai ismereted ok, tévedtem, de még mindig kitartok amelett, hogy nem Isten engedi meg a sátánnak, hogy rossz dolgokat műveljen
Most sajnos nincs több időm meg ma nem is lesz az elkövetkező 3 napban uh. azt hiszem én most lezárom magam részéről a témát, csak az esik szarul, hogy lejehovázol, én nem akartalak megbántani semmivel, sajnálom ha így sült el
Én is bocsánatot kérek tőled, és fenn tartom azt a nézetemet, és szigorúan a Biblia alapján, Isten a sátán felett áll, hatalma van felette, és mivel Isten mindent tud, mindenütt jelen való, nem történhet meg, hogy sátán Isten tudta nélkül tegyen bármit.
Amikor Isten meg kérdi Ádámtól: Ádám hol vagy, azt nem azért teszi, mert nem tudja, hogy a fák között bújkál, de várná a bűnvallást, és ehez ad segítséget. Pont úgy, mikor te otthol azt látod, a váza a virággal le van verve az asztalról, és megkérded a gyereket: mi történt? Te sem azért kérdezed, mert nem tudod, a gyerek a többszöri tíltás ellenére megint focizott a szobában és leverte a vázát, csak tőle szeretnéd hallani, hogy lásd, mennyire őszinte, és megbánta-e tettét.
"a Biblia alapján, Isten a sátán felett áll, hatalma van felette, és mivel Isten mindent tud, mindenütt jelen való, nem történhet meg, hogy sátán Isten tudta nélkül tegyen bármit."
No látod, ez a LEGNAGYOBB vicc az egészben, és ebből látszik, mekkora hülyeség az egész. Ha ugyanis ez így van, akkor Isten AZT AKARTA, hogy az ember bűnbeessen (valamint már előtte is, hogy a Sátán fellázadjon), és hogy elterjedhessen a világon a gonosz.
EZT AKARTA.
És még ezek után beszél szeretetről? (meg azután, hogy emberek millióit mészárolja le?)
Hát, kérdező, gratulálok, ha te ebben hinni tudsz. Nagyon érdekes számomra, hogy amikor emberek viselkednek ugyanúgy, ahogy Isten az Ószövetségben, azt mindenki elítéli (pl. Hitler, Sztálin), de ha Isten teszi ugyanezt, az már teljesen rendben van, és még dicsérjük is érte, mert ő az Úr, és neki mindent szabad.
De mégis milyen isten az, aki ilyen példával jár elöl?
Semmilyen. Ember cselekedne így, ha meglenne hozzá a hatalma.
Ma még mindig működik a számítógépem, van még egy napja istennek rá, hogy tönkretegye.
Azt írtad nekem, kérdező, hogy ha tönkremegy a gépem megígérem e hogy templomba fogok járni. Én vissza kérdezek, ha nem megy tönkre a gépem, megígéred e, hogy soha többé nem mész templomba?:D és nem hiszel....
Ha létezne annyi véletlen, mint amennyi az én életemben volt, akkor hihetnék az evolúcióban is. De a véletlenekben már rég nem hiszek. Tudom mi a stockholm-szindróma.
Kicsit bánom, hogy nem vállaltad be a templomba járást, én ismerek egy ma már családapát, de akkor még mint egyetemista azt mondta, ha van Isten, akkor egy héten belül üsse el egy autó, de ne legyen semmi baja. Egy héten belül elütötték, más baja nem lett, mint hogy megtért, el vett egy helyes csinos hívő lányt, és boldogan járnak azóta is a gyülekezetbe.
De az persze neki se jutott eszébe, hogy százezer másik ember tett ugyanilyen kijelentéseket (ha van Isten, történjen ezmegez) és nem történt semmi...
Statisztika, nagy számok... Csak bele kéne gondolni egy kicsit.
És érdekes módon rengeteg ember mászik ki a legreménytelenebb helyzetekből is pusztán kitartással, elszántsággal és evilági támogatással. Erről pl. a feleségem is tudna mesélni, ő is megjárta, amit meg lehetett járni. Mégis, túljutott rajta, rendbetette a dolgokat saját erejéből, esetleg időnként mások (valódi, hús-vér emberek) segítségével.
Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!