Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez a történet így már hihető,...

Ez a történet így már hihető, és igasz?

Figyelt kérdés

Vajon, ha isten el akarja pusztítani az embereket vagy az emberiség nagy részét, akkor miért földrengésekkel meg egyéb katasztrófákkal próbálkozik?

Erre a kérdésre válaszolva nem pontosan meséltem el egy eseményt. Most itt van konkrétan:

1908.12.26-án Sziciliában Messzinában a következő hirdetést tették ki: No Bambínó(Jézuska), küldj csak egy kis földrengést -ha tudsz-, a mi házaink mindent kibírnak. Két nappal később 1908.12.28-án 100.000 ember halt meg a romok alatt. Jött a földrengés.

A Titanic felavatásakor a hajó tatján egy óriási plakáton a következő felírat volt: Ezt az Isten se sűlyeszthezi el! A száraz dokban a hajómázolók a víz szint alatti részre ezt festették: No God, no pope! (Se Isten, se pápa!) Ott szakadt be a hajó oldala.

Nem gondolom, hogy az ateisták ettől most hitre jutnak, de ami tény az tény. Lehet az Istent kísérteni, de nem a végtelenségig, és az utolsó szó mindíg az övé lesz.

2010. márc. 18. 11:04
1 2 3 4 5 6
 21/58 vav22 ***** válasza:

Ezt ugye viccből írtad, hogy majd engedélyt kér a Sátán meg Isten ad neki :DDDD

Most úgymond a Sátán uralkodik itt a földön, természetesen mi választhatjuk Istent, de meg van írva, hogy véget vet majd a Sátán uralmának. De gondolj bele, ha most Isten belepiszkálna a Sátán nevezzük "próbaidejébe", akkor joggal mondaná, hogy "Na látod! Azért nem volt jobb az én világom , mert te belepiszkáltál".

Aki az Urat választja kárpótolva lesz sokszorosan a földi szenvedésért... És ez egy morzsányi lét az örökkön örökkéhez képest.

Azt meg ,hogy honnan tudom, hogy ez az Isten a jó vagy az, vagy valami ilyesmit írkált valaki, nagyon egyszerű.

A Bilia Szent, ami abban le van írva az az egyetlen és igaz. Egy igaz hit van és nem egy igaz vallás...

Ha neked igaz hited van tök mindegy melyik felkezethez tartozol. Természetesen olyan vallásokra gondolok itt amik nem magyaráznak a Biblia mellé és se nem vesznek el hozzá, se nem raknak el hozzá.

Kérdező ha ilyeneket írsz, joggal feltételezem, hogy nem olvasod a Bibliát és így elég nehéz válaszolni...

2010. márc. 18. 19:32
 22/58 anonim ***** válasza:
És honnan tudhatod, hogy a bibliába nem barmolt bele a sátán, hisz emberek írták és őket megtéveszthette
2010. márc. 18. 20:05
 23/58 anonim ***** válasza:
De ezt tényleg magyarázza meg nekem valaki. Miért ne piszkálhatna bele Isten a Sátán munkájába? Én megvédeném a gyerekemet ha látnám, hogy valami baj fogja érni, nem mondanám azt, hogy szabad akaratod van.
2010. márc. 18. 20:21
 24/58 anonim ***** válasza:
Itt nem az elpusztítás volt a cél,hanem a ráilyesztés..
2010. márc. 18. 20:33
 25/58 anonim ***** válasza:

Ezért nem tartom igaznak, hogy a Sátán lenne ennek a világnak az Istene. Ez butaság, hogy a rossz dolgok a Sátántól származnak. Nem, a rossz dolgok nagy része az emberektől származik, és az emberek a felelősek érte, nem a Sátán.

Magyarázatot találni a bűnre olyan, mint mentséget találni rá, márpedig nincs rá mentség. A bűn és a rossz a világ egy nagy rejtélye, amit még a Biblia sem tud kielégítően megmagyarázni. De szerintem ez így is van jól.

2010. márc. 18. 20:49
 26/58 anonim ***** válasza:
jáááj,bocsánat! :DD RÁIJESZTÉS!! fránya jé betűk!! :DDD
2010. márc. 18. 20:51
 27/58 vav22 ***** válasza:

Ha Isten megteremtette az egész világot, csodálatos dolgokat teremtett, hacsak egy kis magzat fejlődésére gondolok mindennek van miértje, sok dolog ami számunkra természetes valójában véletlennek alig nevezhető csodás dolgok, akkor gondolod , hogy egy könyvet nem tud megvédeni?

És valahol a gyermekednek is szabad akarata van , ha jobban belegondolsz. Egy felnőtt gyereknek nem tilthatod meg ha valami baromságot akar csinálni, esetleg megpróbálhatod megakadályozni, de elég nehéz.

2010. márc. 18. 21:31
 28/58 A kérdező kommentje:

"El kell hogy szomorítsalak, mert a Sátán nem fog engedélyt kérni az Istentől és nem is adna neki...

De ebből kiderült, hogy elég hiányosak az ismereteid, uh. csak annyit írok, olvassd a Bibliát!"

Ez kedves tőled, akkor beszélgessünk kicsit Jób könvéről. Hogy kezdődik? 1. Történt egy napon, hogy az istenfiak megjelentek, és megálltak az ÚR előtt. Velük együtt megjelent a Sátán is, és megállt az ÚR előtt. 2. Az ÚR megkérdezte a Sátánt: Honnan jössz?

Tehát a sátán megjelenik Isten elött, és beszélgetnek.

12Az ÚR ezt felelte a Sátánnak: Mindenét a kezedbe adom, csak rá magára nem vethetsz kezet!

Na ezt magyarázd meg nekem kedves jehova tanuja! Isten engedélyezi a sátánnak, hogy Jób tulajdonával azt tehet, amit csak akar, de határt szab neki! Jóbhoz magához nem nyúlhat. És a sátán engedelmeskedik! Be kell tartsa az Isten álltal diktált feltételeket.

Aztán: 6. Az ÚR ezt felelte a Sátánnak: A kezedbe adom, csak az életére vigyázz!

Itt Isten tovább megy, újabb engedményeket ad sátánnak, most már Jóbbal is tehet amit akar, de a határt most is megszabja: az életét nem veheti el. És sátán most is betartja a játékszabájokat. Tehát Isten mindvégig kontrollálja az eseményeket, és sátánnak igen is szükséges, hogy engedélyt kapjon Istentől, addig semmit nem tehetett Jóbbal, amig ezt Isten meg nem engedte neki.

Lásd: 9. A Sátán így felelt az ÚRnak: Nem ok nélkül féli Jób az Istent! 10. Hiszen te oltalmazod őt, a házát és mindenét, amije csak van! Keze munkáját megáldottad, és jószága elszaporodott a földön. 11. De nyújtsd csak ki a kezed, és tedd rá arra, amije van, majd káromol még téged!

Tehát a sátán azt mondja Isten tegye rá Jóbra a kezét, és Isten erre mondja: Mindenét a kezedbe adom, csak rá magára nem vethetsz kezet!

Nos kedves sokat olvasott jehova tanuja, akkor taníts engem!

2010. márc. 18. 21:35
 29/58 anonim ***** válasza:
Ha egy könyvet meg tud védeni, akkor engem miért nem, hogy az egy igaz hitet/egyházat válasszam?
2010. márc. 18. 22:15
 30/58 anonim ***** válasza:
Igen, de egy ember nem látja mindig a gyermekét, ezért nem tudja megvédeni. De Isten látja.
2010. márc. 18. 23:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!