Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mire jó a hit? Csak én nem...

Mire jó a hit? Csak én nem értem, illetve nem tudom felfogni?

Figyelt kérdés

A kereszténységre, egyéb felső hatalomban való hitre gondolok. Nem provokáció, de nézzenek már magukba az emberek... Tényleg van olyan ember, aki elhiszi, hogy létezik egy mérhetetlen, érinthetetlen, láthatatlan, tudatos erő, mely szabályozza életüket?

Komolyan, mi ösztönzi arra a népeket, hogy bevegyék ezt a sületlenséget, főleg a nagy keresztes mesekönyvet???

2010. márc. 17. 17:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
Asszem, kérdező, az átlagnál több választ kaptál, mint amennyit megérdemeltél volna. :)
2010. márc. 19. 20:15
 42/76 anonim ***** válasza:

Kedved Kérdező!

Írtad véleményedet amelyet megválaszolok mert kissé félreértesz dolgokat.

Imádkozás nagyon fontos mert mi keresztények így szólunk Istenhez,amely számodra azért furcsa mert nem hiszel Istenben.

A példád amit felvázoltál kissé kitekert értelmezésű és tudod mi emberek kaptunk értelmet Istentől amivel tagadhatjuk létezését és ilyen kérdéseket kreálhatunk

vagy felismerjük,hogy ő tényleg valóság.

A keresztény csávó) ha imádkozik akkor én hiszem áttér mert az imákat meghallgatja Isten.

(Van ilyen eset is ha nagyon fontos valami amit Isten meg akar cselekedni és pl:rajta keresztül)

De ha elütik ez az eset is fennáll,valószínűleg nem volt Isten akaratában a dolog.

(és sem szoktam átrohangálni az úton mikor piros a lámpa)

ezt esztelenségnek tartom és nem hitnek.)

Máté evangéliuma 4,5-6 v:

Jézust bűnbe akarta vinni az ördög

5. Ekkor vitte őt az ördög a szent városba, és odahelyezte a templom tetejére.

6. És monda néki: Ha Isten fia vagy, vesd alá magadat mert meg van írva: Az ő angyalainak parancsol felőled, és kézen hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe.

7. Monda néki Jézus: Viszont meg van írva: Ne kisértsd az Urat, a te Istenedet.

Az egész kereszténység nem átverés de van olyan,hogy átverik az embereket keresztény köntösbe bújva.

Máté evangéliuma 7,15-23 v:

15. Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.

16. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?

17. Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.

18. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt ;romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.

19. Minden fa,a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.

20. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.

21. Nem minden,a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

22. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?

23. És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

Szóval jogos a kritikád ezzel Isten sem ért egyet mert ő igazságos és egyenes.

És utálja az ilyen tetteket.

A vállficamról annyit amit-lehet félreértetted én nem gyógyulási folyamatról írtam hanem arról,hogy Isten a helyszínen helyretette a vállam ami azért nem szokványos! Nem gondolom mindennapos dolog lenne a ficamok csak úgy maguktól helyreugrálnának.

Természetesen elmentem az ambulanciára és csináltattam röntgen vizsgálatot mert az orvosok tevékenysége is fontos ami Istentől van.

És nem vagyok fanatikus valamint nem gondolom,hogy nem kell gyógyszer és kórház.

Sőt a gyógyulási folyamat is Isten ajándéka a szervezet tud regenerálódni.

De hiszem az Ézsaiás próféta a Názáreti Jézusról szól aki képes meggyógyítani az embert akár most:

Ézsaiás 53,1-5 v

1. Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?

2. Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kívánatos!

3. Utált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orcánkat elrejtjük, utált volt; és nem gondoltunk vele.

4. Pedig betegségeinket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik,verettetik és kínoztatik Istentől!

5. És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.

Ez az igerész arról szól Jézus elhordozta a bűnöket és a bűnökért kijáró büntetést is,fájdalmakat és betegségeket. Tapasztaltam hogy ez a mai napon is valóság és akár a te életedben is igaz lehet.

Shalom!

2010. márc. 20. 05:41
 43/76 anonim ***** válasza:
Kérdező! Te most csak arrogáns módon köpködni akarsz, vagy értelmes ember módjára vitázni? Kérlek, erre válaszolj nekem, mert ha köpködni, akkor teljesen felesleges, hogy tovább irkáljak ide.
2010. márc. 20. 06:36
 44/76 anonim ***** válasza:
Ezt csak azért kérdem, mert úgy tűnik, hogy el se olvasod, amit írunk (amit írsz, annak körülbelül a 3/4-e már meg lett válaszolva), illetve egyáltalán nem érzem rajtad, hogy egyáltalán próbálnád megérteni az egészet. Elfogadásban már reménykedni se merek =) Per pillanat ugyanúgy viselkedsz, mint az általad emlegetett dogmatikus inkvizítorok :D
2010. márc. 20. 06:40
 45/76 anonim ***** válasza:
0%

Biblia = Mesekönyv amit úgy értelmezel ahogy akarsz, de ennyi erővel a micimackót is felfoghatod "jó tanításnak", mert Róbert Gida sem volt rosszindulatú.

Vannak emberek akiknek nincs senkijük, idősek stb..., és az egyházban találják meg a "társat" ami segít könnyebé tenni az életüket és legalább kimozdulnak otthonról.

Azért a micimackóban mégsem hihetnek ;)

2010. márc. 20. 08:16
 46/76 anonim ***** válasza:

Három fontos kérdésünkre nincs valódi válasz:

1.Hogyan jött létre az univerzum és benne mi?

2.Miért vagyunk itt?

3.Mi lesz velünk halálunk után?

Ez sokakat annyira zavar,hogy inkább a vallást választják.

2010. márc. 20. 15:51
 47/76 A kérdező kommentje:

De figyeljetek már ide... A hit. Hiszem, hogy egy sörösdoboz kering a föld körül, évente 3X kerüli meg. Attól, hogy hiszek benne, igaz lesz??? Neemmm...

Isten nem lehet tökéletes, mert az ember sem az, és mivel az Urat az ember találta ki, így ő sem lehet tökéletes!

Ha már itt tartunk! Isten miért pont ember alakú? Ha annyira minden felett áll, anyagból sem lehet, ugyanis az anyagok termelődnek, szal származnak valahonnan. Ergo ha istent ábrázoljuk, csak egy fehér vásznat kellene "alkotni".De ha anyagtalan, tudata sem lehet! Ugyanis a tudat is anyagok műve! Gondoljunk csak az agyunkra.

***A továbbiakban kérném mellőzni az oldalas idézeteket, mert a kutya nem fogja elolvasni!***

Még valami! Ha Isten a mindenség, hogy lehetett gyereke???

Isten fiaként emlegetik, szal tőle van! De hogyan??? Várjunk csak, megvan!!!

Csettintett egyet, nesze b@mmeg, te vagy Jézus, menjé' plízz, oszt haljá' má' meg!!!

2010. márc. 20. 15:53
 48/76 A kérdező kommentje:

Quote:

Három fontos kérdésünkre nincs valódi válasz:

1.Hogyan jött létre az univerzum és benne mi?

2.Miért vagyunk itt?

3.Mi lesz velünk halálunk után?

Ez sokakat annyira zavar,hogy inkább a vallást választják.

"

Logikus...:) Ez szimpatikus nézet!

1.Fogalmam sincs, de biztos van racionális magyarázata!

2.Nincs oka, az evolúció okolható érte!

3.A föld alá kerülünk, szép lassan lebomlunk, és egyszer fű nő belőlünk...:)

2010. márc. 20. 15:57
 49/76 anonim ***** válasza:
Mostanság minden Bibliai furcsaságra ráfogják,hogy az csak "szimbóleum".Innentől mindenki azt lát bele amit akar.
2010. márc. 20. 16:00
 50/76 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges vitatkozni veled, vagy bebizonyítani bármit is. Ha az orrod elé tartanák a bizonyítékot, akkor is tovább gúnyolódnál és hitetlenkednél. Az arrogancia elhomályosítja a lelked. Csak tudnám, mitől vagy ilyen magabiztos magadban. Óóó, csak nem téged is a Hit vezérel? ;) Csak te épp a ma divatos elképzelésekben hiszel éppúgy, mint más Istenben :D Annyira korlátozva van az elméd, hogy gondolkodás nélkül lehülyézed az emberek 95%-át. Ugyan már, te sem gondolhatod komolyan, hogy ennyire übermensch vagy, mint amilyennek előadod magad ;)
2010. márc. 20. 16:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!