Mire jó a hit? Csak én nem értem, illetve nem tudom felfogni?
A kereszténységre, egyéb felső hatalomban való hitre gondolok. Nem provokáció, de nézzenek már magukba az emberek... Tényleg van olyan ember, aki elhiszi, hogy létezik egy mérhetetlen, érinthetetlen, láthatatlan, tudatos erő, mely szabályozza életüket?
Komolyan, mi ösztönzi arra a népeket, hogy bevegyék ezt a sületlenséget, főleg a nagy keresztes mesekönyvet???
jah én sem értem, a szomszédomban is van egy hivő egyén,
mindenkivel kib@szik,és utána meg elmegy a templomba leimádkozni!!!
hülyék az emberek ennyi
Engem így neveltek,jártem templomba, voltam keresztelve, elsőáldozó, bérmálkozó... persze most, hogy itt állok a felnőtt élet küszöbén egyre többet gondolkozok ezeken, és hiába engedném el magam, mindig ott van akár a hittantanár, anyám, a nagymamám messzehangzó szava:"ez bűn"...szóval nekem nehéz, de megkell tudni különböztetni mi a jó és mi a rossz, a biblia nélkül is.
18/L
Nekem az a furcsa, hogy valaki elhiszi, hogy az egész Univerzum csak úgy "van", a semmiből lett és semmivé válik, ok és cél nélküli, és így az egész életünk is, és minden, amit valaha alkottunk. De persze mindenki azt hisz, amit akar =)
16/F
"Az, meg hogy mi bűn és mi nem, köszönöm el tudom dönteni Biblia nélkül is"
Akkor mért nem te hozod a törvényeket, ha ilyen jól el tudod dönteni, mi számít egyetemesen minden emberre vonatkozóan bűnnek, és mi nem? Szerintem csak azt tudod eldönteni, hogy SZERINTED mi bűn és mi nem =) Ez viszont elég relatív.
Gyakorlatilag az egyház Földünknek az egyik legjelentősebb nagyhatalma. Ez mindig is így volt, és mindig is így lesz. A hitnek a szerepe pedig az emberek egyfajta manipulációja. Anno annak idején rengeteg dologra nem találtak választ, mindent betudtak Isten művének. Nem azt kell nézni, hogy most mi van, hanem régen mi volt, akkor bizony sokmindenre nem tudtunk magyarázatot. Képzeljük csak bele magunkat pl egy középkori ember helyébe. A pestist egyszerűbb volt természetfeletti erőnek tulajdonítani, mert nem találtak magyarázatot. És bizony ha nem is ilyen formában de mint a hagyományok, ez is fennmaradt, családról családra öröklődik. És így szerzett magának évszázadok során akkora tábort az egyház, hogy nagyhatalommá növesztette magát.
Elnézést kérek, ha valakit ezzel megbántottam, nekem ez a véleményem.
Nem kötekedés. A lopást egy etnikum nem tartja bűnnek. Az ölést, ha jó okkal történik, az iszlámok nem tartják bűnnek. A részegen vezetés is megoszlik, van, ahol zéró tolerancia van, van, ahol ihatsz valamennyit.
Ugye, hogy nem olyan egyértelmű, hogy mi is az a bűn? Illetve lehet, hogy neked az, de az egész emberiségnek már rohadtul nem.
Bűn... Ki fogalmazza, jegyzi le, hogy mi bűn??? Az égiben hívők szerint a bujaság is az... Bűnnek számítana a szaporodási ösztön??? A lopás is bűn, de ha nem lopnánk, éhenhalnánk! Az egész egy nagy kalap fekália! Olyan, hogy bűn nincs! Vannak törvények, és az azokat be nem tartó emberek!
Mellesleg a keresztényeknek tudniuk kell az inkvizícióról, ami bizonyítéka az emberi degeneráltság, sötétség, elvakultság, és brutalitásra való hajlamára!!! Nem volt más, mint legális mészárlás!!! És még a kereszténységet mondják jónak??? Jó az, hogy ha valaki nem az én nézetem hiszi, azért elevenen megnyúzom? Vagy épp egy karót vezetek a végbelén keresztül a testén? Jó az, hogy a meztelen testére egy éhes patkányt rakok egy ketrecben? Jó az, és hívő dolog, hogy a delikvenst júdásbölcsővel büntetem, mert nem hisz egy kitalációban??? Ezek után nekem senki ne mondja, hogy a kereszténység egy szép, és tiszta vallás! Több vér tapad a keresztényekhez, mint Hitler egész brigádjához!!! És mindezt a népírtást még brutálisabban is tették, mint a nácik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!