Mire jó a hit? Csak én nem értem, illetve nem tudom felfogni?
A kereszténységre, egyéb felső hatalomban való hitre gondolok. Nem provokáció, de nézzenek már magukba az emberek... Tényleg van olyan ember, aki elhiszi, hogy létezik egy mérhetetlen, érinthetetlen, láthatatlan, tudatos erő, mely szabályozza életüket?
Komolyan, mi ösztönzi arra a népeket, hogy bevegyék ezt a sületlenséget, főleg a nagy keresztes mesekönyvet???
A jézusba vetett hit hiú reményt ad!
Imádsággal nem mész semmire... Felhozok egy végletekig egyszerű példát...
Keresztény csávó áll a forgalmas autópálya szélén. Imádkozik, majd nekiáll átfutni a túloldalra.Ha átér, betudja isteni közreműködésnek, ha elütik, akkor pedig a föld alá kerül egy szép koporsóban.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy vannak véletlenek, van szerencse, és van akarat. Isten nincs! Az egész kereszténység átverés, amivel a manipulálható tömegeket pénzkiadásra bírják. Ennyi, nem több!
Valaki írta, hogy kificamodott a válla, és gyorsan felépült a nagy öreg segítségével! Az nem ő volt, hanem a szervezete regenerálóképességének bizonyítéka! Gyógyszerrel vagy anélkül. Ha mindezt istennek tudnánk be, akkor miért kell a kórház? Leszakadt a karod, hazamész, imádkozol egy sort, és jó lesz minden??? Neeem...
A hit az akaratgyenge emberek találmánya!
"A hit az akaratgyenge emberek találmánya!"
Persze, biztos azért vállalta annyi keresztény a halált a hitéért, mert gyenge volt az akaratuk.
"Persze, biztos azért vállalta annyi keresztény a halált a hitéért, mert gyenge volt az akaratuk."
Nem, ők egyszerűen csak túl hülyék voltak az élethez!
Az én IQ-m elég alacsony ahhoz, hogy higgyem a teremtéstörténetet. Szerintem az adj időt a véletlennek, ember lesz belőle sokkal röhejesebb.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Szerintem igaza van a kérdezőnek.
Már csak azért, mert miért van akkor az, hogy ennyi sz*r dolog van a világon?
Volt egy ismerősöm, aki egy áldott jó teremtés volt, tényleg. Sajnos daganatos lett, meghalt, holott most fogadott örökbe egy kisfiút, mivel a férje nem volt alkalmas a gyermeknemzésre. A nő hitt Istenben, imádkozott, az egész családja érte imádkozott.
De sajnos elment.
Kérdem akkor én, hogy ilyenkor hol van Isten? Miért bünteti azt, aki nem érdemli meg? Vagy ilyenkor jön az, hogy hát a rák egy nagyon veszélyes betegség nehéz belőle kigyógyulni... a biológiai igazság csak azért, mert Isten nem mentette meg? Hát mit ne mondjak, ha Isten létezik eléggé fekete a humora....Vagy nem is. Biztosan a nő titokban sorozatgyilkos volt, sátánista, paráználkodó.. Ja és ez mind tudat alatt. Ezért büntettetett.
Szóval Isten egy gyermeki mese, amivel a hívők áltatják magukat. Belül minden ember gyerek, és Istent egyenlővé teszik a reménnyel. Én személy szerint földhöz ragadt vagyok, akkor fogom elhinni, hogy létezik Isten, és hogy Jézus tényleg olyan nagy ember volt, ha majd kezetfogok velük. Élőben... És bebizonyítják, hogy tényleg van hatalmuk.
Előző, a hitért a jutalmat nem ezen a világon kapod meg, hanem a túlvilágon. Fogalmi zavarban szenvedsz, az igaz emberek is meghalnak, szenvedhetnek, csak ők a mennybe kerülnek. Nem is lehet elvárni, hogy itt jutalmazzák őket, hisz akkor egyértelművé válna az egész, és mindenki hinne. Akkor pedig értelmét vesztené a hit, az már nem hit lenne, hanem meggyőződés, bizonyosság. De ezt biztosan tudta a meghalt anyuka is, nyugodjon békében!
Kérdező: az invizíciót hülyeség volt felhozni. Isten tökéletes. Az egyház (és az inkvizíció) emberekből áll, akik hibázhatnak. Sehol senki nem mondta neked, hogy az emberek tökéletesek.
Sajnos egyébként gyakran azt látom, hogy a nem hívő emberek többsége azért nem hisz, mert nem ismeri eléggé a Bibliát, el van tévedve, és nem érti az egészet =( Azért sajnálom ezt, mert igazából ez olyan könnyen orvosolható!
Ja és még az előzőnek üzenem: én is tudományos beállítottságú vagyok, de tudod amíg a papok nem akarnak tudósok lenni, és a tudósok nem akarnak papok lenni, addig a vallás és a tudomány békében megfér egymás mellett =)
De jó. És a kisfiú? Anya nélkül élni de happy, de nyugi, majd a mennyben boldog leszel. Ahogy az apa is. Szívből szerette a feleségét, de sorolhatnám a többi családtagot is.
De könyörgöm. Akkor ennyi erővel mindenki áldozza fel magát a hitért, és a mennyek legelőjén piknikezhetünk. Juhéééj.
Amúgy egy kérdés. Szegény édesanya miért is boldog odafent az angyalkákkal? Hiszen nem lehet a fiával. Jó, igen, az is öröm, hogy látja, ha épségben nevelkedik stb..
De soha nem érintheti meg... Soha nem beszélhet hozzá szemtől szemben.. Nem viheti el iskolába.. Nem táncolhat vele a szalagavatóján... nem ölelheti meg az esküvőjén.
Ergo teljesen boldog nem lesz, amíg nem találkozik vele odafönt, az meg hosszú idő.
Tudod lehet, hogy a boldogságunkra várni kell. Csak ezzel az a baj, hogy vannak olyan pillanatok, amikor szükségünk van rá. Nem később, pont akkor, mert ez sokmindent befolyásol, hogy mit hogyan teszünk az életben. És van, hogy akkor sem kapjuk meg, és ezért cselekszünk rosszul, amit lehet, hogy nem tennénk, ha másként állna a helyzet. Jó, igen a szabad akarat szent, de maga az "inger" pl. ha elvesztünk valakit az meghatározott, nem a mi döntésünkön alapult, mondjuk akkor, hogy Isten elvette... Ilyenkor persze mossa kezeit mert közvetlenül nem az ő hibája, ha az adott személy meggondolatlanul cselekszik. De ha Isten olyan nagy, és fennséges, akkor ismernie kellene a célszemélyeket is, annak reakcióit. És ki tudja, lehet ezzel elindít egy láncolatot és még több embernek teszi tönkre az életét. Holott, elméletben mellettük kéne állnia még a Földi létben is nem? Vagy azt csak néha? Amikor kedve szottyan? Vagy annak teszi boldoggá az életét itt és most, akit kipécéz magának? Mert jó oké, az idő gyógyítja a sebeket, de a heg az mindig ott marad, sosem lesz már ép és könnyen felszakad. És hát ismerve az emberi sorsot, olyan nincs, hogy minimum(!) kétszer ne érjen az életben valami oltári nagy baj.
Egyébként nem mondtam, hogy az egyház és a tudomány nem fér meg egymás mellett MA(régebb időkben azért ezzel vitatkoznék, na mindegy..), csak miért van az, hogy amikor jó történik, akkor az Isten műve, ha rossz.. hát ennek így kellett lennie, idővel könnyebb lesz, ne aggódj.
Isten miért nem tévedhet? Egyáltalán milyen alapon rendelkezik hatalommal a lét fölött? Azért mert ő alkotta meg? És nekem miért kell elhinnem azt, hogy feltétlenül jó? Aki speciel a szívemet törné darabokra, hát nem tudom. Nem lennék vele puszipajtás, akárhogy is töri magát.
De ha már Isten, akkor Sátán is van(vagy Lucifer, Ördög, kinek mi). Aki egyébként nagyon szimpatikus fazon, hisz az angyalok közül ő volt az egyetlen, aki szabadon gondolkodott, és szembe mert szállni azzal, ami neki nem tetszett. Ez persze Istenkének nem jött be, leküldte a pokolba, és ő lett a gonosz. De akkor itt nincs ellentmondás? Istennek az nem tetszett, hogy Lucifernek nem tetszett a helyzet. Ennek kicsit autokrácia szaga van...
Amúgy most én ezért pokolra jutok? Illetve azért, mert tagadok minden Istennel kapcsolatos állítást? Na jó nem... max purgatóriumba, ott meg majd bemutatok neki, hogy ha eddig nem volt képes örömöt szerezni nekem, ezek után se törje magát. Végül lemegyek a pokolba grillcsirkét sütni. Ott legalább mindig meleg van.
De ez persze nem következik be, mivel miután meghaltam, a talajban a lebontó szervezetek majd szépen megkajálnak, és ezzel volt egy jó kis vacsijuk. Én meg eltűntem a föld színéről és minden megy tovább úgy, ahogy eddig. Csak nélkülem.
Egyszer a filozófia tanárom mondta, hogy a világon 3 dolognak van értelme: evés, ivás-létfenntartás és a szex-szaporodás. Ezenkívül minden felesleges.
És így mindent megkérdőjelezhetsz: mire jó az olvasás? mire jó a zene? mire jók a filmek?
Egyébként pedig, hit nélkül nincs élet, mindenki hisz valamiben. Mertha beteg vagyok, azért megyek el orvoshoz, mert HISZEM, hogy megtud gyógyítani. És azért tanulok, mert hiszem, hogy van értelme.
És Istenben is hiszek, hiszem, hogy ő ismer engem és segít, ha rászorulok. És könnyebb így felkelnem és megvívnom a mindennapos harcaimat az élettel. És ezért pl nem aggódom mi lesz ha... Nem iszom alkoholt, nem cigizem, nem drogozom, mert nem kell levezetni a feszültséget meg elviselhetővé tennem az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!