Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha és azt mondom, hogy hiszek...

Ha és azt mondom, hogy hiszek Istenben, és az összes többi vallású embert megölöm, akkor Istennek mi lesz erről a véleménye? Bűnös vagyok ha ilyet teszek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 18:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 A kérdező kommentje:
Fúú de kemények vagyunk.
2010. márc. 20. 11:39
 42/71 anonim válasza:
Mi az,hogy "az összes többi vallású ember"?Csak szólok,hogy Isten Egy,max itt-ott másképp hívják.Ha ölni akarsz,Istennek erről nem lesz véleménye,én viszont ajánlanék egy jó pszichológust!
2010. márc. 20. 12:40
 43/71 anonim ***** válasza:

"Én azzal tudom bizonyítani, hogy sehol sem láthatunk ehhez hasonlót, te viszont semmivel sem tudod alátámasztani, hogy van mivel nincs is."

"már bocsi, de én egy szóval sem mondtam, hogy nincs isten, csak pokol nincs szerintem, nem mondom, hogy isten létezik és azt sem, hogy nem létezik, nem tudhatom"

A két véleményed üti egymást, de mindegy.

Isten és a pokol összefügg. Olyan nincs, hogy sztem Isten nincs csak Sátán, vagy fordítva. Egyik a másik nélkül értelmetlen.

2010. márc. 20. 12:52
 44/71 anonim ***** válasza:

"Nehogy halálod után meglepődj! Majd nem győzöl bocsánatért könyörögni, hogy ne kerülj pokolra."

És én erre írtam ezt:

"Én azzal tudom bizonyítani, hogy sehol sem láthatunk ehhez hasonlót, te viszont semmivel sem tudod alátámasztani, hogy van mivel nincs is."

Amúgy meg miért ne lehetne egy teremtő hatalom pokol nélkül? Vagy odáig sem terjed a begyöpösödött fantáziád, hogy azt feltételezd, hogy ha meghalunk valóban sehová sem kerülünk?

2010. márc. 20. 14:08
 45/71 A kérdező kommentje:
Allah nem egyenlő Istennel!
2010. márc. 20. 15:32
 46/71 anonim ***** válasza:
Ki beszélt itt allahról? Eszembe sem jutott, amúgy biztos valami 50éves szűz öregasszony lehetsz, aki már nem normális.
2010. márc. 20. 16:16
 47/71 A kérdező kommentje:

12:40

"Csak szólok,hogy Isten Egy,max itt-ott másképp hívják."

2010. márc. 20. 17:19
 48/71 anonim ***** válasza:

"begyöpösödött fantáziád"

"50éves szűz öregasszony lehetsz, aki már nem normális."

Tisztességes hangnemet nem tudsz megütni másokkal szemben? És a kérdésedre válaszolva NEM. És tudod miért, mert én nem egy istenségről beszélek, hanem AZ Istenről , akihez szorosan hozzátartozik a Biblia is . És abban ott a pokol. Mellesleg megsúgom, hogy egyetlen vallásnál sincs olyan, hogy meghalunk és sehová sem kerülünk. Hiszen a vallásnak pont az a lényege, hogy mi lesz Veled a halálod után.

2010. márc. 20. 20:04
 49/71 A kérdező kommentje:
Egyetértek! Igazad van.
2010. márc. 20. 21:29
 50/71 anonim ***** válasza:
Én is beírhatnák buzgón vallásos idézeteket és kaphatnám a pontokat, de abban semmi izgalmas nem lenne.
2010. márc. 20. 21:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!