Jehova tanúi miért írják/mondják hogy a tanulmányozás ingyenes?
Igen. Pl a református egyházban van egy fix egyházadó (legalábbis itt, külföldön, Magyarországon nem tudom).
Vagy a legtöbb egyház pénzért ad össze a templomba, pénzért is temet el (méghozzá jó sokért), stb. Pont nemrég néztem, hogy egy Bibliáért elkérnek 10-15 ezer forintot is, Jehova Tanúi viszont nem.
Van mert amig Jt.önkéntesen ingyen vegzik ezt a munket, mindenik tanu kenyer kereseti munkahely melett.Ide tartozik a házrol házra vegzett prèdikálas,temetes,esküvői program,a kiralyság terem karbantartasa,fütes ,villany stb.az egesz önkentes munka.
Mas vallasokban meg kell fizetni az esküvőt,keresztelest,temetest es a vallas vezetőknek nics külön kenyerkereseti munkahelye hanem KEPÉ-ből èlnek kiszabva annak mennyisègét.
A 2-nek:nem tudom sértő-e valakinek ha elmondjuk,de lehetnek olyan szemèlyek akik szeretnènek tanulni de nem akarnak penzt áldozni rá,vannak akinek nincs penze rá.
De Jezus azt mondta "ingyen kaptætok es ingyen adjátok"az ismeretet nevegyetek el se aranyat se ezüstöt se penzt mert gondja van a menyei Atyatoknak rátok.
Igy Jèzus tanæcsát betöltve minden embernek lehetővè tesszük az ismeretszerzèst,ugyanis Jèzus se vett el anyagi dolgokat a hirdetesekor es mi szeretnènk őt követni.
AI.
Igen a 2-es azt kèrdezi,hogyJehova tanui mièrt irjak/mondják,hogy a tanulmányozás ingyenes?
Erre a választ megkaptad a felsőtől de ,mèg valami.Ha anyagièrt tennenk ès az èrintetnek nem volna pènze menyire igazságtalanok lennènk èlen Jehovàval es Jèzussal,hogy nem ismerhetnè meg az ő szavát,hogy az èletet tudna istenszava után igazitani.Jèzus ès követői is ezt konkrèt bizonyiteknaktartották
Úgy érzek van egy kis szövegértési probléma vagy oda nem figyelés.
Írtok itt: Egyházadóról meg esküvő és temetési szertartásokról meg keresztelőről.
De figyeljetek már oda hogy mi is áll a szövegben!!!!!!!!!!!
"Igazságtalan lenne ha valakinek nincs anyagi java ne jusson hozza az evangeliumhoz."
Kedves 24%-os pont te írtad ezt! Az evangélium/evangéliumok mióta szól/szólnak olyan dolgokról amiről te írsz?
Ugyan is én az 59. komentedre írtam a kérdésemet!
Tehát melyik egyház az, amelyik pénzért oktat az evangéliumok ismeretére?
Remélem így már tiszta.
Mondjuk egy esküvő mióta szól arról hogy az evangéliumot megismertessék az egybegyűltekkel?
65 -nek.Nem tudom hol tèvedtem ha azt irtam,hogy minden dij mentes azèrt irtam mert igy van,mindenben önkèntesek vagyunk nem várunk se az államtol se az emberektől semmit.
Meg kerlek mond meg mit kelettvolna irjak,vagy talán semmit? Akkor azt mondod ne,hogy halgat,nincs mit mondjon,ha irok miert irok.Es tudom mi a baj ,szeretnèd azt irjak amit hallani akarsz,hát en nem vagyok te,èn csak az őszinte valoságot irom.Ha bővebben irok magamrol irok es kikèrem magamnak.ezen az oldalon egyenjoguak vagyunk. Nemtudom milyen magasságbol beszelgetsz de azt látom szeretsz másokat megalázni:ilyen nyuszi mese ha van sapka a fejèn azèrt üssük ha nincs azèrt.Ez az oldal azert van egymast tisztelve hasznaljuk, ha nem akarod szorakozz mással.
Èn szivesen társalgok veled is de csak a forum szabalyai szerint,egymast tisztelve.
"Nem tudom hol tèvedtem ha azt irtam,hogy minden dij mentes azèrt irtam mert igy van,mindenben önkèntesek vagyunk nem várunk se az államtol se az emberektől semmit."
Ott tévedtél hogy nem figyeltél oda. Ha figyelnél a másikra és nem csak mantráznál akkor te magad is látnád illetve rájönnél hogy miről írtam én és miről írsz te!
De úgy szokták ezt mondani hogy a gyengébbek kedvéért.
Nos a gyengébbek kedvéért megismétlem hátha így már érthető lesz a dolog.
"Igazságtalan lenne ha valakinek nincs anyagi java ne jusson hozza az evangeliumhoz."
(ezzel a mondattal kezdődött)
Erre írtam én hogy: "Van olyan ahol ezt pénzért teszik?"
Ha ennyire egyszerű dolgot képtelen vagy felfogni akkor nem tudom hogy mit lehetne tenni. Tényleg nem érted az összefüggést?
"Meg kerlek mond meg mit kelettvolna irjak,vagy talán semmit?"
Nekem kell megmondani hogy mit írj? Semmi? Ahhoz képest még is írsz. Szóval tulajdonképpen miről beszélsz vagy honnét veszed azt a oltári nagy ostobaságot hogy nem írhatsz?
Melyik mondatomból szűrted ezt le? Bocsáss meg de ha így értelmezed azt amit írtam akkor magyar szövegértésből megbuktál barátom és azt javaslom hogy ülj vissza az iskola padba vagy kérj segítséget a megértéshez és csak azután írj választ.
De alaptalanul miért kell vádaskodni? Én kérdeztem, erre te el kezdesz vádolni engem. Milyen eljárás mód ez?
"Akkor azt mondod ne,hogy halgat,nincs mit mondjon,ha irok miert irok.Es tudom mi a baj ,szeretnèd azt irjak amit hallani akarsz,hát en nem vagyok te,èn csak az őszinte valoságot irom."
Ja hogy te tudod hogy én mit gondolok. Szóval te is olyan személy vagy aki tudja vizsgálni a szíveket és veséket.
Amúgy meg mi az őszinte valóság? Az a valóság hogy nem figyelsz mert nem a kérdésre válaszoltál. Ez a valóság. A kérdés az volt hogy melyik egyház kér pénzt azért hogy valakit az evangéliumra oktasson? Te írtál az evangéliumról szóval nem értem hogy miért akadtál meg!
"Ha bővebben irok magamrol irok es kikèrem magamnak.ezen az oldalon egyenjoguak vagyunk."
Magadról miért írnál? Ez nem egy társkereső oldal. Hogy jön ez ide? Vagy esetleg úgy gondolod hogy mi ismerkedünk? Mert én nem így gondoltam. Nem vagyok gondolat olvasó veled ellentétben!
Kikérni meg tudod mit kérj ki? A péktől a kenyeret amit előző nap eltetettél magadnak.
Ugyan is én nem kértem hogy magadról írjál.
Ki állította vagy sugallta azt hogy ezen az oldalon nem ugyan annyi jogunk van mindkettőnknek? Rajtad kívül ki foglalkozott még ezzel? Ugyan is ezzel tisztában vagyunk ezt külön nem kell leírni.
"Nemtudom milyen magasságbol beszelgetsz de azt látom szeretsz másokat megalázni:ilyen nyuszi mese ha van sapka a fejèn azèrt üssük ha nincs azèrt.Ez az oldal azert van egymast tisztelve hasznaljuk, ha nem akarod szorakozz mással.
Èn szivesen társalgok veled is de csak a forum szabalyai szerint,egymast tisztelve."
Na ezt magyarázd el nekem, mert nem értem. Mivel aláztalak meg? A kérdéseimmel?
Hát én meg nem szívesen társalgok olyan emberrel aki nem is ismer de már az elején azt állítja hogy tudja hogy mire gondolok. Meg azzal vádol hogy megalázom csak azért mert merek kérdezni. Meg jön a szabályzattal. Meg ütéssel meg hogy szórakozom.
Aztán meg a végére oda írod hogy szívesen beszélgetsz velem.
Szóval ennek olyan kamu jellege van.
Amúgy meg ha valami nem tetszik akkor nyugodtan jelezheted az oldal üzemeltetőjének. De miben is szegtem meg az itteni szabályzatot? Tudsz erre a kérdésre válaszolni? Idéznéd azokat a részeket az ÉN írásomból ahol ezt teszem? Vagy ez egy alaptalan vádaskodás?
A 67-nek.Te irtad az oldal kèrdèsèt ès mind kèrdező sok megjegyzèsed van.A sorokbol ès a sorok között ha tagadod ha nem szabalyozod a mozgásteremet,az által,hogy pld.mièt irok ingyenes temetèsről,esküvőről stb.erre a hozzaszolásaidban kiderült az ,hogy nálad ez kenyes kèrdès es te jol tudod miert.Ebbőlcsináltál egy nagy robbanast ès.mier? azèrt,hogy ha valakit kioktatsz alsobb szitre helyezed az olvasó előtt kibekkelted el tusoltad azt ami neked nem tetszik.
A temetes,esküvő hirdetès jellegü ugyan is olya programok hangoznak el,hogy az otlèvők olyat haljanak ami fontos mindenki számára
Elnezest.mert a tabletet letettem es akaratom ellenere nemtudom mitől rezdülestől felkèszen elküldte.
Ami egy kersztènytől meglepett az utolso bejegzèsedben:gyengèbekèrt,megbuktál,keptelen vagy felfogni stb.Hát ez mi? Ez minden csak nemkeresteny,ezert örülök,hogy 68 eves fejjel egy szeretö testvèrisègben vagyok Jehova Tanuinál.Itt a vènek ahogy Jèzus mondta "aki nagyobb köztetek legyen a ti szolgátok"alázattal járnak minden hirnök előtt peldát adván.
Azt irod ez nem társ kereső oldal,hát en igy is felajálam a kersztenyi baratsagomat azert hogy megegyszer megalazz.
A pápátol lehetne tanulni a három bünert bocsanatot kert:az inkvizicioert,pedofiliaert,homoszexualitasert,ez cspp a tengerben de igyekszik nagy erkölcsi erenynek tartom az erőfesziteseit,noha mindenben nem èrtünk egyet.
"A sorokbol ès a sorok között ha tagadod ha nem szabalyozod a mozgásteremet,az által,hogy pld.mièt irok ingyenes temetèsről,esküvőről stb.erre a hozzaszolásaidban kiderült az ,hogy nálad ez kenyes kèrdès es te jol tudod miert."
Ez nem így van!
Ezt írtad te!
Erre én hogy melyik az az egyház amelyik pénzért tanítja az evangéliumot. De az evangélium nem egy temetési szertartásról szól és nem is esküvői szertartásról. Ezek események! De nem az evangélium. Amúgy meg mind az esküvőt mind a temetést az érintett család fizeti s nem a meghívottak. Szóval tényleg nem értem hogy miért akarod összekeverni ezt a két dolgot.
Amúgy meg igen, pénzt kérnek ezen események levezetéséért a papok. De ugyan akkor még egyetlen olyan papról sem hallottam hogy csak azt engedte volna be a templomba a misére aki kifizet egy bizonyos összeget! Nem vagyok híve a papságnak. Had ne magyarázzam hogy miért szerintem tudod te is jól hogy miért! De az evangélium az igehirdetések, prédikálások és személyes beszélgetések alkalmával hangzanak el.
Amúgy meg miért lenne ez kényes kérdés? Írj ki egy új kérdés ezzel kapcsolatban és kész! Ennyi! S majd meglátod hogy milyen válaszok jönnek rá. Amúgy meg ne gondold azt hogy ez csak neked tünt fel. Mert már más is írt hasonló témában kérdést! De te is megteheted. Tehát egyáltalán nem állja meg a helyét hogy én korlátoználak. Viszont nem a kérdésemre válaszoltál. Így evidens hogy szóváteszem. Hiszen nem arról írsz ami az én kérdésem. Bocsáss meg de én azt hittem hogy ez logikus. Tévedtem! Van ez így emberi dolog!
"Ebbőlcsináltál egy nagy robbanast ès.mier? azèrt,hogy ha valakit kioktatsz alsobb szitre helyezed az olvasó előtt kibekkelted el tusoltad azt ami neked nem tetszik."
Hát látom hogy tele vagy csupa jóindulattal és vádaskodással. Azért helyeztelek alsóbb szintre mert visszakérdeztem? Ugyan is én egyetlen kérdést tettem fel 60. kommentben! S arra nem kaptam választ. Ennyi!
Te voltál az aki elvitted más irányba a témát! Mivel arra a kérdésemre nem kaptam választ így persze hogy írtam. De válasz helyett jön minden csak az nem amit szeretnék tudni!
"A temetes,esküvő hirdetès jellegü ugyan is olya programok hangoznak el,hogy az otlèvők olyat haljanak ami fontos mindenki számára"
Fejtse ki! Milyen programok?
"Ami egy kersztènytől meglepett az utolso bejegzèsedben:gyengèbekèrt,megbuktál,keptelen vagy felfogni stb.Hát ez mi? Ez minden csak nemkeresteny,ezert örülök,hogy 68 eves fejjel egy szeretö testvèrisègben vagyok Jehova Tanuinál."
Nos akkor ezt a hozzá állásomat annak köszönheti hogy az itt lévő testvérei pontosan ugyan ezt csinálták amit most ön tesz!
Nem a kérdésre válaszolnak! Nem a kérdésre válaszolt ön sem!
S már nagyon unom azt hogy bemásolnak kilométer hosszú szövegeket olyan kérdésre amire egy példabeszéd is elég lenne. Uram ön is rengeteg mindent írt.
De akkor én is visszakérdezek. Ön milyen alapon tételezte fel a 60. kommentben lévő kérdésem alapján hogy az számomra kényes téma? Akkor ön nem volt előítéletes? S amennyiben az volt. Akkor miben is különbözik tőlem? Hiszen akkor ön is csak ugyan úgy viselkedett mint én. Tehát ön mint idősebb ember és mint Jehova tanúja mutat ilyen példát? Akkor még is mit is kellene nekem tanulnom magától?
Jézusnak is rengeteg kérdést tettek fel. S nagyon sok esetben példabeszédekkel válaszolt! Igen elismerem hogy vannak fenntartásaim a tanúkkal kapcsolatban s ezeket az itt szerzett tapasztalataim alapján alakítottam ki!
"Itt a vènek ahogy Jèzus mondta "aki nagyobb köztetek legyen a ti szolgátok"alázattal járnak minden hirnök előtt peldát adván.
Azt irod ez nem társ kereső oldal,hát en igy is felajálam a kersztenyi baratsagomat azert hogy megegyszer megalazz."
Megalázzam? De mivel? Könyörgöm modja már meg hogy mivel aláztam meg önt?
Mert nem tudom! Pedig még kértem is hogy idézze azt amivel megaláztam!
De ezt sem tette meg. Akkor én honnét tudjam? Nem vagyok gondolat olvasó és itt csak és kizárólag írásban lehet kommunikálni. Ha nem írja le én nem fogom tudni hogy ön mit gondol vagy mire gondol.
"A pápátol lehetne tanulni a három bünert bocsanatot kert:az inkvizicioert,pedofiliaert,homoszexualitasert,ez cspp a tengerben de igyekszik nagy erkölcsi erenynek tartom az erőfesziteseit,noha mindenben nem èrtünk egyet."
Ne vegye zokon de felejtsük el a pápát! Püspökről ír a Biblia de annak is egyfeleségű férjnek kellene lennie. A félre értések elkerülése végett jelzem hogy nekem a pápa nem jelent semmiféle tekintélyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!