Katolikusoknál és ortodoxoknál is van olyan közösségi élet és pezsgés, közös imádkozás, éneklés, biblia tanulmányozás, ifi, táborok, jótékonykodás, meg ilyesmi mint a protestánsoknál?
Van.
Általában egy felekezeten belül a gyülekezetek között sokkal nagyobb a különbség ilyen szempontból, mint a felekezetek között. Mindenhol vannak "nyugdíjasklub" gyülekezetek, és pezsgő, fiatalos közösségek is.
Én katolikus vagyok. Itt nálunk a plébánián nálunk több közösség is működik: baba-mama klub, apakör, ifjúsági hittan, cserkészet, énekkar. Illetve vannak közösségi programok: biciklitúra, zarándoklatok, családos bográcsozós délután, nyári táborok a gyerekeknek, stb.
Én nem utolsó sorban vasárnaponként a szentmise, ami az egész közösség közös ünnepe.
"nagyon király gyülekezet lehettek akkor, frankó :D"
Kedves tőled, de igazából nem csak a mi érdemünk. Elég sokan vagyunk, mivel itt Budapest mellett sok az újonnan beköltözött fiatal család, akik összetartanak. Egy félig elnéptelenedett faluhelyen, ahol a fiatalok már sehol nincsenek, csak 20-30 idős jár templomba, elég nehéz közösséget építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!