Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi miért írják/mondj...

Jehova tanúi miért írják/mondják hogy a tanulmányozás ingyenes?

Figyelt kérdés
2015. júl. 11. 14:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
Utolsó: akkor nálunk is pénzt kérnének a temetésért, esküvőért, csecsemőkorban keresztelnének, hogy minél több tag legyen, stb.
2015. júl. 13. 11:02
 12/74 anonim ***** válasza:
49%
temetést nem tarthatnak, csak beszédet mondhatnak. esküvőt nem tarthatnak, mert nincs rá jogosultságuk. a csecsemőkeresztelésnél pedig rosszabb a gyerekkeresztelés, amit csinál a szervezetetek.
2015. júl. 13. 12:00
 13/74 Alex Fly ***** válasza:

Azért mondják, mert az. Mielőtt valaki azt gondolná:nem vagyok Jt. De voltam már a Királyságtermükben összejövetelen. Egyetlen fillért nem kértek, viszont azonnal a kezembe nyomták az aktuális előadáshoz kapcsolódó Őrtorony magazint, szükség esetén a Bibliát illetve az énekeskönyvet, stb. Bármilyen hihetetlennek tűnik, ők csak adtak, mindenféle ellenszolgáltatás elvárása nélkül.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ha valaki tagja lesz a szervezetnek és azonosul a munkájukkal olyan szinten, hogy anyagi támogatást kíván ehhez nyújtani, azt ne fogadnák el. Önkéntes adományokat, felajánlásokat bárki tehet -nem utasítják vissza (arra volt példa, hogy kívülállóktól igen).

Sok mindent el lehet mondani a tanúkról -jót és rosszat egyaránt- de azt nem, hogy az emberek pénzét próbálnák kicsalni mindenáron.

Ismét mondom: nem vagyok JT, semmi közöm hozzájuk, de nem kell őket olyannal vádolni, amiben teljesen ártatlanok.

2015. júl. 13. 12:23
 14/74 anonim ***** válasza:
45%

igazad van,ez így van. de én nem is a tanúkról beszélek: a zrt-ről. te még nem voltál hétköznapi összejövetelen, amikor felolvassák az anyagi dolgokat... addig jó neked, amíg még így látod őket. szerintem te azt sem tudod, hogy ez nem egy egyház, hanem egy CÉG.

WACHTOwER inc

azaz

örtorony zrt

ennyit arról, mi is a lényeg a részvényeseinek.

2015. júl. 13. 13:41
 15/74 nagylzs ***** válasza:
Azért írják/mondják, mert azt mondták nekik hogy ezt kell írni/mondani. Lehet hogy van saját belső okuk is rá hogy ilyeneket mondjanak, de szerintem nem ez a meghatározó. Amennyire én tudom, a tanúknál sokkal nagyobb jelentősége van a vallási vezetők puszta szavának; mint a tanúk saját belső meggyőződésének.
2015. júl. 13. 15:03
 16/74 anonim ***** válasza:
46%
jól tudod. gyülekezetenként eltérőek a tanítások: pl van ahol nem hiszik, hogy Jézus MINDENKIÉRT meghalt. van, ahol nem engednek be semmilyen folyadékot az előadásra. van, ahol úgy tartanak előadást a nők egy 30 cm-rel megemelt pódiumon, a többiek felé fordulva, hogy a térd fölötti szoknyájuk leüléskor felcsúszik combközépig, és szét is teszik a lábukat. van, ahol a kisterem asztalának terítüjét tűzőgépezik arra a testvérnőre, akinek nem elég hosszú a szoknyájuk. apróságoknak tünnek, de elég zavaróak, ha máshonnan mész. van, ahol simán napszemüvegben ülve halgatják az előadást, amiért máshol kisterembe hívatnák őket. van, ahol a zrt tanítását szó szerint visszamondják, van, ahol nyílvános előadók beszélnek arrol, hogy sehol nincs a bibliában benne az, hogy csak a tanúk élik túl armageddont. stb, stb...
2015. júl. 13. 15:29
 17/74 anonim ***** válasza:
Oh, és megkérdezhetem, honnan tudsz te ennyi mindent? Vajon magad tapasztaltad, vagy te is csak a különböző rém sztorikat adod át?
2015. júl. 13. 17:37
 18/74 anonim ***** válasza:
56%
természetesem, megkérdezheted. magam tapasztaltam. valamelyikkel esetleg nem értesz egyet?
2015. júl. 13. 18:00
 19/74 anonim ***** válasza:
Több különböző gyülekezetben voltam már, de én sehol sem tapasztaltam ilyeneket.
2015. júl. 13. 18:19
 20/74 anonim ***** válasza:
71%
nos, 120 000 gyülekezetből biztos én voltam rosszkor rossz helyen. ha te nem látsz valamit, az nem létezik? vagy írd ki nyugodtan, hogy hazudok, ha úgy érzed.
2015. júl. 13. 18:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!