Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi miért írják/mondj...

Jehova tanúi miért írják/mondják hogy a tanulmányozás ingyenes?

Figyelt kérdés
2015. júl. 11. 14:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy hazudsz-e, azt csak te tudhatod, szóval nem írhatom azt. Én személy szerint nem tapasztaltam ilyeneket, és eléggé elképzelhetetlen a számomra pl hogy varrógépet tartanak a gyülekezetben vagy hogy szándékosan mutogatják magukat mindenki előtt a testvérnők.

A tanítás meg egy, ezt te is elismerted más válaszokban, hogy nem a magunk igazát tanítjuk, nem?

2015. júl. 13. 20:04
 22/74 A kérdező kommentje:

Tantételbeli!

"Azért mondjuk, mert nem kérünk pénzt sem a Biblia-tanfolyamért (tanulmányozás), sem a kiadványainkért (Bibliáért sem) , és a pénzadást sem mondjuk."

Miért ki az aki kér?

2015. júl. 13. 20:30
 23/74 anonim ***** válasza:
kedves 39%-os. tudod-e, mi a különbség a tűzőgáp, és a varrógép között? ha tudod, minek írsz butaságot? és még én ragadok ki, és ferdítek...
2015. júl. 13. 20:36
 24/74 anonim ***** válasza:
én ugyanis tűzőgépet írtam, te meg azt kérde rajtam számon, hogy nem hiszed, hogy tartanának varrógépet a gyülekezetben. kérlek nézd vissza, tesó...
2015. júl. 13. 20:38
 25/74 anonim ***** válasza:

"Miért ki az aki kér?"

Én külföldön élek, itt pl egyházi adót kell fizetni. Ha nem fizeted nem temetnek el. Persze külön pénz az esküvő is, meg ilyesmi. Meg gyónásért is szoktak pénzt kérni. Egyes egyházakban meg régebben fel is olvasták, ki mennyit adományozott.

"tudod-e, mi a különbség a tűzőgáp, és a varrógép között?"

Bocs, elnéztem. Egyébként én még utóbbira se láttam, vagy hallottam példát. Magyarországon is voltam sokszor gyülekezetbe amúgy.

2015. júl. 13. 20:53
 26/74 anonim ***** válasza:
semmi gond. ki az, aki nem téved? én láttam már különbeket is, sajna magyarországon eléggé érdekesek a vének, akik közül a többség még az átkos betiltó rendszerében nevelkedett, és nem veszik észre, hogy már nincs betiltás, sőt, a divat is változott. véleményük szerint a mostani kiadványokban azért nincsen nyakkendő a testvéreken, mert egy betiltás alatt lévő országban prédikálnak. (nem vicc) melyik országban élsz? voltam már én is külföldön királyságtermbe pár gyülekezetnél, ott lényegesen otthonosabb és családiasabb a légkör, lazábbak a testvérek, valószínű a megélhetésük sem annyira rizikós, mint itthon. és nincs rasszizmus sem, mint itthon. sajna, nem egy gyülekezetben tapasztaltam, hallottam, mi folyik. szerintem a magyar tanúkra ugyanaz jellemző, mint az átlag magyarra: pesszimizmus, ítélkezés, gyűlölködés, kevélység. nyílván rám is, tisztelet a kivételnek. te hogy látod külföldön?
2015. júl. 13. 21:00
 27/74 anonim ***** válasza:

Ukrajnában élek. Összességében itt az emberek is másabbak, lényegében Kárpátalján nem szoktak annyira sokan durván reagálni, meg pl van olyan falu, ahol 3000 lakosból 1400 tanú. Másabb. Rasszizmusról pont tanultunk a kongresszuson, az ember hajlamos bizalmatlan lenni más bőrszínű egyénekkel, de azt tanuljuk, hogy ne szűrjünk le következtetést ez alapján és ehhez próbáljuk tartani magunkat. Testvérek között meg végképp nem kerüljük pl a roma testvérek társaságát sem, én pl kimondottan jóba vagyok néhány romával is.

"akik közül a többség még az átkos betiltó rendszerében nevelkedett,"

Lényegében az idősebb testvérek nehezebben fogadnak el új modern dolgokat, de én megértem őket, sokan voltak börtönben, annyi megpróbáltatáson mentek át! Meg az idősekkel mindegy milyen vallású, mindenféleképpen nehéz, ezért kell előzékenynek, türelmesnek lenni velük.

2015. júl. 13. 21:25
 28/74 anonim ***** válasza:
van egy ukrán srác a gyülibe, jót szoktunk beszégetni. nagyon durva a 3000 lakosra jutó 1400 tanú egy kisvárosban. el sem tudom képzelni, hogy a kb 20 gyülekezet hogy oldja meg az összejöveteleit, és kinek prédikálnak... bár, ez legyen a legnagyobb bajuk. bízom benne, hogy nemsoká mindenki érteni fogja, hogy Jézus nem áldozatot vár el, hanem irgalmat. kitartást neked, elég rossz híreket hallani arról, ne feledd, Jézus sem szégyelt elfutni onnan, ahol meg akarták ölni. de neked ne legyen rá szükséged... szép estét, köszönöm a beszélgetést.
2015. júl. 13. 21:34
 29/74 A kérdező kommentje:

Kedves 39%-os!

Már volt egy tévedésed! Itt a következő!

"Én külföldön élek, itt pl egyházi adót kell fizetni. Ha nem fizeted nem temetnek el. Persze külön pénz az esküvő is, meg ilyesmi. Meg gyónásért is szoktak pénzt kérni."

Figyu a helyzet az tanulmányozásról volt szó meg a kiadványokról. És nem ceremóniákról meg ilyesmikről.

De leírom hát ha így érthetőbb lesz neked.

Melyik egyház kér pénzt azért hogy Biblia tanulmányozást folytasson egy érdeklődővel?

Érted már?

2015. júl. 13. 22:07
 30/74 A kérdező kommentje:

Szerintem 3000 lakos és 140 tanú! Így már oké az arány!

De ha nem elírás akkor szeretném tudni a falu nevét mert megakarom tapasztalni saját magam is hogy ez igaz e!

2015. júl. 13. 22:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!