Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi miért írják/mondj...

Jehova tanúi miért írják/mondják hogy a tanulmányozás ingyenes?

Figyelt kérdés
2015. júl. 11. 14:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 Batisz Ildikó ***** válasza:

Én az összes egyházat betiltanám. Népbutitás az egész. Mi az hogy külföldön muszáj fizetni egyházadót, mert nem temetnek el. Engem ne temessen semmilyen pap. Apukám temetésén se volt, sokkal bensőségesebb volt a búcsú-beszéd, mintha egy pap eldarálta volna, hogy "feltámadunk"

A jehovákkal meg nagyon nem értek egyet, hogy nem hagyják, hogy vért kapjanak, inkább meghalnak. Az egész vallás egy nagy átverés. Isten EGY van, felesleges ezerféle egyházat és vallási fanatikusokat nevelni.

2015. júl. 17. 07:41
 42/74 anonim ***** válasza:

Kedves gúnyolódók és önjelölt kritikusok!

Miért nem teszteltek le valamit, mielőtt bíráskodtok.

Ezt az ember önként csinálja szívből, másképp nem is tudná, a munkája családja mellett jut idő az embertársainkra,mert felvettük Jézus igáját és mert bízunk a Teremtő ígéreteiben, ehhez pedig elengedhetetlen a Bibliát ismernünk.János 17/3.Minden fordításban ugyanaz van.

2015. júl. 19. 16:16
 43/74 anonim ***** válasza:

Kedves Ildikó!

Én amellett, hogy Jehova Tanúja vagyok, egészségügyi végzettségem is van, a vér olyan mint az újjlenyomat, nincs két egyforma, kb, 30 összetevője azonos 300 meg ismeretlen,estek már át szivműtéten aorta műtéten vér nélkül, mert megvannak a biztonságos technikák a vér nélküli mütétekhez, a vért lehet pótolni EPO-val (eritropoetin )és nagyon sokféle technika van, egyikünk sem akar meghallni, és tudja az orvosok azok akik ha kés alá kerülnek mindegyikük a vér nélküli mütéteket válassza.Vajon miért? Mert tisztában vannak a veszélyeivel.Magyarországon ez nagyon gyerekcipőben jár,a Kossuth rádió foglalkozott vele a máj transzpanttáltakkal kapcsolatban,orvos beszélt arról,hogy hamarabb gyógyulnak a vér nélkül műtöttek, mert nem kell még az immunrendszernek a harcot még egy idegen szervvel felfenni.Ugyan is a nevében is bent van, transzplantáció= szervátültetés, a vér is szev csak folyékony szerv

2015. júl. 19. 16:33
 44/74 anonim ***** válasza:

vért lehet pótolni epoval= teokratikus hadviselés

kedves egészségügyi végzettségű tanú. kérlek, mond már meg, hogy egy frontális balesetben kialakult aortás vérzásnél mennyi epot kell kapjon az autóba szorult utas, hogy pótolni tudják a kifolyt vért?

az én válaszom az lenne, hogy kaphat az bármennyit, mert az epo csak előrre eltervezett műtéteknél jöhet számításba, ugyanis 1 hét mire elkezdi termelni a csontvelő a vért. rosszul tudom esetleg?

bezzeg a bolgár tanúk. ők nyugodtan elfogadhatják a vért.

2015. júl. 19. 20:13
 45/74 A kérdező kommentje:

Vidiripi

Bár én nem vagyok tanú!

De!

Ha egy tanú megakar halni akkor minek megy kórházba? Meghalni otthon is megtud!

Már bocs!

Ha egy tanú nem akar elfogadni vért ám tegye. De ha ezt csak azért teszi hogy az egyháza ne közösítse ki akkor baj van. Nagy baj! Mert akkor nem a lelkiismerete "dolgozik" hanem a benne lévő félelem!

"az én válaszom az lenne, hogy kaphat az bármennyit, mert az epo csak előrre eltervezett műtéteknél jöhet számításba, ugyanis 1 hét mire elkezdi termelni a csontvelő a vért. rosszul tudom esetleg?"

Ez nem változtat azon a tényen hogy a vér nélküli műtét a legmodernebb 21. századi orvosi eljárás. S ha valaki ezt akarja igénybe venni akkor igen is hogy alanyi jogon járjon neki.

De a magyar jogrendszer szerint az orvos dönti el vészhelyzetben hogy ad vért vagy sem. S ha egy előzetes megbeszélés alapján úgy is állapodnak meg hogy nem ad. Egy esetleges komplikáció során még is csak add akkor az orvost jogilag nem fogják felelősségre vonni mert a törvény védi.

Így lényegében az ezen való vita felesleges.

De az viszont tény hogy ez az eljárás mód sokkal jobb és biztonságosabb de főleg modernebb mint a többi és ha lehet én azt javaslom mindenki éljen vele. Hisz egyik nagy előnye hogy gyorsabban gyógyul a beteg a másik meg az hogy biztonságosabb. S a biztonság az egy alapvető igény az ember számára!

Én csak támogatni tudom sőt ha arra kerülne sor igénybe venném én is ezt a kezelést.

2015. júl. 20. 12:29
 46/74 anonim ***** válasza:

aztán a hátrányait miért nem említed??? minden éremnek két oldala van,nem? ez így eléggé egyoldalú tájékoztatás ám. értem én, hogy a ferrari f50 szebb, modernebb, gyorsabb, és biztonságosabb, és azt ajánlod mindenkinek, hogy vegyen ilyet. de mikor fog egy olyan ember rád halgatni, aki suzukit akart venni???

UGYANIS A VÉR NÉLKÜLI MŰTÉTEKET NEM TÁMOGATJA A TB!!!

ja, csak ennyi? az, hogy egy sorozat epo 120 000 ft, és 3-4 kell belőlle, smafu ugye?

igazad van, de elfelejtetted egy lényeges oldalát megemlíteni a dolognak.

2015. júl. 20. 13:00
 47/74 anonim ***** válasza:

Tisztelt mindnyájan!

A baleseteknél nem adnak vért hanem a vérveszteség megakadályozása a cél nyomókötés majd sóoldat, a többi az immunrendszer dolga.A legtöbb tanú szegény vagy szerény egyszerű körülmények között él, de a havi 1100ft-ot nem sajnálja a magánegészégbíztostónak befizetni mert előre nem látható bajok mindenkit érhetnek.És ez nem függ vallásoktól bárki tagja lehet.Tavaly egy fiatal hölgyhöz hozták le éjjel A novosen-t ez egy a véralvadását elősegítő faktor és megállitotta a vérzést a fiatal 24 éves hölgy megmaradt.Mielőtt itélkezünkmindig utána kell nézni úgy van-e ?

2015. júl. 23. 17:01
 48/74 anonim ***** válasza:
a biztosító csak egy év tagság után szolgáltat...
2015. júl. 23. 18:40
 49/74 A kérdező kommentje:

46. válaszoló!

"aztán a hátrányait miért nem említed???"

Érted mit jelent az a kifejezés hogy "járjon neki"?

Ez feltételes módban van. Nem azt jelenti hogy bárki igénybe veheti de aki megteheti annak javaslom hogy éljen a lehetőségével.

Na és akkor mi van ha annyiba kerül? Sokszor lehet hallani azt is hogy életmentő műtétre lenne szükség csak nincs rá pénz! De ebben az esetben van egy egészségpénztár amely fedezi a költségeket ha a tagja vagy és a feltételeknek megfelelsz. S igen az is elképzelhető hogy még mindezek ellenére sincs olyan helyzetben valaki hogy éljen a lehetőséggel. De ez a tényeken akkor sem változtat.

Ez a kezelés jó és nagyon is hasznos vallási meggyőződés nélkül is.

Utána pedig az jár akit érdekel.

"a biztosító csak egy év tagság után szolgáltat..."

Igen így van. De az átültetendő szerveknek is van egy listája. Ott meg nem az van hogy 1 év után tuti megkapod.

De képzeld el hogy én nem vagyok tanú és mindezek ellenére még is ajánlom ezt a dolgot mindenkinek és azt mondon hogy ha valaha is szüksége lesz rá és lehetősége is van akkor bizony éljen vele!

2015. júl. 23. 19:07
 50/74 anonim ***** válasza:

tudod, értem egy bizonyos szemszögből az érvelésed.

tudod, Jézus sohasem akarta, hogy a követői FIZESSENEK VALAMIÉRT PLUSZBAN, HOGY NEKI MEGFELELJENEK.

és nem az 1100 ft a lényeg, mert az 1 forintot sem akarta volna.

bulgáriában miért fogadhatnak el vért a tanúk mindenféle következmény nélkül?

mert az államkiált a hülyeség ellen, és ilyen követelményekkel nem adta meg az egyházi státuszt.

és a zrt belement!!!!

nézd meg, mennyi bolgár testvér van: egyik sem tagja biztosítónak, mert egyikőjüknek sem kell kitölteni

ÖNGYILKOSSÁGRA JELENTKEZŐ NYILATKOZATOT, amit máshol ki kell.

sőt, egy igazi tanú a sluszkulcsán hordja a no blood logót. vagy a lakáskulcsán.

értem én, mit akarsz mondani, de Jézus ilyet sohasemtanított. a vérevés tilalmának azona környéken egészségügyi okai voltak, mint a cselekedetekben ez meg is van említve.

2015. júl. 23. 19:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!