Jehova tanúi miért írják/mondják hogy a tanulmányozás ingyenes?
"Rasszizmusról pont tanultunk a kongresszuson, az ember hajlamos bizalmatlan lenni más bőrszínű egyénekkel, de azt tanuljuk, hogy ne szűrjünk le következtetést ez alapján és ehhez próbáljuk tartani magunkat."
Csak nekem szúrt szemet, hogy nekik ezt tanítani kell egy éves kongresszuson?
Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy ''ingyen kaptátok, ingyen adjátok!''.
Csak amíg Jézus az Élet Ura, addig ez a csapat a holtakat kereszteli a hívők pénzén. Most még ingyenes, utána meg pont azért fizetsz, ami ellentétes az Élettel. Menj minél messzebb tőlük !!!
Kérdező, Alsóapsa a falu neve, a Wiki írja, hogy 8 Királyság-terem van ott, fordítózd le.
Ни́жня Апша (до 2004 року — Діброва) — село в Україні, в Тячівському районі Закарпатській області. Населення села — румуни.
Церква св. Миколи
На даний час у селі налічується 8 залів Царства Свідків Єгови
"Csak nekem szúrt szemet, hogy nekik ezt tanítani kell egy éves kongresszuson?"
Úgy néz ki igen. Ha jóra tanítanak az miért baj? :)
" hogy ''ingyen kaptátok, ingyen adjátok!''."
Pontosan. Ezért nem értem, hogy a papok hogy kaphatnak fizetést, vagy hogy vehetnek el pénzt temetésért, esküvőért, gyónásért... Jehova Tanúi ellenkezőleg.
"Csak amíg Jézus az Élet Ura, addig ez a csapat a holtakat kereszteli a hívők pénzén."
Ezt a részét nem igazán értem.
"Most még ingyenes, utána meg pont azért fizetsz, ami ellentétes az Élettel. Menj minél messzebb tőlük !!"
Ezt meg főleg nem. Nem értem miért kell zagyvaságokkal ilyesztgetni az embereket.
ők hogy vehetnek fel pénzt a szolgálatukért???
KETTŐS MÉRCE!!!
a kongresszusi programokat tartók hogy vehetnek fel pénzt a szolgálatukért?
az építkezésre hívott VÉNEK hogy vehetnek fel pénzt a szolgálatukért?
mi az, hogy nekik térítik az utiköltségüket? nem ugyanolyan testvérek, mint mások?
kettős mérce!!!
"IGENIS KAP FIZETÉST "
Térítést kap, nem fizetést, tehát abból nem gazdagszik meg, ezt te is tudod. Pl errefelé a papok Lexussal meg S Mercivel járnak. Hidd el, láttam én már sok dolgot a világban, pedig fiatal vagyok. Olyan helyen élek, hogy itt 20 évesen az ember 35 év tapasztalatot szerez :D
"Ezért nem értem, hogy a papok hogy kaphatnak fizetést, vagy hogy vehetnek el pénzt temetésért, esküvőért, gyónásért... Jehova Tanúi ellenkezőleg. "
A temetés az érthető, abban munka van. Gyónni meg általában ingyen szokás, csak ki van kötve kinek szabad. Az esküvőért való pénz kérést én sem helyeslem max. ha egyéb, a paphoz és munkaköréhez szorosan nem kapcsolódó szolgáltatásért, vagy termékért fizetnek, bár ez ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!